provoceren

5 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
djooizke
afbeelding van djooizke
5 mei 2009 - 10:21
provoceren

Hoi,

Ik heb een dochtertje van bijna 4 maanden waar het erg goed mee gaat, dat was de eerste weken wel anders hoor!
De eerste weken veel huilen, krampjes en erg moeilijk kunnen poepen. Met een week of 4/5 had ze een aantal dagen niet gepoept en kreeg ze rode vlekken. Volgens de HA gevoelig voor de eiwitten in de hypoallergene voeding (hij sprak geen KMA uit) en we gingen over op de pepti. Er was niet meteen een groot verschil, maar het was ook zo dat ze erg overprikkeld en gestrest was. Om het verhaaltje ingewikkeld te maken, haha.. Ook geeft ze regelmatig mondjes terug en krijgt ze nutriton. Zo kan ze een week niet spugen en dan een paar dagen weer wel.
Nu zijn we sinds vrijdag gaan provoceren met omneo, omdat ze nog steeds niet altijd goed poept (veel persen en zo). Nu vraag ik me af in hoeverre ze kan reageren op de nieuwe voeding omdat het lijfje nog moet wennen of dat ze écht een allergie heeft.
Ze spuugt naar mijn idee wel iets meer, maar door de andere voeding weet ik ff niet hoeveel nutriton ik moet gebruiken. Ze poept ietsje minder, maar ze poept nog wel. Geen uitsl*g, maar ze kan wel eens onrustig zijn tijdens de fles. Maar ze brabbelt nog steeds lekker en huilt niet. Gisterenavond sliep ze wat onrustiger wat normaal erg goed gaat..
Misschien overdrijf ik enorm, maar ik ben zó bang dat ik ze onnodig aan het kwellen ben! Dus om een veel te lang verhaal kort te maken... Is het normaal dat ze sowieso moet wennen aan een andere voeding en hoe mag zich dat manifesteren? En wanneer is het een kma en moet ik terug naar de pepti? En.... tot hoe lang kan ze allergisch reageren?
Hopelijk kunnen jullie me helpen!

groetjes,
Joyce

dirksmama
afbeelding van dirksmama
18 mei 2009 - 11:38

Bij KEA (en daar is de kans groot op als het met pepti beter gaat) moet je geen soja nemen, soja is namelijk erg allergeen en kan voor kruisallergie zorgen!

Babies mogen natuurlijk geen keutels maken, dat is een teken dat er iets niet goed zit. Babypoep mag niet dikker zijn dan mosterd of mayonaise.

juf_suus
afbeelding van juf_suus
17 mei 2009 - 15:36

Mijn dochter heeft lactose-intolerantie (das wat anders dan KMA) wat zich vooral uit in diarree. Zodra Meike Nutrolon Soya kreeg was ze meteen een stuk beter, nauwelijk diarre meer en en dag later gewoon een keutel, we wisten niet wat we zagen!. Je zou eens een pak nutrilon soya of nutramigen kunnen proberen (nutrolon soya kost 22 euro, nutr, is duurder meen ik) en dat een paar dagen proberen, reageert ze daar veel beter op, klachten weg dan zou ik ff weer naar de huisarts gaan


Flabbergasted! De 5e is onderweg!

Uitgerekend op 1-11-11
dirksmama
afbeelding van dirksmama
6 mei 2009 - 11:52

Als jij de indruk hebt dat ze minder lekker in haar vel zit, dan heb je geprovoceerd en dan zou ik weer lekker terug gaan naar de voeding waar het wel goed mee gaat!

Marlala
afbeelding van Marlala
5 mei 2009 - 13:13

Hey


Femke zit sinds een week aan de Nutramigen. Zij reageerde ook verschrikkelijk op Hypo Allergeen van Nutrilon. Waarschijnlijk net als Jens ook door de lactose.


Over een week bel ik de h.a. om te horen wat we gaan doen. Of we moeten provoceren met hypo allergeen om te kijken of dat weer de verkeerde reactie geeft, want het gaat nu echt voorbeeldig.


Ja ik denk wel dat je de voeding een tijdje aan moet kijken, zeker een week, officieel zelfs 2 weken, om te zien of er verbetering in zit. Hier heeft het een dag of 3 geduurd eer haar systeem de H.A-voeding had afgevoerd. We merkten al wel met de dag verschil, maar na een dag of 3 ging het pas echt beter.


Dus kijk het idd even aan ja.


Succes met je moppie!