pepernoten

8 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
niek
afbeelding van niek
20 sep 2010 - 15:06
pepernoten

Hoi


Wij hebben een flinke discussie gehad over het wel of niet eten van pepernoten...helaas liggen ze er al weer...(mijn dochtertje is 4 december jarig en die denkt nu dat ze heeeel snel jarig is).


Er zit speculaaskruiden in pepernoten, maar in speculaaskruiden zit kaneel. Ik dacht altijd dat het geen kwaad kon, heb ze dan bij Anouk volop gegeten (misschien daarom wel de dag voor Sint geboren??) maar nu ga ik toch lopen twijfelen....weet iemand dit.


Groeten Nicole

DELETED_Joanne_...
afbeelding van DELETED_Joanne_anonymized
20 sep 2010 - 23:32

haha die Ien, zat ik ook juist aan te denken.

Over die kadootjes: ik ben van 8 december, en heb wel es met de hele klas sinterklaas gevierd omdat ik thuis een feestje mocht geven voor mn verjaardag. Ik werd toen 15 ofzo, was erg leuk. Iedereen lootjes laten trekken, en ze hadden met zn allen nog een kado voor mij gekocht en gewoon in de zak gestopt.
Ik kreeg idd ook op mn verjaardag een groot kado van mn ouders, en vaak ook wat van ieder broertje/zusje. En voor de sint had mn moeder sinterklaaspapier, dat maakte eigenlijk het grote verschil, en iedereen kreeg dan kadootjes, uit de zak. Terwijl mijn verjaardagskadootjes kreeg ik ´s morgens op mijn verjaardag bij mn bed. Dus ja, idd veel tegelijk maar ach, ik wist niet beter. En idd werd een zwembadje oid gewoon aangeschaft aan het begin van de zomervakantie en kregen we zoiets omdat het vakantie was. Werd gewoon neergezet zo van het is voor jullie allemaal en veel plezier ermee.

Nou succes ermee!


babyluck
afbeelding van babyluck
20 sep 2010 - 21:31

alles met mate !!! ook met bv mag je ze gerust eten hoor maar alles met mate :D ik zeg maar zo doe maar normaal doe je al gek genoeg :P
liefs Ineke en Lisa x
maks
afbeelding van maks
20 sep 2010 - 21:22

Nou zeker liever sint-kind dan geen!!! daar heb je gelijk in! Het heeft wel lang geduurd ja dan 3,5 jaar! Ik kan me voorstellen dat het je dan niet zoveel interresseert wanneer het komt! Bij ons ging het zo snel, dus kan me niet voorstellen hoe het moet zijn....


Wel slim ja om de grote kado's met verjaardag te geven en de kleine met sint, mijn schoonouders doen ook geen sint alleen kerst, maar zelf ben ik gek van sint! ach we zullen wel zien hoe het gaat, en wanneer de kleine komt.


Geniet van je zwangerschap en van de pepernoten (ook al zou het wel of niet slecht zijn, je moet altijd oppassen he, straks moeten die kilo's er ook weer af)


Kus Maggie

niek
afbeelding van niek
20 sep 2010 - 17:33

@Maggie


Ze begrijpt nu nog niet echt het verschil. We proberen wel altijd om OF haar verjaardag OF sinterklaas een week eerder te vieren, als dat kan met de oma's en opa's (alhoewel we bij 1 opa en oma Kerst doen, daar woont een kleinkind in Italie en die kent geen Sint).


Ze wordt 4 jaar..dus gaat daarna naar school. Dan zal ze meer besef krijgen en dan wordt het lastiger. We kopen voor haar verjaardag wat meer grote kado's (vorig jaar fiets, dit jaar nog geen idee) en in de zomer krijgt ze altijd 1 kado voor buiten en natuurlijk tussendoor wat speelgoed om te ontwikkelen....


Maar het blijft lastig deze datum....maar liever dit dan helemaal geen kindje (duurde voor Anouk 3,5 jaar voordat ik zwanger was)


Groetjes en succes


Nicole


ps. ik hou me nu nog in, maar Anouk is verzot op pepernoten..dus soms....


maks
afbeelding van maks
20 sep 2010 - 17:16

ja


pepernoten!! Ik weet alleen dat ik er gek op ben, en ik heb ook een klein beetje iets gehoord over kaneel, maar volgens mij is dat niet echt super errug, want je leest het niet overal, en niet veel. Dus probeer er met mate van te genieten!


Ik verwacht de kleine op 5 december, dus het feit dat de pepernoten er liggen, betekent voor mij (net als jou dochter) dat de datum snel dichtbij komt!!! (leuk)


En hoe bevalt het om een jarige 1 dag voor Sint te hebben? Vind je het leuk, krijgt ze minder kado's met de verjaardag of sinterklaas of blijft het gewoon hetzelfde, 2 dagen feest. Vind ze het moeilijk om een heel jaar te wachten op kado's (als je in de zomer jarig bent heb je in december de sint en een half jaar later weer kado's voor je verjaardag, nu niet) Ik ben heel benieuwd hoe het is.


SUcces met het inhouden met snoepen!!!


Kus Maggie

Esther75
afbeelding van Esther75
20 sep 2010 - 15:46

Anouk heeft er toch ook niets van gekregen????

Maar dat verhaal van de kaneel klopt, het zorgt dacht ik voor een veranderde bloedstolling. Maar bij normale hoeveelheden kan het geen kwaad.

Groetjes, Esther

DELETED_Esther1...
afbeelding van DELETED_Esther1111_anonymized
20 sep 2010 - 15:27

Een beetje kaneel kan geen kwaad. Het is pas oppassen als je grote hoeveelheden eet. Hoeveel dat precies is weet ik niet. Maar dat zal niet gaan over een paar pepernoten.