Om de 2 uur honger!

17 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Anoniem
afbeelding van Anoniem
21 mei 2009 - 18:09
Om de 2 uur honger!

Mijn zoontje van 10 dagen oud was in het begin heel erg tevreden en dronk zijn flesje heerlijk en gulzig leeg.
Nu zijn we 10 dagen verder en nu na ongeveer 3 dagen komt hij om de 2 uur voor een voeding en krijgt dan met moeite 60cc op.
Hij mag 90cc en als hij dat zou drinken zou hij ook langer wegblijven...ik heb het idee dat hij na 2 uur slapen toch te moe is om zijn fles lekker leeg te drinken want naar een paar slokjes slaapt hij alweer en krijg je met veel pijn en moeite 60cc bij hem naar binnen.
Ik gebruik Fris standaard flesvoeding.
Heeft iemand een tip voor mij want het lijkt me toch heerlijk als hij meer drinkt en langer verzadigt is...alvast bedankt.

Evie2
afbeelding van Anoniem
28 mei 2009 - 23:46

Hoi hoi...ik weet dat ik niet mag mopperen hij is pas twee weken en twee dagen oud maar dit is voor mij de eerste keer met fv en ik wil ook niet teveel geven!
Ik ga nu inderdaad proberen hem gewoon te laten slapen en dan zie ik wel hoe laat hij zich meldt.

Hij krijgt genoeg melk binnen en pas hebben we hem ook door laten slapen en toen kwam hij ook pas rond 4.00 dus dezelfde tijd als dat we hem wakker maakte voor een fles.
Ach het eerste begin is toch een beetje aanrommelen maar alle tips zijn altijd welkom en ik ben ook een beetje benieuwd hoe andere moeders dit aanpakken...in ieder geval bedankt.

titsia
afbeelding van titsia
28 mei 2009 - 20:33

ik denk niet dat je mag mopperen met zijn ritme waar hij nu in zit hoe oud is hij nu ?????? Milan werd tot 2 mnd geleden altijd rond 06:00-07-00 wakker voor zijn fles.


Als je hem niet om 22:00-23:00 wakker maakt wat doet hij dan????? ik heb mijn kdis namelijk nooit wakker gemaakt voor hun lfes maar zelf hun ritme laten bepalen of krijgt hij dan niet genieg melk binnen????Evie2
afbeelding van Anoniem
28 mei 2009 - 19:08

Bedankt voor jullie reactie allemaal...het gaat al een stuk beter de fles wordt leeggedronken om de 3 uur.
Nu heb ik weer een nieuwe vraag voor jullie...hoe breng ik hem een beetje in het nachtritme?
Hij valt na zijn fles van ongeveer 19.00 in een diepe slaap,volgens mij begint hij dan aan zijn nacht.
Rond 22.00/23.00 maak ik hem wakker om een laatste fles te drinken,deze drinkt hij slapend leeg.
Nu is het geval dat hij rond 4.00 weer komt of ik hem nu wakker heb gemaakt of niet en dan om 6.00 weer,heeft dan wel genoeg geslapen.
Hij kan dus een flinke ruk maken met slapen alleen moet hij dat s'nachts gaan doen...iemand een tip,weer bedankt.

futuremom
afbeelding van futuremom
24 mei 2009 - 13:21

oops, mijn reactie moest niet bij dit onderwerp staan....sorry was bedoeld voor het onderwerp niet eten.

titsia
afbeelding van titsia
23 mei 2009 - 14:59

hoi hoi


hier ook een manneke die in het begin om de 2 uur aan de fels wilde pfff soms werd ik er ook wel moe van maar uiteindelijk is het allemaal goed gekomen.


Kinderen drinken ook van fv wat ze nodig hebben en wat ze op kunnen dus het heeft geen nut om te proberen om er meer in te krijgen dan krijg je een kindje wat gaat huilen omdat het buikpijn heeft of misselijk is Confused


Hier heb ik trouwens van mijn kraamhulp geweldige begeleiding gehad met het voeden op verzoek met fv. Heb het cb er eigenlijk nooit over gehoord LOL nu zeggen ze toch wel weing tegen me. Ik doe mijn ding en tot nu toe krijg ik daar eigenlijk nooit commentaar op....futuremom
afbeelding van futuremom
23 mei 2009 - 14:30

Mijn zoontje had de eerste weken ook moeite met drinken.Wij hebben toen op advies van de verloskundige de 1-2-3 speen gebruikt. Als het kindje dan moe wordt van het drinken kun je de speen draaien naar 2 en hoeft hij minder moeite te doen om voeding binnen te krijgen.


Misschien een ideetje....Succes!

mamasonja
afbeelding van Anoniem
22 mei 2009 - 10:29

Ik heb Sophie altijd op verzoek gevoed. En dat ging altijd goed. Echt perfect hoor. Ze overschreed nooit haar hoeveel melk per dag. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik bij Sophie nooit echt door heb gehad of ze regeldagen had, komt misschien omdat ik op verzoek voedde.


lfs Sonja

sas76
afbeelding van sas76
22 mei 2009 - 10:29

Goh, Annette, wat een progressief CB. Ben ik echt niet gewend. Maar mijn nichtje ook zo een, dus ik weet wel dat ze bestaan. Maar hier hebben wij dus pech...(alhoewel, als je braaf ja en amen knikt, kom je zo'n bezoek wel door).
dirksmama
afbeelding van dirksmama
22 mei 2009 - 03:59

Ja hoor, dat zijn regeldagen, die kun je ook hebben als je kunstvoeding geeft. Op verzoek flessen aanbieden, dan komt er meestal binnen een paar dagen weer een patroon.

AnnetteW
afbeelding van AnnetteW
22 mei 2009 - 01:05

Lees toevallig net iets over CB en nu weer.
Volgens mij ben ik bij een heel vooruitstrevend CB.
In hun voedingsschema staat namelijk ook bij de flesvoeding 'voeding op verzoek'.

Matthijs is geboren op 1-1-2011!

Dannie
afbeelding van Dannie
21 mei 2009 - 23:56

Hoi Evie! gefeliciteerd! Alles goed met jullie?


Toen Nova 10 dagen was huilde ik de hele dag omdat ze om het uur bij mij kwam drinken. Ik ben daarin niet goed begeleid want ik ben kort er naar met de bv gestopt, dacht dat ik er met fv wel sneller een schema in zou krijgen.


Dat is misschien gedeeltelijk zo maar ook bij jou zie je nu dat sommige kindjes gewoon vaker, weinig willen drinken dan weinig en dan veel. Ze nemen vooral in het begin hoe ze het willen en ik denk ook dat het goed is een beetje het kindje te volgen (maar zeker ook een beetje de mama!).


Het gaat over. Alles komt in fases. Zij dronk dus zo'n 12 keer per dag de eerste 4 weken. Met 5 weken ging ze ineens naar 8 keer en met 7 weken naar 5 keer en met 8 weken naar 4 keer. Ongeloofelijk!! En dat is ze blijven doen tot ze vaste voeding erbij kreeg met 6 maanden.


Ik heb haar in feite die eerste tijd gevoed op verzoek (ook met fles). En later toen ze echt steeds dat ritme had maar wel dorosliep in de avond zijn we haar gaan wakker maken voor de avondvoeding.


Heel veel succes en plezier met je kleine manneke

Groetjes Dannie,
uitgerekend op 18-09

babyluck
afbeelding van babyluck
21 mei 2009 - 22:13

precies Sas, ik denk dat daarom kindjes (reflux uit gezonderd) zoveel spugen .. wij moeders moeten "loslaten" dat kindjes perse 110 cc naar binnen moet worden gegoten (vind ik dat is mijn mening) kindjes weten precies hoeveel ze nodig hebben.... en dat zal de ene keer 100 cc zijn ander keer mss maar 70 cc
liefs Ineke en Lisa x
sas76
afbeelding van sas76
21 mei 2009 - 22:05

Hoi Ineke,


je schrijft over met borstvoeding je productie op de behoefte afstemmen (voeden op verzoek dus), wij hebben dat met Levi ook met de flesvoeding gedaan. Hij vroeg om de 3 uur, dronk dan zo'n 70-80 ml en kwam zo aan dat wat hij nodig had per dag. Er zijn gelukkig ook steeds meer verloskundigen die adviseren om flesvoeding op verzoek te geven (zonder daarbij de daglimiet te overschrijden, want da's slecht voor de niertjes!). Bij het CB hoef je daar nog niet mee aan te komen.


Groetjes
babyluck
afbeelding van babyluck
21 mei 2009 - 21:49

ja regeldagen denk ik ook ben wel een bv moeder maar het is het beruchte 10 dagen sprongetje (oei ik groei) kan zijn dat het over paar dagen over is ...
met bv is het overigens normaal om je productie op die behoefte af te stemmen.
liefs Ineke en Lisa x
mamasonja
afbeelding van Anoniem
21 mei 2009 - 20:40

Hoi,


Van harte met je zoontje.


Het klinkt als een regeldag. Dan komen ze wat vaker om voeding. Dat gaat vanzelf over.


lfs Sonja

sas76
afbeelding van sas76
21 mei 2009 - 19:25

Hoi!


Allereerst gefeliciteerd met je zoontje!


Ik begrijp dat het lastig is dat je zoontje zo vaak om een voeding vraagt. Maar waar je eigenlijk naar moet kijken, is het totaal wat hij mag hebben per dag. Dat kun je vinden op de verpakking van Friso. Als je dat deelt door het aantal voedingen dat hij vraagt, weet je hoeveel hij per voeding mag drinken. Als je dat niet overschrijdt, is er in principe niets aan de had, behalve dan dat het voor jullie lastiger is. Het komt vanzelf wel weer dat hij meer per voeding kan drinken. De oorzaak weet ik natuurlijk ook niet. Wel weet ik dat kindjes die borstvoeding krijgen, zo rond de 10 dagen regeldagen kunnen krijgen. En hoewel er vaak gezegd wordt dat fles-kinderen geen regeldagen kunnen krijgen, ook mijn kinderen hadden met flesvoeding zo af en toe periodes dat ze van sl*g waren wat voeding betreft. Het lijkt mij in elk geval niet zinvol om op voeding voor hongerige babies over te gaan, want hij heeft wel steeds genoeg aan zijn voeding. En er zijn hier ook wel moeders die veel verstand hebben van bay-voeding, misschien hebben die nog tips voor je.


Groetjes Saskia

sas7639954.728275463