Nutrilon Forte

15 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
chantal'78
afbeelding van chantal'78
4 mei 2009 - 12:45
Nutrilon Forte

Hey meiden,

Onze Luc komt 's nachts nog steeds erg wisselend, nl tussen 3.30 en 6.30 uur. Op zich zou dit geen probleem zijn, echter hij zit eigenlijk op 5 voedingen van 200ml (dus het maximale). Zit hij tegen 6.30 uur aan, dan lukt het me grotendeels om de eerst volgende fles iets op te rekken, zodat ik me aan de flessen kan houden. Maar komt hij, net als afgelopen nacht, om 4.00 uur lukt het oprekken uiteraard niet. Hij krijgt dan om 4.00 uur een klein flesje van zo'n 120ml, maar om 7.00 uur starten we de dag en krijgt hij een volledige fles.

Op advies van het cb ben ik de laatste fles Nutrilon Forte gaan geven (voor hongerige baby's). Echter, dit helpt niet om hem langer te laten slapen, wat de opzet van het cb was. Misschien komt dit deels, doordat hij zijn laatste flesje niet geheel leegdrinkt. Hij laat vaak tussen de 40 en 100ml staan.

Zou ik misschien gedurende de hele dag de Nutrilon Forte aan moeten bieden? Overdag lijkt hij niet echt hongerig te zijn, maar minder dan 200ml aanbieden is ook geen succes.

Wie heeft ervaring/tips.

Alvast bedankt,

Groetjes Chantal

frekkel1
afbeelding van Anoniem
19 mei 2009 - 21:47

Hallo.


Ik was een poosje geleden heel enthousiast met het schrijven dat Sven al 5 nachten doorgeslapen had nou van af dat moment is het iedere nacht weer feest en het wordt wel wat hysterischer. Ik ga vannacht proberen hem wat warme melk aan te bieden kijken of dat wat is en of hij dan wel lekker door kan slapen. Moet wel zeggen dat hij sinds 2 dagen erg verkouden is maar er overdag ook geen last van heeft met slapen dus ja we zullen zien vannacht. hier krijgt Sven wel zijn melk in pap vorm omdat hij geen fles meer wil. alles lekker met de lepel en dat al vanaf 3 maanden.


groetjes Rianne

dirksmama
afbeelding van dirksmama
18 mei 2009 - 05:32

[QUOTE=chantal'78] Hey meiden,

Alvast bedankt voor de reactie's.

Ik weet dat Luc nog jong is om door te slapen. Maar met een gewone nachtvoeding gaat hij over de liter voeding heen, wat niet de bedoeling is. Wanneer hij 's nachts komt krijgt hij een kleiner flesje, en verdeel ik de rest over de dag. Wat eigenlijk niet zo'n succes is, want hij wil het liefst 200cc per fles aan voeding. Hij krijgt nu alleen nog laatste fles de Forte, maar zit er aan te denken om hier meerdere flessen van te gaan aanbieden, evt om en om.

[/QUOTE]

Je kunt overdag ook de standaardvoeding mengen met extra, 1 schepje etxtra, de rest standaard. En als hij graag een grote hoeveelheid wil drinken, per fles kun je 20cc extra water toevoegen.

sas76
afbeelding van sas76
12 mei 2009 - 21:01

[QUOTE=dirksmama]Sterker nog Sas, ik ken mensen van over de 40 die nog niet doorslapen en die midden in de nacht even een glaasje water of zo pakken!
[/QUOTE]


Oh Dirks mama, ik ben voorlopig nog geen 40, maar ook ik loop regelmatig te spoken 's nachts!
chantal'78
afbeelding van chantal'78
12 mei 2009 - 18:25

Hey meiden,

Alvast bedankt voor de reactie's.

Ik weet dat Luc nog jong is om door te slapen. Maar met een gewone nachtvoeding gaat hij over de liter voeding heen, wat niet de bedoeling is. Wanneer hij 's nachts komt krijgt hij een kleiner flesje, en verdeel ik de rest over de dag. Wat eigenlijk niet zo'n succes is, want hij wil het liefst 200cc per fles aan voeding. Hij krijgt nu alleen nog laatste fles de Forte, maar zit er aan te denken om hier meerdere flessen van te gaan aanbieden, evt om en om.

Hij gaat al in badje en krijgt zijn pyama pas aan voor de laatste fles. Zo is hij inderdaad meer wakker, maar drinkt dan nog maar tussen de 100 en 140cc. Alleen omkleden, etc heb ik allemaal al geprobeerd en dat helpt niet.

Ook is het een aantal nachten goed gegaan, zonder nachtvoeding of pas vanaf 5.30 uur (vanaf 5.30 uur lukt het me vaak wel om iedere fles iets op te rekken). Dan kom ik aan 5 voedingen per dag en zo rond de 900 à 940cc.

Doordat hij een voorkeurshouding heeft, heeft hij nu afgelopen nacht in een babysleep geslapen. Wat hij ws ook niet prettig vindt, want hij wilde graag een flesje rond 4.00 uur.

Alleen een aai over de bol of even sussen werkt bij Luc 's nachts niet. Wakker is eten of nu een volledige fles is of een fles van rond de 130cc.

Het blijft moeilijk, vooral als ze nog zo klein zijn en alleen middels huilen iets duidelijk kunnen maken.

Groetjes Chantal


nicknack
afbeelding van nicknack
12 mei 2009 - 16:23

Hoi,

Ik herken je probleem, wij hebben hetzelfde gehad met onze jongste laatste fles niet leegdrinken omdat hij te slaperig was wat ik gedaan heb is hem pas voor die laatste fles omkleden zodat hij goed wakker werd dat heeft gewerkt om zijn fles leeg te laten drinken maar niet om hem door te laten slapen de ene keer slaapt hij 10 uur de ander 4 uur dus geen peil op te trekken nu we 's avonds wat nutrix door zijn fles doen lijkt het wat beter te gaan. Meneer heeft een een flinke verkoudheid dus wordt daar nu van wakker maar niet meer van de honger.
Jou kindje is nog wel wat jong misschien is nutriton een oplossing omdat ze daar meer moeite voor moeten doen en dus wat moeier zijn na de fles.
Sterke nog even en dan kan je met bijvoeding beginnen en wie weet gaat het dan beter, wij hopen van wel.

Groetjes Sabine

[/url]
dirksmama
afbeelding van dirksmama
12 mei 2009 - 09:02

Sterker nog Sas, ik ken mensen van over de 40 die nog niet doorslapen en die midden in de nacht even een glaasje water of zo pakken!

sas76
afbeelding van sas76
11 mei 2009 - 13:20

O ja, wat ik nog wilde zeggen, ik ben het eens met dirks mama, als hij zijn laatste flesje niet leegdrinkt (100 ml laten staan is best veel!), kun je hem best 's nachts nog wat geven.


Bovendien, maar zonder enig verwijt: er zijn veel ouders die graag willen dat hun kind met een maand al doorslaapt. Maar ik heb laatst een onderzoek gelezen van een Duitse homeopatische kinderarts en uit zijn onderzoek bleek dat het heel normaal is voor kinderen om tot een jaar of 7 (ja echt waar!!) 's nachts wakker te worden. Alleen zijn de meeste kinderen vanaf een maand of 9 in staat om zelf weer in slaap te vallen en merken wij daar dus weinig van). Voor jongere kinderen was 6 uur achter elkaar doorslapen al een hele prestatie, volgens dat onderzoek. En wij als ouders willen vaak veel te snel, omdat wij onze slaap natuurlijk ook hard nodig hebben. Wat ik bedoel te zeggen is, dat je het misschien nog niet kunt verwachten van Luc dat hij doorslaapt. En ja, ik weet hoe lastig het is, Yanou is een vreselijk slechte slaper.


Groetjes Saskia
sas76
afbeelding van sas76
11 mei 2009 - 13:10

Hoi,


Ik heb hier ook 2 hongerlijders gehad. Yanou kreeg vanaf 3 maanden ook 's avonds Forte van Nutricia en daar sliep hij redelijk op door. Levi kreeg de hele dag door Extra van Friso (is in principe hetzelfde), maar wel gecombineerd met Comfort vanwege zijn darmen, en 's avonds een volledige fles Extra.


Mijn ervaring is ook dat ze bij het CB niet weten wat ze aanmoeten met hongerige baby's. Ook ik kreeg het advies om hem maar te laten huilen. Nou, mooi niet, hij huilde al uren lang van de pijn (KISS-syndroom), dus hij hoefde ook niet nog eens te huilen van de honger. Ik heb, toen Levi 6 weken was, hulp gevraagd aan mijn verloskundigen. Zij hebben met mij zitten rekenen en me ervan overtuigd dat ik de Extra moest geven. En ik was op een goed moment zelfs zo wanhopig dat ik de info-lijn van Friso heb gebeld. En daar kreeg ik van de voedingsdeskundige (dus niet vand een of andere miep in een callcentre, hoor!) dezelfde adviezen als van de verloskundigen. Ik mocht, als hij echt nog honger had, 30 ml voeding extra geven op een fles, maximaal 2 keer per dag. Levi sliep wel redelijk snel en lang door, maar had vaak niet genoeg aan de maximale hoeveelheid voeding. Levi kreeg ook al vanaf 3 1/2 maand pap in de avondfles. Geen gewone Nutrix, maar biologische rijstebloempap van Biobim. Da's veel vriendelijker voor de de darmen. En bij ons was het ook een oplossing dat we met 4 maanden aan de bijvoeding konden beginnen, ook al was het maar met heel kleine beetjes.


Succes!
kathinka
afbeelding van kathinka
11 mei 2009 - 00:08

Hoi meiden,

Manuël was een erg hongerig jongetje.

Na veel tips en adviezen ben ik gewoon totaal over gegaan op forte met 4 maanden. Het enigste nadeel is dat je niet meer kan verhogen terwijl je tot de 6 maanden vaak geen vaste voeding kan geven. Manuël lukte het zelfs niet om vaste voeding te pakken voor de 8 maanden. Dit hield in dat ik al met de 6 maanden pap aan het geven was en dit met een jaar nog steeds moet doen.

De gouden tip heb ik niet.

Wel kan ik vertellen dat alles bij het CB goed gaat zolang je maar een gemiddelde baby heb. Een hongerige baby moet je maar laten huilen. Nou ja daar had ik niets mee. Bij mij hielp bakeren om de nachten door te laten slapen. Zo had ik overdag wat meer ruimte om de flessen te verdelen. En ja met 2 maanden zitten ze in een regel periode. En helaas blijft de flesvoeding gelijk.

Heel veel succes,

Ik weet hoe moeilijk je het hebben.

Liefs Kathinka

Esther 6-3-2007 en Manuël 22-04-2008
www.kathinka1984.hyves.nl
nanda
afbeelding van nanda
10 mei 2009 - 15:05

Ik heb precies hetzelfde probleem. Sophie drinkt vaak de laatste fles niet leeg. En overdag laat ze af en toe een beetje staan. Dus als ze 's nachts komt dan geef ik haar 100 cc en dan slaapt ze lekker verder. De hele dag forte geven helpt haar niet bij het doorslapen. Ze komt ook niet elke nacht hoor. Deze week 2 keer toevallig. En de ene keer idd met een aai over de bol en speentje weer verder geslapen en de andere keer heeft ze een flesje gekregen.

Sophie krijgt voor de nacht wel forte omdat ze op gewone nurtilon wel 4 uur later wil eten en met forte redt ze het zeker 7 uur. EN soms langer.


frekkel1
afbeelding van Anoniem
9 mei 2009 - 22:52

En net als je denkt dat hij helemaal doorslaapt begint het weer van voor af aan. hier is het mannetje inmiddels 7 maanden en sinds 5 dagen slapen wij en hij pas door. daarvoor vaak wakker maar ja de een is wat sneller dan de ander. Soms was het honger maar meestal een aai over zijn bolletje of zijn speentje en dan sliep hij weer verder. heel veel succes en hou ons op de hoogte.


groetjes Rian

chantal'78
afbeelding van chantal'78
8 mei 2009 - 22:35

Luc is tweeënhalve maand.

Wonder boven wonder heeft hij nu drie dagen doorgeslapen. Hij kwam nu tussen 6.00 en 7.00 uur.

De flessen overdag drinkt hij ook leeg, alleen de laatste fles laat hij deels staan. Dus minder aanbieden overdag is ws geen optie. (ik deed dit alleen wanneer hij 's nachts nog wel wat kreeg, zodat hij niet over de liter voeding zou gaan)

Hopelijk houdt hij nu het ritme van doorslapen vast, dan is het probleem opgelost.

Groetjes Chantal


frekkel1
afbeelding van Anoniem
8 mei 2009 - 17:53

Hoi hoi


Hoe oud is Luc. Anders zou je misschien wat nutrix kunnen proberen dat geeft een voller gevoel. en ja net wat dirksmama zegt wat minder aanbieden. maar is het 's nachts echt honger of aandacht. hier is er ook een die 's nachts wakker wordt maar hij hoeft geen eten het is even een aai over zijn bolletje en een speentje en dan slaapt hij weer verder. veel succes.


groetjes Rian

dirksmama
afbeelding van dirksmama
8 mei 2009 - 05:13

Als hij laat staan, waarom dan niet een kleinere fles geven en dan in de nacht ook een kleine fles?