leverworst

10 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
annetteb
afbeelding van annetteb
26 jun 2010 - 01:09
leverworst

Sinds een jaar ben ik helemaal verslaafd aan leverworst op mijn boterham, vooral die van de LIDL vind ik gewledig, overdag loop ik ook regelmatig naar de koelkast om een stukje er af te snijden.


Ik was net een heerlijk recept tegen gekomen waar rauwe eieren in zat en mijn vriend geloofde niet dat dit niet mocht tijdens de zwangerschap.


Wat kom ik op die site tegen dat het eten van te veel leverworst zeer slecht is voor de vrucht wat namelijk afwijkingen aan de vrucht kan veroorzaken omdat je teveel vit. A binnen krijg zeker met de dosis die ik eet.


Ik ben iemand van dat wat ze je afraden tijdens je zwangerschap dat eet ik niet, wat is namelijk 1 jaar op een mensenleven. Zodra ik straks ontzwangerd ben en klaar met de borstvoeding ga ik weer geniet van een heerlijk broodje gerookte zalm...hihi


Ik ben nu 10 weken zwanger en zit nu een beetje in de put nu ik dit lees, de reden dat ik alles laat zelfs brie terwijl je sommige wel mag, dat mocht er wat gebeuren met mijn kindje dat vergeef ik het mezelf nooit mocht dat doormij komen, voorkomen is beter dan genezen. Veel mensen vinden het onzin, mij maakt het niet veel uit.
Maar hier ben ik wel erg van geschrokken.


Wat is jullie menig hierover??


Liefs Annette

fiesta
afbeelding van fiesta
14 aug 2010 - 18:52

Hoi knor,

ik leef met je mee. Ik ben nu 5 weken zwanger en dwing mezelf ook om niet meer te roken. Ik vind het nog steeds moeilijk. We weten waar we het voor doen en daar heb ik wel steun aan.

annetteb
afbeelding van annetteb
2 aug 2010 - 13:47

Ik ben gestopt met roken voordat we zwanger wilde worden, daravoor al meerdere malen geprobeerd maar dat was de beste stimulatie...


En ik ben nu na 4 jaar nog steeds gestopt.


De leverworst was geen probleem zei de dokter ik moest me er maar geen zorgen over maken, aangezien we er nu niets aan kunnen doen. Vroeger zei ze kregen vrouwen juist extra vit A toegediend....


Ik moet zeggen ik gaf zaterdag een feestje en 1 van mijn schoonzusjes had een fles passoa mee genomen, en 's avonds toen de meeste weg waren is die fles aangebroken... ik had er geen moeite mee, ik zat lekker aan mijn flesje water, en we hebben een geweldige avcond gehad, zodra ik uit de zwangerschap en borstvoeding ben gaan we lekekr als schoonzussies onder elkaar een keer op stap en nemen we het ervan... ik kijk er al naar uit....

leonie12
afbeelding van leonie12
2 aug 2010 - 13:14

hoi hoi


@knor ik ben ook gestopt toen ik zwanger was, het is wel makkelijker om te stoppen omdat je er nu echt een reden voor hebt. heb wel eens eerder geprobeert te stoppen maar had dan altijd zoiets van waar doe ik het eigenlijk voor haha. vond het alleen na de zwangerschap wel moeilijk om ze dan ook te laten liggen, maar heb volgehouden en ben nu anderhalf jaar gestopt, scheelt ook zoveel geld.


groetjes

leonie12
afbeelding van leonie12
26 jul 2010 - 00:02

hoi hoi


je kan idd gewoon veel dingen eten en drinken maar met mate. ik heb zelf in mijn zwangerschap gewoon vis (ook voorverpakt), brie, leverworst, kaneel, scherpe kruiden en af en toe een glas alcohol gegeten en gedronken. je kan gewoon alle kazen eten die gesteriliseerd zijn.


Ik vind dat ze het tegenwoordig wel naar het extreme trekken, vroeger wisten ze dit ook niet en wij zijn toch ook allemaal gezond!!!

babyluck
afbeelding van babyluck
27 jun 2010 - 22:56

tja ik zou gewoon na de bevalling weer normaal eten het is echt een fabeltje hoor ! ik dronk zelfs jus orange en at gewoon weer me sambal (na 2 mnd maagzuur) Lisa had nergens last van ! ik zou zeggen na bevalling krijg jij een broodje gerookte zalm van mij gewoon genieten en met mate
liefs Ineke en Lisa x
Gretha
afbeelding van Gretha
26 jun 2010 - 15:43

teveel vitamine A is sowieso slecht voor je omdat je lichaam het niet kan afbreken, of je nou zwanger bent of niet..
en brie etc kan je gerust eten tijdens bv, net alsvis etc.
dus waarom dat niet eten?
alcohol zou ik idd nog even niet doen, pas als je op minder bv zit, bijv na de laatste voeding 1 glaasje zou nog wel kunnen.. maar in begin idd nog niet.
en tja, leverworst mag dan dus wel weer, maar neit zo veel haha. dat is sowieso ongezond..;)

Lilypie First Birthday tickers

annetteb
afbeelding van annetteb
26 jun 2010 - 15:34

Dank je dames voor jullie reactie...


Ik eet het zowiezo niet meer, want ik kan niet een beetje eten van iets waar ik verslaafd aan ben.


Ik maak me eigen alleen wel zorgen dat de hoeveelheid die ik gegeten heb geen kwaad gedaan heeft, over een week moet ik weer op controle zal het dan vragen, dan kan ze ook een duidelijke echo maken...


Er stond je mag max 3000 (nogwat)gram ervan en in 100 gram leverworst zat 10.000 (nogwat)gram. Nou ik denk dat ik makkelijk aan 200 a 300 gram zat, dus heb een flinke dosis gegeten dus.


Ik houd me eigen tijdens mijn borstvoeding altijd nog aan dezelfde regels als tijdns de zwangerschap, dan ben ik het toch al bijna een jaar gewend om niet te eten, dus die paar maanden kan er ook wel bij....

Knoopje
afbeelding van Knoopje
26 jun 2010 - 10:36

He Annette!

Nu je het weet eet je er gewoon minder van. Af en toe een boterhammetje leverworst is geen probleem zover ik weet. Het is precies zo met multivitaminensap. ACE bijvoorbeeld, daar mag je niet te veel vvan drinken, want daar zit extra vitamine A in.
Ik ben precies zo als jij. Ik kijk heel erg uit met wat ik eet en als ik dan toch twijfelde heb ik bij het volgende bezoek aan m'n gyn. meteen gevraagd of het kwaad kan.
Met oud en nieuw heeft iemand me haringsalade gegeven met de woorden: daa zit geen rauwe vis in, nou, dus mooi wel. Ik wilde het ook niet voor zijn neus uitspugen, maar was daarna wel een beetje onzeker.
Heb me ook kapot geergerd als er mensen met mij in discussie gingen (nu durfen ze niet meer haha) en beweerden dat een glaasje alcohol in de zwangerschap goed zou zijn. Omdat ze dat zelf gedaan hebben, betekent dat niet dat het goed is.
@ Kaatje75: kan me wel goed voorstellen dat je dat op je bruiloft niet kan laten staan hoor, en trouwens dan eet en drink je zo veel dat die alc wel niet zo veel uit maakt.

UItkijken met rauwemelkse producten, rauw vlees, gerookte vis en vooral ook rauw groente goed wassen is heel belangrijk om toxoplasmose en listeriose te voorkomen. Het kan zijn dat je al eens toxoplasmose gehad hebt voor de zwangerschap, dan ben je daar hoogstwaarschijnlijk nu immuum voor, maar als je het niet zeker weet, uitkijken geblasen!

Wat betreft de gerookte zalm, zover ik weet kan je die na de geboorte gewoon meteen weer eten, omdat je tijdens de periode dat je borstvoeding geeft aan geen enkele voedingsvoorschriften hoeft te houden. Het is juiist heel belangrijk dat je zoveel mogelijk verschillende dingen eet (zie ook borstvoeding.com).

Succes!
Liefs


Kaatje75
afbeelding van Kaatje75
26 jun 2010 - 08:56

Ik heb ook alles laten staan wat niet mocht... Stel je

voor dat.....

Alleen op mijn bruiloft heb ik 2 glaasjes rose

gedronken.

Heb er ook totaal geen moeite mee gehad. Je mag

gelukkig ook heel veel wel... En de maanden vliegen

voorbij, dus voor je het weet, mag je je weer te buiten

gaan aan de leverworst hoor