Krampjes!!!

MEDEDELING: WIJ is gestopt met het Forum op WIJ.nl. Per 1 april kun je hier niet meer terecht om in contact te komen met andere zwangere vrouwen en moeders met jonge kinderen. Dit is wel mogelijk bij WIJ op Facebook en Instagram. Zien we je daar?

10 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
sand-210966
afbeelding van sand-210966
8 jul 2014 - 01:27
Krampjes!!!

Ik ben op 10-04-2014 na een zwangerschap van 33 weken en 2 dagen bevallen van onze wolk van een dochter Evi. Ze is nu bijna drie maanden oud. Ze heeft erg last van krampjes en huilt soms meer dan zes uur per dag. Slopend! Erg zielig om te zien. Maar ook voor grote broer Noud van 2,5 jaar en mama niet echt fijn. Ze krijgt Hero prematuur voeding. Hier gebruiken we (het oude model) Avent flessen voor met nieuwe spenen.

Na ontslag uit het ziekenhuis werd ons verteld dat we per week 5ml moesten ophogen per voeding. Dus hebben we dit netjes gedaan. Maar omdat ze zo erg begon te huilen en te spugen een extra afspraak gemaakt bij het ziekenhuis. (Wij gaan in plaats van het consultatiebureau naar het ziekenhuis omdat onze dochter prematuur is. Dus elke afspraak wordt ze gezien door een gespecialiseerde verpleegkundige en de kinderarts.) Bleek dat ze veel te veel voeding kreeg.

Dit dus weer verminderd. We berekenen nu aan de hand van haar gewicht hoeveel ze moet krijgen. Maar na verlaging van de voeding bleef ze spugen. Nu verdikken we de voeding met Johannesbroodpitmeel. Maar ze blijft haar flessen in drie minuten leeg drinken. Nu verdik ik de voeding nog meer. Dit in overleg met de kinderarts en tegen de gebruiksaanwijzing op de verpakking. We gebruiken inmiddels de 1-2-3 speen van Avent. En nu doet onze snelheidsduivel 4 a 5 minuten over haar fles.

Het spugen is helemaal over. Maar het huilen door krampjes lijkt alleen nog maar erger te worden. De Johannesbroodpitmeel doet dus goed zijn werk. Maar de krampjes kunnen er weer door verergeren. Haar ontlasting wordt inmiddels weer wat harder. Dit had ze na ontslag uit het ziekenhuis ook. Daar krijgt ze per dag Forlax 2gr. per dag voor. (Eerst Lactulose waar de krampjes ook weer door leken te verergeren.)

In het ziekenhuis zeggen ze dat baby's nu eenmaal huilen. (En ja, soms wel meer als zes uur) Maar daar heb ik weinig aan. Vooral als papa en ik de wanhoop nabij zijn en allebei niet meer kunnen.

We hebben al geprobeerd om 10cc bronwater toe te voegen aan de fles.

We hebben de verdikte voeding door een "2" speen van Avent proberen te geven, maar toen kreeg ze er niets uit. In de hoop dat ze dan netjes een kwartier over haar fles zou doen.

We hebben verschillende houdingen geprobeerd voor de krampjes. (Op haar buik op je arm, op haar buik over je benen en wiebelen.)

Het enige wat helpt is eigenlijk de draagzak van Lodger. Heel fijn, begrijp me niet verkeerd. Je hebt je handen vrij en kan je zoon tenminste van eten voorzien of aandacht. Maar echt dingen doen lukt niet echt. En ik heb inmiddels een halve hernia omdat ik haar vaak uren om mijn nek heb.

Dus ben ik op zoek naar de gouden tip! Ook al weet ik dat deze niet bestaat en dat baby's hier ook een beetje doorheen moeten. Maar iemand ervaringen met andere flessen, medicatie, andere voeding bij prematuren, (homaopatische) middelen tegen krampjes?

Ik heb natuurlijk in mijn wanhoop en strijd tegen het huilen al zitten googelen. Kwam uit op venkelthee? (maar hier zouden mogelijk schadelijke stoffen in zitten.) Dr. Brown flessen? Over naar voeding tegen spugen en krampjes die een ander verdikkingsmiddel bevat dan Johannesbroodpitmeel, maar weet niet of dit bestaat? Infacol heb ik gebruikt bij mijn zoontje, net als ABC Dophilus dit had toen niet tot nauwelijks effect. Dus heb ik dit tot nu toe niet geprobeerd.

Ook lees ik goed berichten over Sab simplex. Maar lees ook weer dat dit ongeveer hetzelfde is als Infacol. Iemand tips? Ze zijn van harte welkom!

En ja, ik neem af en toe tijd voor mezelf. Alle oma's en opa's passen graag op. Maar haar voor een nachtje laten logeren zien ze nog niet echt zitten. Omdat ze tot een week geleden nog een fles "moest" om 04:00. En ook nog wel eens wakker wordt, en ontroostbaar is. Gelukkig heb ik mijn verlof wat kunnen verlengen. Maar ik hoop dat ik nog wat kan gaan genieten in plaats van het bijna continu de totale wanhoop nabij te zijn!

Ook merk is dat als iemand anders haar de fles geeft, ze niet goed opletten dat de fles er meteen uit moet als deze op is, waardoor ze teveel lucht binnen krijgt. En wij vervolgens weer de hele nacht in de weer zijn. Terwijl ze normaal wel redelijk doorslaapt. En dat is geen luxe op dit moment. Ik heb al mijn energie nodig voor de hele dag met een huilende Evi.

Ben benieuwd naar jullie reacties!

alid-1603489
afbeelding van alid-1603489
21 okt 2021 - 16:51

Voor ons werkte nr 2 goed met pitmeel erbij 

alid-1603489
afbeelding van alid-1603489
21 okt 2021 - 16:51

Hoi hoi hier een baby van 4 maanden. 
 

mason had ook erg last van krampen. 
nu hebben wij mason probiotica van bactiol mini gegeven en de krampen zijn zo goed als weg. Nu begonnen met een fruitsappen en ja dan komen de krampen weer maar niet meer zo erg als toen !

wij gebruiken vanaf het begin al dr Brown flessen en ben er tevreden over. Mason spuugde(spuugd) veel en ben al 2 keer bij de osteopaat geweest. Ook een aanrader !! 
 

groetjes mason 

laur-1581899
afbeelding van laur-1581899
4 dec 2020 - 23:56

wees vooral niet te voorzichtig met een te kleine speen gebruiken van Dr Brown. Op http://www.johannesbroodpitmeel.info kun je hier mee informatie over vinden in combinatie met johannesbroodpitmeel

apat-895781
afbeelding van apat-895781
10 nov 2014 - 19:55

Herkenbaar! Wij hebben dit probleem kunnen oplossen door gebruik van dr. Brown spenen. Die passen op de difraxflessen hierdoor doen ze langer over hun fles. Gemiddeld 20 min. Dit zorgt ook voor minder krampjes en de zuigbehoefte word bevredigd. (Dit is pas na 20 min) verder gebruiken wij ABC powder van de gezondheidswinkel moet je even Googlen. Wij hebben hier enorm goed resultaat mee geboekt!

wabba
afbeelding van wabba
27 okt 2014 - 14:06

Ik heb goede ervaringen met zowel Infacol (in Nederland te verkrijgen bij de apotheek) en nog beter werkte hier de Sab simplex (de Duitse variant, via internet heel eenvoudig te bestellen binnen 2a3 werkdagen in huis)
Ik lees de tip hierboven ook al eens: is je kleine meid misschien niet oververmoeid?
Bij ons werkte het inwikkelen (inbakeren) heel goed. Heel eenvoudig met een badbabydoek of de puck-a-baby. Daarop sliep ze overdag (eindelijk) eens haar standaard 3 uurtjes (verdeeld over 3 dutjes) en werden de '" de krampjes"ook minder.
Succes. En vraag af en toe hulp aan familie/vrienden om eens een dagje over te nemen, zodat jij eens kunt slapen.

Kel1987
afbeelding van Kel1987
7 aug 2014 - 10:33

Onze kleine man heeft ook veel last van krampjes. Dit is sinds ik flesvoeding geef. We zijn al bij de kinderarts geweest en zij voelde dat hij veel lucht in zijn darmpjes heeft ( wisten we al want hij laat de hele dag door stinkscheetjes). Vind het ook erg zielig maar ook voor ons is het slopend. Sinds gisteren is het alleen in de avonduren een verschrikking. Dat huilt hij erg lang ( nou ja kan wel zeggen krijsen). De anderhalve week hiervoor was het iedere keer in de vroege middag tot midden middag en vanaf het avondeten tot een uur of 22:00. We zijn al van nutrilon HA 1 over mogen stappen naar nutrilon pepti 1 ( voor koemelkallergie) moeten we nog gaan bekijken of het dit is. We zitten nu anderhalve week aan deze voeding maar geen verbetering, het lijkt soms zelf erger. Gebeld naar het consultatiebureau en op aanraden toch even doorgaan tot we 2 weken op deze voeding zitten en dan weer bellen als het niet beter is. Ook heb ik sinds gisteravond Sab Simplex in huis. Ik hoop zo dat dit gaat werken. Ben er nu sinds 4 flessen mee bezig. Ik zal hier laten weten of ik verbetering ga zien! Maar weet zeker hoe je,je voelt. Het is een drama!

korn-495281
afbeelding van korn-495281
5 aug 2014 - 21:22

Bij ons zoontje kai van bijna 3maanden gebruik ik nu de flessen van dr brown. Die werken erg goed tegen spugen etc. Ook zorg ik ervoor dat hij niet te plat ligt tijdens het voeden en geef idd ook per voeding 10cc meer water en zes voedingen met dus minder op de dag dan de voorgestelde 5. Kan het ook zijn dat jullie dochtertje zuigbehoefte heeft? Ons zoontje wil voor het slapen gaan ook altijd heel even tutten. Bij onze dochter liz van nu inmiddels 2 ben ik destijds bij een osteopaat geweest maar die kon ons niet verder helpen. Maar merkte wel dat ze rustiger werd. Ons zoontje vond het fijn om op zijn buikje te slapen (die liet ik op de dag toe alleen als ik erbij was en omdat hij zijn hoofdje kan draaien)

Ik hoop dat je dochtertje snel tevreden is zonder krampjes

Gipsy
afbeelding van Gipsy
13 jul 2014 - 22:32

Hoi Sand,

 

Zelf hier niet zo ervaring mee. M'n dochtertje was ook erg vroeg (34w3d) en heeft wel last van krampjes gehad (inderdaad ook zo'n 2mnd later), maar niet zo extreem als wat jij nu beschrijft. Dus bij haar voldeed alles wat je zoal een beetje beschreef.

Nu net weer moeder geworden van een zoontje, hij is gewoon mooi op tijd gekomen, maar had nu al binnen een week last van krampjes (en nog steeds). Tot nu toe niet extreem en kan dus weer voldoen met het gewone.

 

Als tip heb ik wel gehoord dat een osteopaat nogal eens kan helpen met dit soort dingen, maar daar heb ik zelf totaal geen ervaring mee, dus kan niet uit ervaring vertellen. Misschien wel een idee om ook eens zo'n kant op te kijken?

 

Succes en sterkte ermee!

 

 

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

 

nikkitessa
afbeelding van Anoniem
8 jul 2014 - 03:07

Wat bij ons goed helpt is infacol voor de voeding en inbakenen in de nacht met swaddle doek
Onze dochter kan anderd ook 3-4 uur krijsen van pijn na voeding