Kort drinken en niet altijd melden.

5 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Lotte89
afbeelding van Lotte89
15 dec 2017 - 20:57
Kort drinken en niet altijd melden.

Hallo allemaal,

Afgelopen 5 december trotse moeder geworden van onze dochter/zusje! Ik geef oo dit moment borstvoeding alleen zit ik met wat onzekerheden. Ze drinkt soms maar 5 a 10 minuutjes om vervolgens in diepe slaap te vallen.. ik kan haar dan ook niet meer wekken voor een volgende ronde drinken. Ik vraag me dan af of ze in dat korte stukje tijd wel genoeg heeft gehad. Ze slaapt wel keurig door tot de volgende ronde.. ( snachts is het soms anders ;) ) maar ook dan moet ik haar wekken voor de voeding. Zelf wordt ze niet wakker. Iemand tips? Of iemand die mij in ieder geval gerust kan stellen?

Edit-1184596
afbeelding van Edit-1184596
18 dec 2017 - 07:57

Wat ook nog wel eens wil helpen is niet te warm kleden. Sokjes uit bijvoorbeeld. Hopelijk groeit ze goed!

Lotte89
afbeelding van Lotte89
17 dec 2017 - 20:45

Hee bedankt voor jullie berichtjes.. Ik ben nog in afwachting voor een intake van het cb bij mij thuis.. dan wordt ze weer gewogen! Ben zo benieuwd! Dan weet je ook of ze het goed doet! Stelt je wat meer gerust! Voor nu voed ik haar overdag om de 3 uren, snachts laat ik er iets langer tussen. Maar wek haar nog wel...ze is met 37 weken geboren en ivm de bloedsuikerspiegel (geloof ik) mag er niet langer dan 5 uur tussen de nachtvoedingen zitten.. dus zet mn wekkertje nog wel! Ik leg haar nu eerst aan.. als ze bijna wegzakt ga ik haar verschonen.. vaak is ze dan al snel weer wakker en dan leg ik haar nog een keer aan. Afgelopen nacht voldeed dat prima want ze sliep als een roosje! Ben benieuwd wat de komende nachten gaan doen.

lili89
afbeelding van lili89
16 dec 2017 - 20:53

Ik gaf in het begin ook borstvoeding en mijn zoontje dronk ook maar 5 a 10 min. Dit kwam echter omdat ik veel produceerde en het er af en toe letterlijk uit spoot. Dit verwerken was erg vermoeiend voor hem. Toen ik eerst even wat afkolfde of gewoon in een doek spoot zodat de druk van de borst af was, ging hij ook rustiger en wat langer drinken. En kreeg hij ook wat meer achtermelk wat beter vulde. Wakker maken heb ik alleen in de kraamweek gedaan. Maar hij kwam al vrij snel om de 4 uur. S nachts maak ik hem echt nooit wakker. Slaap is slaap ;)

Edit-1184596
afbeelding van Edit-1184596
16 dec 2017 - 08:35

Ik heb mijn zoon altijd gewoon gevoed zo lang hij wou en zo vaak hij wou. Ik wekte hem ook nooit voor een voeding. Zo lang je kindje genoeg groeit en genoeg luiers heeft zou ik me totaal geen zorgen maken. Je zou nog ‘borstcompressie’ kunnen proberen. Daar is wel info op internet over te vinden. Veel succes!