KLACHTEN NUTRITON

11 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
SharonChenaro
afbeelding van SharonChenaro
5 okt 2008 - 21:26
KLACHTEN NUTRITON

Hallo Allemaal,


Ik heb een zoontje van 9weken oud. Hij heeft reflux, dus verdik ik zijn voeding met NUTRITON. 5 schepjes op 150ml water. Hierdoor heeft hij wel wat buikkrampen en sinds gister ook diaree (3 diarree luiers terwijl hij normaal 1 keer in de 2-3 dagen poept).


Ik wil graag weten of er nog meer mensen zijn, die klachten hebben door het gebruik van Nutriton.


En als dit aan houdt wat ik dan beter kan gebruiken voor het verdikken van de voeding.


Alvast bedankt dames!!!!

porky
afbeelding van porky
28 okt 2008 - 10:51

Hoi, hoi


Mijn zoon van 6 maanden krijgt ook al maanden 4 schepjes Nutriton in de fles erbij (200 ml). We hebben ook geprobeerd om meer erbij te doen (je mag tot 8 schepjes), maar daar kreeg hij verstopping en krampen van en hij bleef maar spugen. Nu hebben we het dus verminderd naar 4 schepjes, en ik moet zeggen dat de verstopping en krampen over zijn. Maar het spugen blijft. Als hij om 15 uur een kleine fles van 120 heeft gehad en nog wat fruit dan komt de voeding er 3 uur later nog uit. We hebben van alles geprobeerd: hem rustig laten uitbuiken, niet te snel weer wegleggen enz. Niets helpt. We hebben nu een verwijzing naar de kinderarts. Daar kunnen we volgende week dinsdag al terecht (4 nov). Dat is best snel, want we zijn vorig week naar de huisarts geweest. Zij heeft sterk het idee dat het reflux is, we zullen het horen volgende week.


Het blijft idd ieder keer weer uitproberen. Succes en hopelijk vindt je iets wat goed helpt.Groetjes Sandra


sooltje
afbeelding van sooltje
15 okt 2008 - 14:20

Mijn zoontje heb ik 5 weken borstvoeding gegeven en heb allerlei deskundigen bij mij thuis gehad die zogenaamd wel wisten wat ik met mijn kind aanmoest. Hij was namelijk heel onrustig, veel huilen en niet slapen. Ik heb vanalles geprobeerd totdat ik er helemaal genoeg van had en ben alle minuut gestopt met BV.


Ik ben hem flesvoeding gaan geven en in de laatste fles nutriton. Hij slaapt al sinds 5,5 week door. Van 8 's avonds tot 10 uur 's morgens!!! Mijn zoontje is nu 14 weken en het gaat super! Ik zweer bij nutriton en als ie krampjes heeft krijgt hij Sabsimplex ( te verkrijgen bij de verloskundige )


Ik geef zn voeding uit een Difrax fles 300ml. De grote fles is dat met brede speen. Voor zn gewone voeding gebruikt ik speen S en voor de nachtvoeding gebruik ik speen 1.2.3 op stand 3! En als ie wat groter wordt heb je ook speen M. Maar die gaat hem nog wat te snel.


Het is blijft iedere keer weer uitproberen! Succes ermee, hopelijk heb je wat aan mijn verhaal.


Groetjes Solange

SharonChenaro
afbeelding van SharonChenaro
15 okt 2008 - 13:45

Ik heb de hoeveelheid nutriton (150/5) verminderd naar 150/2. nu gaat het perfect! hij geeft soms nog een beetje terug, maar niet als voorheen en ook heeft hij geen last meer van verstopping of diarree!! YEAHHH!!


Nu alleen nog een beter passende fles erbij vinden, hahaha!! We komen er wel!!LOL

aureliasmoeder
afbeelding van aureliasmoeder
13 okt 2008 - 15:29

Wat zei de arts er over?

lisanneleona
afbeelding van Anoniem
12 okt 2008 - 11:18

hoi,


Mijn dochter kreeg ook nutriton omdat ze ook heel veel spuugde. maar had daar ook heel veel last van. en bovendien hielp het bij mij ook niet tegen het spugen.


Groetjes


lisanne

evelienxxx
afbeelding van Anoniem
11 okt 2008 - 22:47

Hoi,


Mijn zoontje had ook last van veel spugen (gelukkig geen Reflux) en heb toen ook Nutriton gebruikt met bv. Ik vond het mixen een ramp en het werkte onwijs verstoppend bij hem. Ben er ook snel meegestopt.


Ik denk ook dat ieder kind er anders op reageerd, de een krijgt diarree, de ander verstopping. Bij de een werkt het wel, bij de ander niet.

Suus-en-Roos
afbeelding van Anoniem
8 okt 2008 - 13:21

Ikgebruik het ook voor Roos. Maar niet zoveel als wat jij doet. Ik geef op een fles van 165cc 2,5 a 3 schepjes. ligt eraan of ze heel dorstig is.


Hebben jullie ook last dat de boertjes ineens heel moeilijk gaan? ze ziat gewoon af en toe te gieren dat het niet wil lukken en dat het zo'n pijn doet denk ik.


De diaree hebben wij niet, Roos drukte meestal 1 keer per dag, het is bij haar juist wat dikker geworden en nu al 3 keer op een dag.


Denk dat ieder kindje er anders op reageerd eigenlijk.


groetjes Suzan

Natje72
afbeelding van Natje72
6 okt 2008 - 22:31

Onze dochter kreeg sabsimplex voor de reflux en de buikkrampjes.


Werkte geweldig de nutriton ook gehad maar vond ik niks.Mama-M
afbeelding van Anoniem
6 okt 2008 - 17:37

hoi hoi,

Mij lijkt de dosering ook een beetje groot. Anniek had ook een reflux en die kreeg ook JBPM maar niet zoveel. Overigens had ze hier ook geen last van. Onze Britte heeft er juist verstopping van en zij krijgt nu slechts 1 schepje op 150 cc water. Zij heeft geen reflux, maar spuugde wel heel veel. Wat Aurelia zegt kan idd ook, kleinere porties aanbieden per dag. Ook kun je het hoofdeinde van het bedje een stukje omhoog doen, zodat de voeding minder makkelijk omhoog komt. Wat ik bij Anniek ook veel deed is na de voeding even in de wipstoel leggen totdat de voeding een beetje is gezakt.

Heeft je zoontje overigens ook medicijnen voor de reflux?

Liefs,

Marja

aureliasmoeder
afbeelding van aureliasmoeder
5 okt 2008 - 22:13

Kinderen kunnen inderdaad last krijgen van nutriton, soms krampjes, soms verstopping, soms diarree.

Overleg met je kinderarts over hoe je verder moet, qua medicatie en verdikkingsmiddel (een alternatief is bijvoorbeeld gelilact).

Bij reflux is een fles van 150/5 best groot. De meeste kinderen hebben veel minder last van hun reflux als ze vaker op een dag een veel kleinere fles krijgen, bijvoorbeeld 90/3 of 120/4.