Kerstdiner...

8 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
AngelBianca
afbeelding van AngelBianca
10 dec 2012 - 12:37
Kerstdiner...

Hallo allemaal,

Ik ben nieuw hier op het forum, ben momenteel 11+4 weken zwanger, op 9 weken mijn eerste echo gehad en as vrijdag mijn 12 weken echo. Met kerst willen we het graag aan onze ouders vertellen maar dat brengt het volgende dilemma met zich mee...

Bij mijn schoonouders staat er gegarandeerd gerookte zalm en een of ander duur rood vlees op het menu, maar ja, dat mag natuurlijk nu even niet. Hoe ga ik ze subtiel vertellen dat ik dat nu niet mag zonder dat ze direct doorhebben dat ik zwanger ben.....

Ik ben al gaan denken dat ik spontaan vegetariër geworden ben, dat moet op zich geen probleem zijn want er moet ook vegetarisch gekookt gaan worden voor de oom en tante die ook met het kerstdiner aanwezig zullen zijn maar zal dit niet te hard opvallen?? Of heeft iemand van jullie een goed idee?

AngelBianca
afbeelding van AngelBianca
10 dec 2012 - 13:49

Ik wil de echofoto op eetbare icing printen en deze als schildjes op cupcakes plakken :-) Heb er al helemaal zin in!

1 juli 2013 uitgerekend!

ab bab
afbeelding van ab bab
10 dec 2012 - 13:41

Anytime :-)

 

Veel plezier alvast. Weet je al hoe je het gaat vertellen? Ingelijste echofoto of rompertjes met oma & opa erop of zoiets dergelijks?

 

Ik had bij de eerste de echofoto als cadeautje ingepakt. Bij de tweede hadden we een tshirt laten drukken met op de voorkant 'Stoer!' en op de achterkant 'Ik word grote broer!'  Erg leuk :-)

AngelBianca
afbeelding van AngelBianca
10 dec 2012 - 13:39

Jij bent mijn held! Dat ik daar niet gewoon aan gedacht heb :-)

Voor de vegetarische mensen wordt er meestal ook wel meer dan voldoende gekookt maar ik neem gewoon zelf iets mee wat eventjes de oven in moet, net zo makkelijk :D Thanks voor de tip!

1 juli 2013 uitgerekend!

ab bab
afbeelding van ab bab
10 dec 2012 - 13:30

Aha, ik snap het. Lastig inderdaad.

 

Wordt er altijd meer dan voldoende gekookt, ook voor de vegatarische meneer? Want dan zou je kunnen opteren voor niks van te voren vertellen en die avond zelf - nadat je het dus wel verteld hebt - mee eten van de vegetarische gerechten. Of je maakt zelf van te voren een gerecht klaar en neemt dat mee, kan makkelijk als je het bv alleen nog maar in de oven hoeft te zetten of een salade ofzo.

AngelBianca
afbeelding van AngelBianca
10 dec 2012 - 13:27

.

1 juli 2013 uitgerekend!

AngelBianca
afbeelding van AngelBianca
10 dec 2012 - 13:26

Eerder vertellen hebben we inderdaad ook overwogen maar mijn schoonouders hebben een nogal euhm, druk eigen leven. Spontaan langs komen werkt 9 van de 10 keer niet want dan zijn ze niet thuis. En op een doordeweekse avond langs gaan werkt ook vaak niet want ze wonen zo'n 2,5 uur rijden vanaf hier. Met kerst is zo'n beetje de eerste mogelijkheid dat heel de familie van mijn man bij elkaar is en het leek ons wel zo leuk om het dan aan iedereen tegelijk te vertellen. Schoonmoeder kennende kan ze namelijk haar mond niet houden en weet zo'n beetje heel noord en zuid-holland het gelijk. Pfff, lastige mensen, hahahaha.

1 juli 2013 uitgerekend!

ab bab
afbeelding van ab bab
10 dec 2012 - 13:07

Als je a.s. vrijdag 12 weken zwanger bent, dan ben je met kerst dus 13,5 week zwanger, bijna 14. Je zou het natuurlijk dan ook gewoon kunnen gaan vertellen een dezer dagen.....

Of wilde je dat speciaal voor kerst bewaren? Dan gaat het wel opvallen denk ik. Lastig.

 

Eerlijk gezegd zou ik het van te voren vertellen. Voorkomt een hoop lastige perikelen en leuk is het toch wel joh.