Ik kan niet koken

2 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Deb_-1240578
afbeelding van Deb_-1240578
3 jul 2018 - 19:53
Ik kan niet koken

Hallo mama's, help. Ik heb een zoontje van 11 maanden die nu natuurlijk de leeftijd heeft om met de pot mee te eten. Nou kreeg hij tot nu toe potjes (ik ben begonnen met zelf eten maken maar dat at hij op een gegeven moment niet meer) bij de oma's omdat ik te laat thuis was uit mijn werk. Nu heb ik een nieuwe baan dus ik ben op tijd thuis, zodat de kleine man gewoon thuis met ons mee kan eten. Nu is het zo dat ik totaal geen keukenprinses ben! En m'n man is ook niet beter in koken haha. Ik vind het echt een ramp dat avondeten. Ik zoek regelmatig 'makkelijke' recepten op, maar echt lekker vind ik het nooit. M'n zoontje krijgt genoeg groente binnen hoor, en we eten super veel fruit. Hebben jullie tips??

gwen-1400968
afbeelding van gwen-1400968
4 sep 2018 - 19:47

Hoi Deb,

Misschien wat laat, maar ik dacht ik zet er toch maar wat op.
Ik ben redelijk goed in koken, maar ik weet niet zo goed wat handige tips zijn. Ben je op zoek naar makkelijke recepten? Of meer naar dingen die je eten lekkerder maken.
Ik gooi er gewoon wat in en als je nog op je 't forum zit en je hebt nog meer vragen dan mag je ze gewoon stellen.

Om pasta lekkerder te maken gooi ik in plaats van zout een Bouillon blokje in het water. Eentje op 2 liter water is meer dan genoeg.
Kan ook met aardappelen.

Couscous is heel makkelijk te maken, en je kunt er van alles aan toevoegen. (rauwe groenten, gegrilde groenten, wat jij lekker vind) couscous en kokend water; 1 deel op 1 deel in een kom en 5 minuten laten staan. Klaar. Niet al te veel smaak maar dat kun je er zelf aan toevoegen met kruiden die jij lekker vind, wat citroensap, munt, zongedroogde tomaatjes.

Zoek de balans tussen alle smaken. Zoet, zout, zuur en een klein beetje bitter of pittig (soms).
Als je wat zoets, zout en zuurs in je gerecht hebt smaakt het vaak al redelijk goed. Doe bijvoorbeeld een klein beetje azijn door de pastasaus. Of maak een salade met bijv. Rucola (pittig), peer (zoet), feta of andere kaas (zout), saus van balsamico azijn en olijfolie en andere ingrediënten die je lekker vind en minder overheersende smaak : pasta of aardappeltjes, komkommer, tomaatjes etc...

Aantal lekkere en makkelijke recepten:
Pastasalade met gerookte kip (mag koud blijven, veel smaak), (zongedroogde of gepofte of gewone) tomaatjes, gebakken of gegrilde courgette met een beetje kruiden naar keuze en uitgebakken spekjes. Als saus citroensap, olijfolie en kruiden naar keuze.

Couscous salade met uitgebakken Chorizo, gebakken bevroren erwtjes(na 4 minuten bakken klaar) , kort mee gebakken Paprika, tomaatjes, peterselie en citroensap.

Wraps met mais (uit een blikje), gehakt, boontjes, uitje, paprika. Ui en Paprika fijn snijden. Alles bakken, Blikje tomatenblokjes erbij. Laten pruttelen. Serveren met Crème fraiche, kaas en guacamole (kan uit een potje of zelf maken)

Pasta met spinazie a la crème, met een beetje kruiden roomkaas erdoor, en gebakken spekjes.

Pastasalade met sla, mango, geitenkaas, Avocado, tomaatjes en komkommer. Met honig mosterd dressing.

Gepofte aardappels met Crème fraiche saus.
Aardappels kun je poffen door ze goed te wassen, gaatjes prikken met een vork. En dan afhankelijk van de grote van de aardappel 4-6 minuten per kant magnetronnen op vol niveau. Ze moeten een beetje zacht aanvoelen. Kijk uit wel heet. Daarna inpakken in aluminiumfolie en nog even laten liggen. Ze blijven heel lang warm.
Voor de saus, crème fraiche mengen met een beetje peper en zout en kruiden naar keuze.
Lekker vlees/vis en groenten erbij.

Probeer ook eens wat anders met stamppot:
Gebakken tomaatjes met Rucola en een stukje vis
Zoete aardappel (half zoete aardappel, half gewone aardappel) en (verse) spinazie met een worstje

Kies dingen uit die je lekker vind en combineer de verschillende smaken. Wees niet bang. Als het een keer mislukt jammer dan. Dan kun je altijd nog friet halen.
Vergeet niet altijd een beetje peper en zout te gebruiken. (behalve als je al een bouillionblokje hebt gebruikt)
Kruiden geven ook veel smaak.
En proef altijd voor je opdient. Heeft het nog iets zoets/zouts/zuur/pittig of bitter nodig.

Ik hoop dat je er wat aan hebt.
Groetjes Gwen