Hongerlapje

17 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Lesucoob
afbeelding van Lesucoob
11 jan 2008 - 23:59
Hongerlapje

Hai meiden,

Ff een vraagje. Ik maak me een beetje zorgen om mijj zoontje (6 weken. 4700 gram). Niet omdat ie te weinig eet, maar eerder dattie teveel eet. Op dit moment krijgt hij flesvoeding, 6 flessen op een dag van 140 cc. Maar sinds kort redt hij het hier geen 4 uur meer op, hij is steeds een uur voor zijn voeding wakker en is dan duidelijk hongerig.

We hebben de laatste tijd zijn voeding stapsgewijs steeds iets verhoogd, maar hij lijkt steeds meer nodig te hebben. Net dronk hij ook een fles van 150 cc zonder probleem leeg maar ik kan voorspellen dat hij over 3 uur wèèr huilt. Niet alleen kost dit ons erg veel energie, ook maak ik me zorgen dat hij misschien teveel eet en te dik wordt.

Nutrilon Forte hebben we al geprobeerd (hielp niet, integendeel!) flesjes water tussen de voedingen door en Johannesbroodpitmeel nog niet.

Zijn er meiden die ervaring hebben met dit probleem en me tips kunnen geven over hoe ik dit moet aanpakken???Linnas7939458.9592592593

Lesucoob
afbeelding van Lesucoob
29 jan 2008 - 20:53

Heb vandaag voor advies toch maar eens Rivas Zorglijn gebeld. Heeft lekker geholpen, maar niet heus.

Kreeg van die mevrouw te horen dat mn ventje aan zn tax zat qua voeding, ik mocht hem ècht niet meer geven en ja, dan moest hij maar honger lijden. 'U wilt hem toch ook geen darmproblemen of maagklachten geven mevrouw? 'Nou vraag ik je!!!!

(Overigens bleken die problemen en klachten waar ze op doelde gewoon simpele krampjes of wat spugen te zijn, maar zij deed het voorkomen alsof hij er acuut een maagzweer van zou krijgen...)

Da's meteen de laatste keer dat ik hen gebeld heb voor advies. Later die middag belde er toevallig een andere verpleegkundige en die gaf aan dat ik Kian, als hij echt nog honger heeft, best wat meer mag geven want 'als hij honger heeft wordt hij ongelukkig en jij ook'

Hij krijgt dus vanavond lekker een flesje van 160 cc. Ik heb nu ook Friso extra gekocht, met rijstzetmeel, dus we hopen dat het vanacht beter gaat.

Lesucoob
afbeelding van Lesucoob
28 jan 2008 - 16:08

Als ik het verhaal van Jozien lees kan het dus idd zo zijn dat de Johannesbroodpitmeel niet meteen werkt? We gebruiken het nu 2 dagen en het heeft tot nog toe geen resultaat opgeleverd.

(We zijn trouwens bewust nog niet overgestapt op Friso Forte omdat we nu Similac egbruiken en ik het wisselen van voeding zoveel mogelijk wil beperken. We hebben nl. eerder al Nutrilon Forte geprobeerd en dat hielp dus ook niet...)

karina
afbeelding van Anoniem
24 jan 2008 - 14:37

Hoi Bianca,

ach...wat een onzin!

Jouw kindje is idd wel wat aan de grote kant, maar je kunt kinderen toch niet vergelijken?

Dat jouw kindje het gewicht heeft van een kindje van 11 maanden!

Hoe kun je dat nou vergelijken? Elk kind heeft toch z'n eigen groeicurve? Het is me nogal een verschil, of jouw kindje 5 pond bij de geboorte is of 8 pond! Dan zitten ze met 11 maanden vast niet allebei op hetzelfde gewicht, toch? En groeit hij met z'n eigen lijn mee dan? Daar gaat het toch om?

En maak je er geen zorgen om, jij hebt gewoon lekker sl*groom in je borsten! en idd als je kindje gaat lopen, kan hij ook z'n energie weer kwijt, toch?

Biancamv2boys
afbeelding van Biancamv2boys
22 jan 2008 - 16:59

mijn zoon is ook een hongerige baby,


is net 5 maandjes weegt 9520 gram bij 73 cm lang.


krijgt borstvoeding al 5 maanden lang en sinds 1 week krijgt hij een fles pap.


Hij heeft gewoon niet genoegg aan borstvoeding alleen.


Hij is volgens de cb te dik want zijn gewicht is voor een kindje van 11 maanden en zijn lengte van 8,5 maand terwijl hij net 5 maanden is,maar goed elk kindje is verschillend,straks als hij loopt wordt het wel minder.

Bianca mv Nicky(2000) en Mika Dani 16/08/2007

Mika 35 maand oud,
23 kilo bij 1m12 .
Jozien
afbeelding van Anoniem
21 jan 2008 - 22:30

Onze zoon had ook tekort! Hij heeft wat gehuild. Nu moet ik zeggen dat hij wat lengte en gewicht betreft behoorlijk aan de bovenlijn zat. Hij was bijna 4 kg toen hij geboren werd en was ook lang bij zijn geboorte.

Van het cb mochten we inderdaad niet meer dan de doorsnee hoeveelheden geven. Maar wat ik altijd zo gek vindt: een kind dat erg klein is als het geboren wordt, krijgt dezelfde hoeveelheid als een groot kind. Dat klopt m.i. niet.

Toen hij hele dagen al binnen de 3 uur na een voeding huilde, hebben we inderdaad besloten hem meer te gaan geven. Dat hielp iets, maar niet voldoende. Tenslotte zijn we overgestapt op de Forte melk (deze melk kun je gewoon i.p.v. gewone melk geven. Het is niet dikmakend, maar geeft je baby alleen een voller gevoel!!!) Het duurde een week of 2 eerdat die melk het vollere gevoel gaf, maar toen hadden we het lek behoorlijk boven. (we gaven hem dus MEER en FORTE)

Overigens, als die forte melk niet helpt, zou ik inderdaad die Johannesbroodpitmeel erbij gaan doen. Je koopt het o.a. bij een DA drogist.

Heel veel sterkte. Ik weet hoe slopend zo'n hongerbaby kan zijn....

Lesucoob
afbeelding van Lesucoob
20 jan 2008 - 17:02

Ik ga morgen meteen kijken, en anders ga ik wel naar de apotheek, daar hebben ze het vast ook wel.

karina
afbeelding van Anoniem
20 jan 2008 - 11:31

Hoi!

Fijn dat je kleine zo gegroeid is he? Ik weet nog goed, dat ik na de 1e maand (dus 1e keer cb) helemaal trots was, toen mijn zoontje ook ruim een kilo gegroeid was! Johannesbroodpitmeel kun je sowieso bij de drogist kopen (heet nutriton, is een oranje pak). Ik weet niet of sommige supermarkten het ook verkopen, hier de AH niet in elk geval, dus ik koop het altijd bij de drogist. Het is een onschuldig, maar superwerkend middel!

Ben benieuwd of het bij jou ook goed helpt?

Succes,

groetjes Karina

Lesucoob
afbeelding van Lesucoob
19 jan 2008 - 17:51

Dat moederinstinct wordt vaak wat ondermijnd door het cb vind ik...

Toch goed te lezen dat Kian niet de enige is die nogal hongerig is, hoe lastg het voor jou ook is Aziza.

Ik ga dat Johannesbroodpitmeel zeker proberen, weet iemand waar ik dat kan krijgen???

Kian woog afgelopen donderdag op het cb maar liefst 5,1 kilo en hij is nu 55 cm lang, dat is dus 3 cm en 1,4 kilo erbij sinds zn geboorte!!!

Van het cb mag ik m nu flessen geven tot max. 160 cc per fles en zodra hij gaat doorslapen 5 flessen van max. 180 cc per fles.

Aziza
afbeelding van Aziza
16 jan 2008 - 16:55

Dames,


Ik heb vanaf de allereerste dag dat mijn dochtertje geboren werd, een probleem met haar voeding gehad. Ze was echt ONVERZADIGBAAR.


Het CB zei elke keer dat ik haar te veel voeding gaf, maar zij zaten niet met een zwaar hongerig kind wat maar bleef huilen van de honger en niet sliep!


Uiteindelijk heb ik toch de raad van mijn zussen en moeder opgepakt en ben ik mijn meisje vanaf ongeveer 9 weken 200cc gaan geven (uiteraard wel in kleine doses opgevoerd), waarvan 2 scheppen forte en 4 scheppen standaard. in de weken daarna hebben we steeds een schepje standaard door een schepje forte vervangen.


Met 14 weken ben ik toch maar groente gaan geven. Tegenwoordig wordt namelijk geadviseerd om met groente te beginnen ipv fruit.


Ze kon niet snel genoeg happen naar de lepel en op de 3e dag kreeg ze gewoon een heel potje voor 4 maanden op! Een uur later een zogenaamde 'light'-fles (zo zijn we het lachend gaan noemen) van 3 scheppen standaard en 3 scheppen forte en mijn meisje slaapt nu 's nachts eindelijk 6 uur achter elkaar zonder wakker te worden van de honger.


Tegen het ochtendgloren krijgt ze dan weer een gewone fles met 4 standaard en 2 forte en 2 scheppen pap erdoorheen.


Op deze manier zingen we het uit en heb ik nog een klein beetje speling door niet de volledige voeding forte te geven. Binnenkort krijgt ze van mij een hele fles pap 's morgens en nog enige tijd later krijgt ze van mij 's middags een fruithapje.


De pot op met het CB: ik volg mijn moederinstinct en vertrouw op de adviezen van mijn zussen en moeder. Die hebben bij elkaar 15 kinderen gekregen en allemaal blakend van gezondheid!


ik vind zowiezo dat moeders meer op hun instinct moeten afgaan. Je zal nog verbaast staan kijken wat je gevoel je allemaal ingeeft. Met jouw kind is er niet alleen een klein mensje geboren, maar ook een moederinstinct!


DAMES: VERTROUW OP JE MOEDERGEVOEL EN INSTINCT!!!!!

Groetjes,

Aziza en dochtertje Dounia
karina
afbeelding van Anoniem
16 jan 2008 - 12:06

Hoi!

Hier hetzelfde probleem, maar dan met borstvoeding (afgekolfd) in een flesje.

Ik moest hem maar gewoon geven wat hij nodig had, zeiden ze....aangezien je met bv. niet teveel kan geven, omdat je ook niet weet wat ze uit de borst drinken. Nou op een gegeven moment had hij flesjes van 220 cc!! Ja...dat vond ik wel een beetje veel, dus toen op advies johannesbroodpitmeel erdoor gedaan en......opgelost!

Vanaf toen was hij verzadigd met veel minder in het flesje en toen ik overging op flesvoeding nog steeds johannesbroodpitmeel gebruikt. Hij is nu 7 maanden en hij krijgt nog 3 flesjes; 2 met j.b.p.m. en de laatste met rijstebloem! Werkt perfect en j.b.p.m. is geen "dikmaker" voor je kindje alleen een verdikking van de voeding!

Succes ermee!

Lesucoob
afbeelding van Lesucoob
14 jan 2008 - 21:07

Ik denk niet dat het daarmee te maken heeft, want dan zou het toch steeds zo moeten zijn? Overdag doet hij het soms wel, soms niet 4 uur op een fles. Maar ik zal het donderdag op het cb eens vragen. Bedankt voor de tip iig!

Nancy, Kian zit nu al op 6 flessen van 150 cc en die gaan schoon op!!! Ik zag hem vandaag naast een andere kindje van zijn leeftijd en dan is het echt een dikke reus hoor, daarmee vergeleken...

aureliasmoeder
afbeelding van aureliasmoeder
13 jan 2008 - 20:18

Ga even bij de huisarts langs. Soms heeft dit heel hongerige gedrag te maken met (verborgen) reflux. En zeker als Fortevoeding het erger maakt moet je eens in die richting gaan zoeken.

titsia
afbeelding van titsia
12 jan 2008 - 23:25

hey hey


Jah ik was daar ook heel onzeker over in het begin. julia bleef ook maar huilen en hield pas op als ze weer gegeten had. Ik heb me op een gegeven moment niets meer aangetrokken van wat zo´n miep zegt aan de telefoon.


Het is ook wat nancy schrijft het ene kind heeft gewoon meer behoefte aan eten dan de ander net als volwassenen.


Vervelend soms he dat je nog steeds niet die gerbuiksaanwijzing er bij krijgt als ze geboren worden? Zou in het begin zo veel makkelijker zijn,NancyJa
afbeelding van NancyJa
12 jan 2008 - 22:28

hey hey


Mijn zoontje Jamie eet ook standaard teveel. Ik gaf hem ook meer als op het pak aangegeven stond. Ja hij vroeg er nu eenmaal om, hij ging huilen als zijn fles leeg was dus deed ik er wat meer in. Lijkt mij niet veel kwaad kunnen, hij is toch niet veel te dik???


Op het cb vonden ze mijn zoontje zelfs te dun, hij moest maar meer eten. terwijl ik hem meer geef als toegestaan haha.


Met 8 weken kreeg hij 6 flessen van 150 cc. Op het pak staat een standaard iets, maar ieder mens heeft toch een ander voedingbehoefte, de een eet veel, de ander eet weinig. Ook voor volwasenen zijn er standaard tabelen te vinden hoeveel een mens nodig heeft, maar ik denk dat een groot deel van de bevolking daarvan afwijkt.


Groetjes nancy

NancyJa39459.9114814815
Lesucoob
afbeelding van Lesucoob
12 jan 2008 - 15:52

Maar was je dan niet onzeker hierover?? Als ik van zo'n 'voedingsdeskundige' (mn neus) van Nutricia hoor dat 165 cc per fles wel teveel is, dan ga ik acuut twijfelen.

titsia
afbeelding van titsia
12 jan 2008 - 14:24

hoi hoi


Julia heeft altijd te veel voeding gehad, en is eerder te dun dan te dik. Ik heb bij julia de voeding gewoon steeds met 10 cc opgehoogt omdat ze dit echt nodig had. (tot 200 cc). En nog kreeg mevrouw steeds een fles te veel.


Julia eet nu nog steeds veel meer dan gemiddeld, ze heeft het blijkbaar nodig, en te dik??? nou niet he!!!! Ik zou graag zien dat er wat bij zou komen LOL.