hongerige baby?

4 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
dwergje
afbeelding van dwergje
3 feb 2009 - 22:49
hongerige baby?

Hallo...Mijn dochtertje is bijna 4 maand..nou geef ik flesvoeding 5x per dag en het CB geeft aan dat ze 180cc per voeding mag hebben maar ze wil zelf wel 210 á 220cc drinken..anders gilt ze het uit, 180cc is voor haar te weinig..ze is 6.5kilo...is dit veel voor een meisje van bija 4 maand?

annamarie
afbeelding van annamarie
4 feb 2009 - 23:56

hoi dwergje,


nog geen 2 weken geleden had ik hetzelfde probleem. werd helemaal gestoort van het cb !!!!! mijn zoon is nu dan 3 maanden. gebruik nu voeding voor hongerige babys en 5 keer 200 . dat mag .staat op de verpakking. daar red ik het net mee. meer mag hij niet want dan krijgt hij teveel natrium binnen en dat is slecht voor de nieren .zit dus ook aan het maximum !!!!!! koste wel even moeite want hij was helemaal van sl*g maar met een dag of 2 was hij weer aardig voldaan met 200.


ik weet niet of er verschil zit tussen het gewicht van een jongen of een meisje maar mijn zoon is nu al bijna 6 kilo. ik heb er persoonlijk geen problemen mee .ik heb het liever zo dan dat hij te dun is. heb ook een vermoeden dat dat de reden is dat hij wat meer nodig heeft .bij cb is alles gemiddeld. ik ben zelf niet te dik maar ben ook wat forser dan de gemiddelde vrouw.


hoop dat je er wat mee kan .ik was ook opgelucht toen ik deze tips kreeg.

kathinka
afbeelding van kathinka
4 feb 2009 - 11:07

Hoi Dwergje,

Mijn zoontje is ook zo erg. Manuël heeft 1 grote hobby en dat is eten. Hij is nu ruim 9 maanden en eet nog steeds heel veel. Hij heeft nu nog bijna een liter fles voeding per dag en daarbij eet hij 2 boterhammen en een warme maaltijd. We hebben manuël laten controleren op reflux dit had hij niet. Hij had gewoon veel honger aldus het CB. Bij hem hielp nutrilon forte iets maar niet zo veel dat hij genoeg had. Manuël kreeg ipv 5 flessen van 180 ml 4 flessen van 210 en dat werkte goed. Het verschild natuurlijk per kind maar je kan alles proberen. Het wordt wat makkelijker als ze vast voedsel mogen.

Als er geen allergieën in de familie zitten mag je met 4 maanden beginnen met vaste voeding.

Groetjes Kathinka

Esther 6-3-2007 en Manuël 22-04-2008
www.kathinka1984.hyves.nl
aureliasmoeder
afbeelding van aureliasmoeder
3 feb 2009 - 23:42

Ja dat is best wel veel voor een meisje met dat gewicht.

Zo heel hongerig zijn en willen blijven drinken kan soms ook een medische oorzaak hebben. Is er al gekeken naar reflux?

Anders zou ik eens voeding voor hongerlapjes proberen.