hongerige baby?

4 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Anoniem
afbeelding van Anoniem
7 aug 2008 - 20:00
hongerige baby?

mijn kleine dochter is nu bijna 3 weken oud en elke keer als zij haar voeding heeft gehad, heeft ze na een uur alweer honger.(dit is trouwens voornamelijk overdag) Ook drinkt ze haar flessen hevig klokkend leeg. Ik heb borstvoeding gegeven,en ben daar nu mee aan het afbouwen, omdat ik al moest bijvoeden. Haar gewicht neemt nu goed toe en ze is nu alweer op haar geboortegewicht.


Heeft iemand ervaring met een hongerige baby en denken jullie dat mijn baby een hongerige baby is? EZo ja, wat kan ik daar aan doen (andere flesvoeding?)


bedankt alvast voor antwoord!Maayke

Sandra25
afbeelding van Sandra25
8 aug 2008 - 23:47

Hoi Maayke,

Ik had hier een hongerig meisje want die kwam ook steeds eerder.

Van het cb moest ik maar steeds meer geven in dr flessen totdat ze nog geen 3 maanden oud was en al flessen van bijna 200 ml zat.

Toen ben ik over gestapt op nutrilon forte en het was over!!!

Tot een maandje geleden ongeveer en toen liet ze haar flesjes weer staan en is ze erover heen.

Ben nu weer terug naar de gewone voeding.

Succes ermee

Liefs Sanchantal'78
afbeelding van chantal'78
8 aug 2008 - 15:09

Hoi Maayke,

Mogelijk drinkt je kindje de flessen te snel leeg, waardoor het geen verzadigend gevoel heeft. Dit schrijf ik doordat je aangeeft dat je kindje de flessen snel en klokkend leeg drinkt. Mogelijk een andere speen gebruiken, waardoor het minder snel gaat, kan ook een oplossing zijn. Wij hebben wel 5 verschillende spenen geprobeerd, toen we eindelijk de goede hadden.

weet je overigens zeker dat het huilen van de honger is en niet bijv. darmkrampen? Hier had mijn zoontje nl altijd na een uur last van, tot bijna de volgende fles.

Misschien even overleggen met het cb, zij kunnen het vaak net wat beter inschatten.

Succes,

Groetjes Chantal


kathinka
afbeelding van kathinka
7 aug 2008 - 20:41

Hoi Maayke,

Ik kan niet direct een diagnose hongerige baby geven maar ik heb een erg hongerig mannetje (binnen 5 dagen op bv terug op geboorte gewicht) ik ben na 6 weken overgestapt op nutrilon forte en dat werkte geweldig hij ging ineens 3 uur tussen de voedingen doen (ik deed op elke fles 1 schepje nutrilon forte en de rest gewoon standaard) Toen hij over moest naar 5 voedingen van 200ml ben ik over gegaan op volledige nutrilon forte en heb ik hem een weekje met hulp van het CB gebakerd en nu zit het met 3 maanden weer op volledige standaard voeding en heeft hij nog maar 4 tot 5 flessen per dag. Dus als je twijfelt over hongerige baby gewoon proberen, Wel rustig mengen met je normale voeding want ze kunnen er krampjes van krijgen en ook honger verschijnselen gaan vertonen dat kan niet je bedoeling zijn denk ik.

Heel veel succes er mee.

Groetjes Kathinka

Esther 6-3-2007 en Manuël 22-04-2008
www.kathinka1984.hyves.nl