Honger, krampen of iets anders

4 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Rianvankeulen
afbeelding van Rianvankeulen
24 jul 2020 - 21:35
Honger, krampen of iets anders

Help, ik weet het even niet meer. 

Ik heb een dochtertje die dit weekend 3 weken oud is. Bevalling is prima en snel gegaan. Vanuit het ziekenhuis dezelfde dag weer naar huis.

Maar.. op dit moment weten we het niet meer. 

Pleun krijgt op dit moment weer 90 cc met 3 scheppen water. Maar we hadden het idee dat ze na een korte tijd weer snel honger had. Dus bellen met de GGD. Zij raden aan 120cc met 4 scheppen. Geprobeerd, maar de 4a5 uur die er tussen zat was echt te lang.

Dus weer terug naar 90cc om de 3 uur. Ze drinkt de fles redelijk leeg, maar zelfs nu haalt ze de 3 uur niet. 

Als ze de fles leeg heeft laten we haar even rechtop zitten om te voeren en leggen haar daarna weg om te slapen. Dat gaat 10 minuten goed, dan begint ze te huilen. Zo gaat het eigelijk de hele dag door.ik haal haar uit de wagen, even troosten, ze valt in slaap bij mij, ik leg haar na een tijdje terug en we beginnen weer van voor af aan. 

Iemand die dit herkent of de ultieme tip heeft?

Of is het gewoon uitzingen dat ze haar ritme gevonden heeft? Voor mij voelt het op dit moment een beetje als falen. geen idee meer wat ik moet doen.

andr
afbeelding van andr
27 jul 2020 - 11:09

5 uur bij 120 cc? Dat lijkt mij echt veel te lang! Ze is nog maar 3 weken... Logisch dat ze dat niet red... Mijn zoontje was groot voor zijn leeftijd, in alles het bovenste lijntje, en had dus ook meer drinken nodig

Rianvankeulen
afbeelding van Rianvankeulen
26 jul 2020 - 08:31

Hoi. 

Bedankt voor je reactie.

Wij zijn begonnen met Avent flessen, hebben de Brown gekocht, maar die speen was veel te klein. Nu hebben we mam flessen waar ze goed uit drinkt. De kleinste speen zitazit daarin.  We leggen haar op haar zij op een kussen. Dan drinkt ze al rustiger.

We geven nu een beetje op aanvraag. Vaak zit er wel 2a3 uur tussen. We kijken dan wat ze drinkt en wachten maar weer af voor de volgende fles. Woensdag moeten we weer naar het consultatiebureau. Daar zeiden ze dat als we 120 geven, er 5 uur tussen moet zitten. En dat haalt ze niet.

Met het knuffeltje is een goed idee. Dat ga ik zeker doen. 

Bedankt

andr
afbeelding van andr
25 jul 2020 - 14:56

Probeer eventueel met een andere flesspeen, misschien kan ze krachtiger zuigen met een groter (niet te groot) of kleiner gat. En dan weer 120 cc proberen. Kwam ze zelf pas dan 4 a 5 uur? Volgens mij mag ze gewoon 120cc hebben en dan na 3 of 4 uur weer. Kijk wat ze nodig heeft, misschien drinkt ze de 120 niet helemaal leeg, maar dat geeft niet. Aan 90 heeft ze misschien tekort.

Heeft ze een knuffeltje oid? Zorg dat die jou geur heeft, door een paar nachten in je bed te leggen, of leg een shirt wat je gedragen hebt als denkentje of matras beschermer bij haar (zorg wel dat hwr veilig ligt) zo kan ze je ruiken ook als je er even niet bij bent, dat werkte hier goed.

 

Je mag me altijd bericht sturen als je meer wilt weten