honger?

17 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Manja2
afbeelding van Manja2
4 aug 2008 - 13:12
honger?

Hallo allemaal,

mijn zoontje is nu bijna 4 maanden en zit op 5 flessen Nutrilon van 200 ml per dag. Hij slaapt normaal gesproken door van 23 tot 7 uur. Nu merk ik de laatste week dat hij steeds eerder komt voor de voeding, het valt ook niet meer uit te stellen (als hij te vroeg is rekken door spelletjes te doen). En ineens wordt hij s nachts ook weer wakker voor voeding. Wie heeft er een tip zodat hij weer doorslaapt? Ik vermoed dat het een groeisprong is, maar ik vind het vervelend als hij steeds honger heeft...

Groetjes, Manja

Manja2
afbeelding van Manja2
9 aug 2008 - 12:48

Hoi Marloes,


wat leuk dat je eraan gedacht hebt! Het gaat helemaal top weer, gelukkig! Hij slaapt sinds 2 nachten weer door van half 11 tot 7 (om weer een beetje in het ritme te blijven maak ik hem om 7 uur even wakker voor een fles), hij drinkt weer goed (zit ineens zelfs op 4 flessen ipv 5) en de pap gaat er redelijk in. Dus toch een sprongetje vooruit gemaakt!


De fruithap was niet spectaculair hihi. Hij stak zijn tong uit maar hield zijn mond dicht. Na het toch in zijn mond gekregen te hebben, bleef hij ermee op zijn tong zitten. Vervolgens smakte hij wat en keek ons aan wat er nou te lachen viel! Na een paar hapjes leek hij het wel okee te vinden, maar bij het in de box leggen (15 min later) kwam alles er weer uit haha. Vandaag nog maar eens proberen!


Groetjes, Manja

Loesie
afbeelding van Loesie
8 aug 2008 - 23:47

Hoi Manja,

En hoe is de eerste fruit hap bevallen??? Lekker gekliederd of vie lhet mee?

Groetjes,

Marloes

mamaboeboe.hyves.nl


Sandra25
afbeelding van Sandra25
8 aug 2008 - 23:43

Hoi Manja,

Ik zou gewoon 3 scheppen rijstebloem erin doen.

Deed ik bij Dewi altijd omdat ze sowieso een hongerige baby was.

Ze dronk met 4 maanden al 5 flessen van 240 ml!

Dus je zou ook de avond voeding kunnen verhogen met rijstebloem erin.

En ja verkoudheid is verschrikkelijk, maar gebruik je wel neusspray van zoutoplossing?

En je kan hem ook wel een zetpil denk ik geven maar dat zou ik voor de zekerheid ff overleggen met de ha.

Succes ermee!

Oja en dat fruit en groente je moet doen wat je zelf eerst wilt geven.

Ik gaf het Dewi allebei vrij snel achter elkaar en nu eet ze echt alles!!!!

Liefs SanManja2
afbeelding van Manja2
7 aug 2008 - 16:47

Hoi Mariella,

Sam slaapt niet meer door sinds een week, maar ik gooi het nu nog even op zijn verkoudheid (hij is heel zielig en schor). Ik hoop van harte dat hij volgende week weer doorslaapt. Wat betreft het laten huilen: ik denk dat het hier geen optie is. Meneer laat zich niet meer in slaap sussen als hij echt honger heeft (lijkt op zijn moeder), hoewel ik me dan afvraag waarom hij nu ineens wel weer wakker wordt van de honger 's nachts!? Morgen beginnen we heel eigenwijs met fruithapje en dan daarna met groentehapje, ik kan je daar dus nog niks over vertellen. Rijstepap lijkt nog niet echt te werken, maar wie weet doe ik te weinig in de fles (2 schepjes). Wat kun je je toch een hoop zorgen maken als moeder he?

Groetjes, Manja

Mariella
afbeelding van Anoniem
7 aug 2008 - 14:58

Hoi Manja,


Ik heb hier hetzelfde probleem. Steeds weer is Mathijs eerder wakker. Denk je dat je het voor elkaar hebt met doorslapen wordt hij ineens om 04.00 uur wakker. Heb dit op CB besproken en weet je wat ze zeiden: Laten huilen is het zo over.


Mmmmm.......... ben toen toch maar begonnen met 1 lepel rijstebloem. Hielp niets. Toen 2 lepels, hielp ook niets. Toen maar laten huilen, volgende nacht weer. En toen ineens sliep hij weer door tot 07.00 uur. Maar nu begint het hele verhaal weer opnieuw .


Ben ondertussen begonnen met groente, worteltjes. Wat een gesmeer zeg. Als je worteltjes gaat geven zou ik van te voren eerst biotex in huis halen om de boel weer schoon te krijgen. Maar hier gaat het er nog niet echt van harte in. Mathijs huilt na 3 hapjes om zijn fles. En dat terwijl ik de groente tussendoor geef. Misschien is het nog te vroeg. Hoe gaat het bij jullie met de fruit. Helpt het met doorslapen 's nachts?


Groetjes, Mariella.

Loesie
afbeelding van Loesie
7 aug 2008 - 14:20

Arm manneke... hoop dat ie snel opknapt!

mamaboeboe.hyves.nl


Manja2
afbeelding van Manja2
7 aug 2008 - 00:15

Hallo allemaal,

ik ben er inmiddels achter dat Sam een flinke verkoudheid heeft en dus zo zeurderig en huilerig is...Daarom eet hij dus zo slecht en wordt hij 's nachts wakker! En daarnaast heeft hij dus ook nog eens een groeisprongetje. Dubbele lol dus hier. Groetjes, Manja

Loesie
afbeelding van Loesie
6 aug 2008 - 00:36

Hoi Manja,

Ik heb hier ook nooit problemen gehad. Ons meisje eet echt alles. Ze heeft nog nooit moeilijk gedaan. Oke behalve dan met de opvolgmelk en pap, daar heeft ze me echt tot wanhoop mee gedreven. Maar geef tegenwoordig elke dag een andere soort pap, dan "trapt" ze er wel in.

Ik hoop dat je een rustige nacht hebt. Die nachtelijke onderbrekingen kunnen echt slopend zijn.

Marloes

mamaboeboe.hyves.nl


Manja2
afbeelding van Manja2
6 aug 2008 - 00:29

Hoi Marloes,

ik gok dat de kleine op mij lijkt en eten geweldig vindt...Ik ga denk ik gewoon met fruit beginnen en dan zien we wel

Uiteindelijk moeten ze toch alles leren eten, alles is wennen denk ik...

Bedankt voor het advies!

Groetjes, Manja

Loesie
afbeelding van Loesie
5 aug 2008 - 23:41

Hoi Manja,

Nee alleen in de laatste fles. Denk dat het aan de 3 standenspeen heeft gelegen, dat zijn echt ondingen. Nutrix met vanille smaak vinden ze trouwens ook vaak lekker.

Over het fruit, het is beter om met groente te beginnen. Heb ik trouwens zelf nooit gedaan. Maar het schijnt dat ze hun groente dan soms later niet lekker vinden omdat dat minder zoet is dan fruit. Ben zelf gewoon met een banaan begonnen hoor. En gewoon wat ze luste en niet een paar thee lepeltjes. Maar bij extra kans op allergieen kan je beter rustig aan beginnen. Bel anders evt. eerst ff het cb voor advies.

Maar ik ben gewoon met banaan begonnen en daarna peer. Appel ging/gaat hier nogsteeds niet van harte. Als je met groente begint, begin dan voor je eigen stress niveau niet met wortels want alles zit eronder en wortels krijg je er nooit uit haha.

Veel plezier vrijdag, het is een leuke gebeurtenis. Hier ging het trouwens metteen zo goed dat we geen "grappige uitspuug foto's" hebben.

Groetjes,

Marloes

mamaboeboe.hyves.nl


Manja2
afbeelding van Manja2
5 aug 2008 - 23:26

Hoi Marloes,

ik gebruik nu een 3standenspeen, maar ik heb het idee dat dat nog veel tegenhoudt. Ik ga morgen een nummertje 3 gebruiken. Dan ga ik ook meteen ff proberen om het vantevoren te mengen, goed idee!

Gebruik(t)en jullie het trouwens alleen voor de nachtvoeding, of ook overdag? 's Ochtends krijgt mijn zoontje het niet op, maar de 2e voeding wel of in de middag (hoewel dat opgelost wordt door fruithapje binnenkort).

Groetjes,

Manja

Loesie
afbeelding van Loesie
5 aug 2008 - 23:16

Hoi Manja,

Als je de nutrix en melkpoeder eerst mengt voor ze aan het water toe te voegen blijft er meestal minder in de fles achter. Gebruik je een pap speen?

Groetjes,

Marloes

mamaboeboe.hyves.nl


Manja2
afbeelding van Manja2
5 aug 2008 - 22:59

Hoi allemaal,

ik ben idd begonnen met rijstebloem toevoegen gisteravond. Helaas bleef de helft achter in het flesje dus dat wordt even oefenen. Hij kwam weer om half 4 maar overdag ging het beter. Ik vermoed dat het met een paar dagen over is, dus vooralsnog blijf ik hem voeden 's nachts... Fruithapje ga ik ook proberen, maar daar begin ik vrijdag mee (manlief is dan vrij en kan foto's maken hihi); ik vond het niet zo handig met 2 nieuwe dingen tegelijk te beginnen. Bedankt voor de adviezen, ik heb er veel aan!

Groetjes, Manja

karina
afbeelding van Anoniem
5 aug 2008 - 22:06

Ik zou ook inderdaad rijstebloem proberen. Kan geen kwaad en je kindje is er oud genoeg voor.

Het is ook best een idee om bijvoeding te gaan proberen. Een fruithapje 's morgens of zo?

Ik ben met mijn zoontje ook hiermee begonnen met 4 mnd. Hij keek me nl. het eten van de lepel dus het leek mij tijd om eens te beginnen.

Je kunt het natuurlijk ook even aankijken, omdat het, als het een sprongetje is, ook zo met een paar dagen over kan zijn. maar dat moet natuurlijk wel lukken 's nachts / tegen de ochtend!

Nou succes in ieder geval.

Groetjes karina

kathinka
afbeelding van kathinka
4 aug 2008 - 15:58

Hoi Manja,

Als je nog niet aan bijvoeding wilt beginnen kan je ook nutrix toevoegen aan de fles. Dat is rijstebloem en mag je toevoegen aan de eerste en laatste fles als je dat wilt. Rijstebloem zorgt er voor dat je kindje eerder vol zit en dat het eten er langer over doet voor het verteerd is.

Heel veel succes.

Groetjes Kathinka

Esther 6-3-2007 en Manuël 22-04-2008
www.kathinka1984.hyves.nl
chantal'78
afbeelding van chantal'78
4 aug 2008 - 15:30

Hoi Manja,

Ben je al begonnen met bijvoeding? Mogelijk zijn de vijf flessen niet meer voldoende en heeft hij stiekum toch al wat meer nodig.

Even goed is het een sprongetje, dat kan natuurlijk ook. Steyn sliep dan ook altijd slechter. Ik hield dan wel zoveel mogelijk vast aan zijn voedingsschema.

Groetjes Chantal