Hoeveel uur tussen de voedingen?

5 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
mamsie-697135
afbeelding van mamsie-697135
12 nov 2012 - 10:47
Hoeveel uur tussen de voedingen?

Hallo medeforummers,

Ik heb een zoontje van 6 weken, tot nu toe gaf ik hem om de 3 a 4 uur borstvoeding. Soms komt hij hier zelf voor, soms moet ik hem ervoor wakker maken. In mijn kraamtijd kreeg ik het advies van de kraamverzorgster om uiterlijk 4 uur te wachten tot de volgende voeding, maar niet langer. Ik vraag me nu af, tot hoe lang geld dit, want soms kan hij langer wachten tot de volgende voeding, moet ik hem er echt voor wakker maken, en dat vind ik soms wel jammer!

Mag ik nu al gewoon wachten totdat hij echt helemaal zelf komt of moet ik me nog steeds aan de max van de 4 uur houden, en tot hoe lang geld dit?

NB: Het is niet zo dat hij uit zich zelf niet duidelijk aangeeft dat hij honger heeft hoor, als hij wil geeft hij het heel goed aan...

Alvast bedankt,

Groetjes!

maaike-2020
afbeelding van maaike-2020
14 nov 2020 - 17:11

Mijn zoon is ook 6 weken en komt om de 5 uur soms zelfs een hal uurtje later. Om de 4 uur moest ik hem wakker maken en at hij de fles niet leeg. Nu is hij goed wakker en eet hij beter. Heb dan wel de voeding verhoogd zodat hij genoeg binnen krijgt. Hij komt dan s nachts nog wel. Maar vind dat niet erg. Hij geeft zelf aan wanneer hij wil eten. En als hij een keer eerder komt geef ik hem wat minder zodat hij weer niet teveel krijgt

ayla van der Pols
afbeelding van ayla van der Pols
13 nov 2012 - 10:30

Hey 

mijn zoontje is inmiddels 10 weken maar sliep na 3 dagen s'nachts al

door en had soms overdag 4 of 5 uur er tussen zitten.

het CB was daar natuurlijk niet mee eens maar iedere moeder in mijn omgeving adviseerde me om naar mijn eigen gevoel te luisteren. Mijn zoontje had gewoon zijn slaap nodig.

zolang je kindje goed groeit en mooie plasluiets heeft hoef je je nergens druk om te maken.

 

just-664414
afbeelding van just-664414
13 nov 2012 - 08:27

Mij is verteld dat zo gauw ze boven 3 kg zijn ze geen nachtvoeding meer hoeven (kan en mag wel, maar niet per se NODIG, al willen de meeste baby's nog wel) En overdag kunnen ze het zelf regelen. Ik zou het gewoon proberen en dan zie je wel vanzelf of hij er genoeg aan heeft. Uit de borst pakken ze echt wel wat ze nodig hebben!

 

Loesje_1980
afbeelding van Loesje_1980
12 nov 2012 - 14:23

Hoi,

Ik zou gewoon wachten tot hij zichzelf meldt. Als hij maar alle voedingen binnenkrijgt, da's natuurlijk ook belangrijk. Ik zat bij mijn zoon bij 5 weken al niet meer op de nachtvoeding en hij kreeg 's avonds rond 22.30 uur de laatste fles. Tot hij bijna 3 maanden oud was en we hem ook voor deze voeding wakker moesten maken, hebben we een keer geprobeerd wat er zou gebeuren als we hem door lieten slapen. Geen problemen gehad, we hebben wel het aantal ml van de flesvoedingen opgehoogd. Inmiddels is onze zoon 4,5 maand en hij krijgt rond 19.30 uur zijn laatste voeding (hij heeft nu 4 voedingen per dag).

Ik hoop dat je hier iets mee kunt. Flesvoeding is natuurlijk ook iets anders dan borstvoeding en je kunt natuurlijk ook altijd het CB vragen. Bij een 3e kindje zeggen ze al gauw dat je wel weet wat je moet doen, maar als het je 1e kindje is zullen ze je zeker wel een antwoord geven waar je iets mee kunt.

Groetjes