glutten

3 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
jaylie
afbeelding van jaylie
16 jun 2008 - 12:24
glutten

HALLO IK HAD EEN VRAAGJE


IK HAD EEN VRAAGJE WEET IEMAND ALS EEN KINDJE EEN GLUTTENALLERGIE HEEFT WELKE KLACHTEN ZIJN ER EN HEBBEN ZE DAAR ALTIJD LAST VAN

jaylie
afbeelding van jaylie
17 jun 2008 - 22:36

HALLO


NOU DE KINDERARTS SCHUIFT ALLES OP EEN KOEMELKALLERGIE MAAR ALS ZE GEEN KOEMELK KRIJGT HEEFT ZE SOMS NOG KLACHTEN ALS KRAMPEN GAS IN DE DARMEN KRIJSEN VANDAAR MIJN VRAAG.

kathinka
afbeelding van kathinka
17 jun 2008 - 12:07

hoi Jaylie,

De klachten bij een voedsel allerchie en dus een gluten allerchie kunnen heel erg uiteen lopen. Vooral omdat gluten werkelijk overal in verwerkt zitten (zoals je zelf al ontdekt heb denk ik)

Je kindje kan last hebben van benouwdheid (kort ademig of zelfs astma, maar ook vaak verkouden zijn) ook kan je kindje alle voedsel waar gluten in zitten uitspugen, of weigeren voedsel te eten waar gluten in zitten (na 1 of 2 happen echt niet meer van het een willen eten maar nog wel iets anders gluten vrij) ze kunnen alle klachten bij elkaar hebben maar ook onafhankelijk. Het voedsel wijgeren en spugen is eigenlijk iets constants de benouwdheid heeft meer redenen en kan dus de ene keer weg blijven en de andere keer terug komen. Het is dus best moeilijk om aantewijzen of je kindje echt last heeft van gluten.

Als je je kindje verdenkt van een gluten allerchie zou ik je door laten sturen naar een kinderarts in het ziekenhuis. Verdenkt hij/zij je kindje ook wordt je kindje onderzocht op een gluten allerchie. Dat kan zelfs betekenen dat je kindje preventief op glutenvrij gaat (en waarscheinlijk meer allergenen) en gaan ze steeds een allergeen geven om het zo te forceren.

Ik hoop dat je wat aan mijn tips heb. Ik zou niet zelf gaan rotzooien met glutenvrij want het kan ook iets anders zijn misschien en eigenlijk zijn voor niet allergische kinderen gluten behoorlijk belangrijk.

Heel veel succes.

Groetjes Kathinka

Esther 6-3-2007 en Manuël 22-04-2008
www.kathinka1984.hyves.nl