Fles weigeren na het boeren

6 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Crista14
afbeelding van Crista14
12 sep 2020 - 08:09
Fles weigeren na het boeren

Onze zoon Jack is bijna 12 weken oud (5.9 kg) en heeft vanaf z'n geboorte supergoed gegeten. Hij krijgt flesvoeding Nutrilon met 150 ml water en 5 schepjes.

Sinds 3 weken weigert hij alleen de fles na het laten van de boer. Dit kan zijn als hij nog 60 ml of bijvoorbeeld 90 ml tegaan heeft. Soms zelfs bij 120 ml al. Alsof hij last heeft van maagzuur na het laten van de boer. Hij gaat dan heel hard huilen en schoppen en slaan met zn armen. Na een heel gevecht en veel geduld pakt hij dan toch weer de fles en drinkt dan toch nog bijna zn fles leeg. Een voeding duurt hierdoor totaal meer dan een uur. (Soms zelfs 1.5 uur) We hebben al geprobeerd hem gewoon weg te leggen maar hij heeft echt nog honger (hij zuigt als een malle aan zn eigen hand, zn speentje en mijn vinger) Net voor hij dit begon te doen hadden we het er over om zelfs te gaan verhogen naar 180 ml omdat het zo goed ging.

Het JGZ gaf aan het ook niet te weten wat het kan zijn. Op aanraden van hun begonnen met johannesbroodpitmeel door zn voeding te doen. Dus heeft weinig effect. Spruw en tandjes zijn ook uitgesloten. Ook in andere houdingen voeden geprobeerd. Niets helpt.

Ik ben zo'n beetje ten einde raad. Ik vind het niet erg als hij wat laat staan van zn fles. Maar soms drinkt hij dus maar 40 ml en wil dan niet meer.

Tussen de voedingen door is hij vrolijk en hij slaapt goed. Hij krijgt elke dag rond 7.00 11.00 15.00 19.00 en 23.30 de voedingen.

Iemand een idee wat het kan zijn en nog beter.....wat we er aan kunnen doen?

Crista14
afbeelding van Crista14
18 sep 2020 - 11:31

We hebben difrax fles met M speen. Dit met johannesbroodpitmeel en zonder geprobeerd. Zonder gaat het te hard. Ook de 123 spenen helpt niet  Ook de avent fles geprobeerd maar die fles pakt hij helemaal niet goed  waarschijnlijk omdat die basis breder is.

Dinsdag bij de huisarts geweest en je raadt het al....die weet het ook niet. As dinsdag eindelijk voor controle naar het JGZ. Zijn dan al een maand aan het klooien....

kil.-1355270
afbeelding van kil.-1355270
15 sep 2020 - 03:11

Hoi Crista, 

 

het zou misschien kunnen dat hij enorm veel moeite moet doen voor het drinken en dat hij uitgeput is door het harde werken. Huilen en schoppen is misschien uit frustratie dat hij te hardnoet zuigen voordat hij melk krijgt? Johannes broodpitmeel maak de melk nog dikker en maakt het dan ook nog moeilijker om er iets uit te krijgen
Een grotere speen al geprobeerd? Welke fles gebruiken jullie? 
 

en anders misschien denken aan verborgen reflux. dan drinken ze vaak liever veel kleine beetjes ivm pijn/ongemak. Even Googlen hieronder misschien herken je symptomen.. maar denk dat JGZ dat ook gedaan heeft en dat dat de reden is dat je geadviseerd bent Johannes broodpitmeel te gaan gebruiken... 

Hou vol, hopelijk wordt het snel beter voor jullie

andr
afbeelding van andr
14 sep 2020 - 19:29

Zou je een andere maat speen kunnen proberen? Met een groter gat? 

Crista14
afbeelding van Crista14
12 sep 2020 - 23:20

Nee hij laat zelf los. Laat hij niet los dan laten we hem door drinken want zodra hij stopt en een boer doet....gaat het klote. Ik weet gewoon echt niet meer waarom hij dit ineens heeft. Wel ben ik er ondertussen helemaal klaar mee. Heb nog verlof maar ik ga nog liever werken dan elke dag weer die voedingen te moeten doen. Het maakt ook geen verschil wie de voeding geeft. Het is telkens hetzelfde. Vanmiddag bij me man al bij 130 ml nog in de fles. 

Aangezien het JGZ het ook niet weet en ik niet eerder dan de 22ste daar langs kan ga ik maandag de huisarts bellen 

andr
afbeelding van andr
12 sep 2020 - 20:33

Stoppen jullie zelf om hem een boertje te laten doen? Als hij rustig drinkt kan je misschien ook proberen in 1x de fles leeg te laten drinken