Emotionele knoop i.v.m. twijfels eindigen bv geven

7 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
N.A.Z.
afbeelding van N.A.Z.
11 mrt 2019 - 13:47
Emotionele knoop i.v.m. twijfels eindigen bv geven

Lieve mama's. Ik wil in 1e instantie een berichtje plaatsen om mijn hart te luchten. En misschien in de 2e instantie wat vraag om hulp/adviezen.
Mijn heerlijke en lieve meiske van bijna 3 maanden brengt veel geluk in ons gezin (we hebben nog 1 dochter). Maar sinds de bevalling geeft het aan de borst voeden uitdagingen. Na bijna 3 maanden zijn alsnog haar riempjes geknipt, wat ertoe heeft geleidt dat het bv geven alleen maar frustrerender is geworden (zeer druk aan borst, spugen erna etc.). Steeds vaker kolf ik 5 tot 6 x per dag en geef haar dit (aan de fles drinken lijkt haar ook echter beter te bekomen). Maar het wordt me echt te veel. Mijn lichaam doet pijn en mijn geest wil ook niet altijd meewerken.

Mijn verstand zegt stoppen, terwijl mijn gevoel erom huilt. Om me heen word ik ( te veel?) aangespoord om nog door te gaan. Maar het breekt mij steeds meer op.

Mijn voornemen is om af te bouwen naar ochtend en avond.

Mag ik jullie advies/steun..? Lieve groeten van een mama die het beste wil voor haar kind én haarzelf ;-)

marl-1192077
afbeelding van marl-1192077
3 mei 2019 - 09:15

Lieve N.A.Z. Ik weet uit ervaring hoe slopend het is. Mijn eerste had een te korte tongriem en te kleine mond. Hij werd erg gefrustreerd van het aanleggen. Ik besloot toen alleen te kolven. Ik heb dit 8 weken volgehouden, het was zo slopend dat ik toen net als jij nu voor dezelfde keuze stond, met als verschil dat iedereen die mij goed kende me hierbij steunde. Mijn tweeling van nu net drie maanden heb ik ook alleen gekolfde melk kunnen geven. Ook zij snapte het concept borst niet. Voor hun heb ik het nu ook afgebouwd. Het beste. De eerste moedermelk hebben ze al gekregen. Jouw wondertje ook. Bedenk dat ze uiteindelijk meer heeft aan een fitte vrolijke moeder als aan een die kost wat kost borstvoeding geeft. Je houd meer tijd en energie over die je kunt stoppen in het knuffelen en spelen met je kindje. Ik weet dat je hart pijn doet, maar dat zal zo blijven. Accepteer dit en kies waar jijzelf je het prettigst bij voelt. Jij moet het doen een ander niet. Voel je nooit schuldig over je keuze. Je maakt hem immers niet zomaar. Sterkte met wat je ook kiest. Dikke knuf

Gerbranda
afbeelding van Gerbranda
22 apr 2019 - 07:30

 

Bij mijn oudste dochter heb ik max 8 weken zelf kunnen voeden. Eerst laseren van tongriem en lipband. Hierna moest de motoriek opnieuw leren. Dat kwam weer goed. Half gekolfd half gevoed ( kost inderdaad veel extra energie) Ik werd na 6 weken weer ongesteld.  Dacht dat het weer regeldagen waren maar er kwam geen stuwing en niks. Toen afgebouwd naar ochtend en avond tot ze daar niet meer genoeg kreeg. 

Bij mijn baby van nu 9 weken tot anderhalve week bv kunnen geven. Veel verdriet van gehad. Had me ingesteld op weer 6 weken. Had veel pijn doordat zij mij bij een kloofje geschaafd had met haar nageltje. Kolven veroorzaakte oplaatst alleen maar bloed. Zo vervelend dat ik mijn niet geschaafde borst niet meer durfde aan te leggen. Omdat het voor mij de pijn en energie niet waard is overgestapt. Vind het nu nog altijd erg jammer. Maar het is niet anders helaas. 

Doe waar jij je goed bij voelt. De omgeving hoort jouw keuzes te respecteren. Al kost overstappen ook zeker vele tranen. Gaf mij het gevoel van falen. Daarnaast vond ik het zo fijn om te doen. Maar het was me de pijn, de vermoeidheid en de irritaties niet waard. 

Ochtend en avond is ook zeker goed. Jij bent degene die het moet geven. Niet de ander. Jij hebt de moeite ervan. Niet een ander. Kolven en dan uit fles kost zeker extra veel energie. 

N.A.Z.
afbeelding van N.A.Z.
12 mrt 2019 - 10:04

Bedankt voor de lieve woorden! En het klopt; omgeving doet (te) veel met me. Ik hoop de meest wijze beslissing te nemen. Zo werkt het ook niet optimaal meer.

ikkelijn
afbeelding van ikkelijn
11 mrt 2019 - 23:19

broken heartDoe vooral wat goed voor JOU is. Ik ben een groot voorstander van BV, maar dan moet het wel goed gaan. En als voor jou ochtend en avond prima bv momenten zijn en daarbuiten kv, dan is het toch prachtig dat dat kan? Wees niet bang dat je dan onvoldoende melk hebt, ik heb weken masr 2 voedingen per dag gedaan en dat ging prima. Er was altijd melk. Luister goed naar jezelf en het komt goed!

andr
afbeelding van andr
11 mrt 2019 - 20:40

Lastige keuze he
Omgeving kan soms (onbewust) veel druk geven. Borstvoeding is echt een goede voeding, dat klopt. Maar of het in alle situaties voor alle kindjes ook het beste is dat weet ik niet...
Ik heb zelf deze keuze ook een aantal keer moeten maken. Dat koste veel tranen. Maar als ik diep in mn hart keek waren het vooral tranen om wat mn omgeving ervan zou vinden. Mijn kinderen zijn gezonde kinderen, groot geworden op voornamelijk flesvoeding, en ze hadden/hebben een moeder die ervan genoot om ze hun flesje te geven (en ervan genieten dat lukte bij de bostvoeding om verschillende redenen niet)