Emotionele knoop i.v.m. twijfels eindigen bv geven

4 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
N.A.Z.
afbeelding van N.A.Z.
11 mrt 2019 - 13:47
Emotionele knoop i.v.m. twijfels eindigen bv geven

Lieve mama's. Ik wil in 1e instantie een berichtje plaatsen om mijn hart te luchten. En misschien in de 2e instantie wat vraag om hulp/adviezen.
Mijn heerlijke en lieve meiske van bijna 3 maanden brengt veel geluk in ons gezin (we hebben nog 1 dochter). Maar sinds de bevalling geeft het aan de borst voeden uitdagingen. Na bijna 3 maanden zijn alsnog haar riempjes geknipt, wat ertoe heeft geleidt dat het bv geven alleen maar frustrerender is geworden (zeer druk aan borst, spugen erna etc.). Steeds vaker kolf ik 5 tot 6 x per dag en geef haar dit (aan de fles drinken lijkt haar ook echter beter te bekomen). Maar het wordt me echt te veel. Mijn lichaam doet pijn en mijn geest wil ook niet altijd meewerken.

Mijn verstand zegt stoppen, terwijl mijn gevoel erom huilt. Om me heen word ik ( te veel?) aangespoord om nog door te gaan. Maar het breekt mij steeds meer op.

Mijn voornemen is om af te bouwen naar ochtend en avond.

Mag ik jullie advies/steun..? Lieve groeten van een mama die het beste wil voor haar kind én haarzelf ;-)

N.A.Z.
afbeelding van N.A.Z.
12 mrt 2019 - 10:04

Bedankt voor de lieve woorden! En het klopt; omgeving doet (te) veel met me. Ik hoop de meest wijze beslissing te nemen. Zo werkt het ook niet optimaal meer.

ikkelijn
afbeelding van ikkelijn
11 mrt 2019 - 23:19

broken heartDoe vooral wat goed voor JOU is. Ik ben een groot voorstander van BV, maar dan moet het wel goed gaan. En als voor jou ochtend en avond prima bv momenten zijn en daarbuiten kv, dan is het toch prachtig dat dat kan? Wees niet bang dat je dan onvoldoende melk hebt, ik heb weken masr 2 voedingen per dag gedaan en dat ging prima. Er was altijd melk. Luister goed naar jezelf en het komt goed!

andr
afbeelding van andr
11 mrt 2019 - 20:40

Lastige keuze he
Omgeving kan soms (onbewust) veel druk geven. Borstvoeding is echt een goede voeding, dat klopt. Maar of het in alle situaties voor alle kindjes ook het beste is dat weet ik niet...
Ik heb zelf deze keuze ook een aantal keer moeten maken. Dat koste veel tranen. Maar als ik diep in mn hart keek waren het vooral tranen om wat mn omgeving ervan zou vinden. Mijn kinderen zijn gezonde kinderen, groot geworden op voornamelijk flesvoeding, en ze hadden/hebben een moeder die ervan genoot om ze hun flesje te geven (en ervan genieten dat lukte bij de bostvoeding om verschillende redenen niet)