Eindeloze honger

11 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
jola-683725
afbeelding van jola-683725
14 jun 2012 - 14:13
Eindeloze honger

Hoi allemaal,

Ik ben 24 weken zwanger van mijn tweede kind en heb een dochter van 1,5. Bij mijn eerste zwangerschap kwam ik (door mijn eigen schul) ruim 15 kilo aan. De meeset ben ik kwijt geraakt voor mijn tweede zwangerschap. Maar ik wil absoluut niet opnieuw zoveel aankomen, vooral omdat mijn dochter echt vreselijk druk is en bepaald niet luistert. Maar ik heb sinds een aantal weken ontzettend honger. Waar ik normaal (voor deze zwangerschap) moeite had met 4 boterhammen (waarvan ik 2 soms ook nog vergat) en 1 bord warm eten en nauwelijks tussendoor, kan ik nu wel 8 boterhammen (soms zelfs 12!) en 1 of 2 borden brinta eten en dan ook nog 1 of 2 borden warm eten en het nodige aan fruit en snoep tussendoor. Ook drink ik meer dan 2 keer zoveel als normaal (wat overigens niet slecht is, gezien hoe weinig ik eerst dronk). Minder eten zit er niet in, ik heb als ik honger krijg vreselijk last van maagzuur, drinken is geen vervanging voor eten, dan hou ik honger, en ik heb het idee dat ik verder wel gezond eet. (nou goed, het brood zou van wit naar volkoren kunnen, maar de vezels haal ik wel uit de brinta en het fruit).

Heeft er iemand ideen hoe ik toch er zeker van kan zijn dat ik mijn gewicht op peil houd?

P.s. ik ben huisvrouw en moeder van beroep, dus ik heb wel behoorlijk lichamelijk inspanning in mijn dagelijks leven.

jola-683725
afbeelding van jola-683725
15 jun 2012 - 14:54

Tsja als je in de stad werkt dan heb je inderdaad veel meer verleiding dan daarbuiten. Moet er eerlijk gezegd op het moment ook niet aan denken... Ik heb nu vooral trek in watermeloen en ander zomerfruit, maar dat heb ik bijna elke zomer wel maar nu wel erg extreem. Als mijn maag en mijn portemonnee niet zouden protesteren eet ik rustig een meloen per dag. En inderdaad je lichaam gaat rare dingen doen. Ik krijg trek in de vreemste combinaties. Koekjes met smeerkaas en broodje ei met smeerleverworst zijn denk ik de gekste tot nu toe voor mij.

everyone is a genius. But if you judge a fish on his abilitys to climb a tree he will live his whole life beliving he's stupid.

Lin1202
afbeelding van Lin1202
15 jun 2012 - 14:42

@Jola, ja dat zal zeker meewerken. Ze "vreten" toch aardig wat energie weg met zn tweeen! Ik neem ook iedere ochtend trouw brood mee. Maar dat is vaak al op voor de middag en aangezien ik in de stad werk is de verleiding reuzegroot om dan wat lekkers te gaan halen. Ik zie allerlei verleidingen als ik door de stad loop hahaha! IJS is een favoriet op dit moment, maar alleen wel 's avonds.

Ik haal ook niets abnormaals in huis, want dat schiet inderdaad niet op. Zo blijf ik aan de gang helaas...

Dat ik alleen maagzuur krijg bij slechte dingen wil helaas niet zeggen dat ik ze niet eet haha.. Je lijf en geest doen rare dingen bij een zwangerschap merk ik.

jola-683725
afbeelding van jola-683725
14 jun 2012 - 18:34

ik heb denk ik geen antagel nodig, bij mij werken rennies (nog) erg goed. moet er inmiddels wel 2 hebben i.p.v. 1 per keer. Maar als rennies minder gaan werken zal ik eens informeren over die antagel bij mijn apotheek, klinkt als een erg goed middel

everyone is a genius. But if you judge a fish on his abilitys to climb a tree he will live his whole life beliving he's stupid.

Nina23
afbeelding van Nina23
14 jun 2012 - 17:04

Volgens mij heb je voor antagel geen recept nodig. Het hielp mij wel heel goed. Ik kreeg er in de nacht pijn van. Zonder antagel kon ik niet slapen. Overdag voelde ik niet echt pijn maar wel een druk op de borst en het gevoel alsof ik enorm gestresst was. Een cupje antagel en dat stressgevoel was meteen weg.

jola-683725
afbeelding van jola-683725
14 jun 2012 - 16:43

tsja... bij jou word er ook door twee kindjes meegesnoept van alle extra calorieen, weet niet of dat veel verschil maakt? Merk jij het trouwens ook in de portemonnee? Ik merk nu namelijk wel dat als ik alles in huis zou hebben als wat ik zou kunnen eten dat ons maandinkomen er in anderhalve week ruim doorheen zou zijn, en dan niet eens alleen aan chocola en ijs... (he verdorie nu ik daar aan denk krijg ik er nog trek in ook)

Maar jij zegt ook dat je ergens niet direct trek in hebt tenzij je het ziet. Dat zou het toch makkelijker moeten maken? meerdere pakjes brood in de tas (of beter nog, brrodtrommels of bakjes zodat je niet door het zakje het brood kan zien) Maar wel handig dat je alleen maagzuur hebt bij verkeerde dingen, kun je niet te veel aankomen;)

everyone is a genius. But if you judge a fish on his abilitys to climb a tree he will live his whole life beliving he's stupid.

Lin1202
afbeelding van Lin1202
14 jun 2012 - 16:30

Jola! Ik herken je probleem wel een beetje. Ik ben momenteel 23 weken zwanger van een tweeling. En tot de 20 weken had ik weinig eetlust en last van maagzuur. Niets leek me lekker... De afgelopen twee weken eet ik, voor m'n gevoel, alles wat los en vast zit. Niet dat ik direct ergens zin in heb. Maar als ik het onder ogen krijg eet ik het op. 's Ochtend gewoon ontbijten en zodra ik op het werk ben (8.00 uur) heb ik eigenlijk al weer honger. Wachten tot 10.00 uur en dan toch maar een boterham eten.. Met als gevolg dat ik voor 12.00 uur m'n brood op heb en 's middags alweer trek heb in "iets" te eten! Maagzuur heb ik nu alleen als ik iets "slechts" eet. Bij een appel heb ik er geen last van ;).

Gelukkig is de weegschaal nog aardig voor mij. Ben sinds twee weken wel iets aangekomen, anderhalve kilo. Maar ach.. de kinderen wegen samen al meer dan een kilo om het vruchtwater, placenta ed nog maar niet mee te rekenen.

 

Succes!

jola-683725
afbeelding van jola-683725
14 jun 2012 - 16:16

ik zal kijken hoe het gaat, denk dat het moet lukken zolang ik mijn ontbijt niet verklein ;)

everyone is a genius. But if you judge a fish on his abilitys to climb a tree he will live his whole life beliving he's stupid.

Ljochtsje
afbeelding van Ljochtsje
14 jun 2012 - 16:14

Daar heb ik dus niet echt ervaring mee, maar ik vermoed dat je dan beter vaker op de dag kunt eten maar dan elke keer kleine porties. Dus als je 8 stukken brood eet dan zou ik bijvoorbeeld elke keer 1 stukje brood eten om 8.00, 9.30, 11.00, 12.00 (2 stuks), 13.30, 15.00 en 16.30.

Lilypie Third Birthday tickers

jola-683725
afbeelding van jola-683725
14 jun 2012 - 15:34

nou van die 15 kilo heb ik er na de bevalling ruim 10 overgehouden, die ik er af heb gesport door te zorgen voor mijn dochter, na een jaar had ik denk ik nog 2 kilo over. En het meeste gewicht dat ik erbij had was doordat ik slecht, onregelmatig en vooral veel vet en zout at. Maar dat is nu niet het geval.

Het maagzuur klink voor mij ineens een stuk minder erg. Het doet wel veel pijn, maar ik hoef er niet van te spugen (ik maak wel bijzonder veel speeksel aan op zon moment.

Het eten is trouwens niet alleen tegen maagzuur. Als ik minder eet omdat ik het bijvoorbeeld vergeet of wat later eet rammel ik echt en krijg ik buikpijn (als ik mijn ontbijt vergeet heb ik soms ook flauwval neigingen). Het rood eet ik ook in 3 of 4 porties per dag, dus het zijn op zich geen vreselijk grote maaltijden. Zou ik dan de maaltijden wat moeten verkleinen?

everyone is a genius. But if you judge a fish on his abilitys to climb a tree he will live his whole life beliving he's stupid.

Ljochtsje
afbeelding van Ljochtsje
14 jun 2012 - 14:48

Hoi Jola,

 

Hoe bedoel je door je eigen schuld 15 kilo aankomen bij de eerste? Ik ben zelf 17 of 18 kilo aangekomen, maar was dit na ongeveer 3 maand na de bevalling allemaal wel weer kwijt. De één komt nou eenmaal meer aan dan de ander tijdens een zwangerschap. Ik vind 15 kilo helemaal niet zo dramatisch veel klinken. Het ligt eraan hoe snel het er weer afgaat. 

Het klinkt mij alsof je eet om je maagzuur te onderdrukken. Dat heb ik zelf ook wel gehad. Ik had vreselijk veel last van brandend maagzuur en het leek wel alsof alleen eten hielp. Die hoeveelheden die je noemt daar kwam ik niet aan toe, maar het gevoel herken ik wel enigszins. 

Het wordt niet vergoed, maar van de verloskundige kun je een recept krijgen om een bepaald drankje bij de apotheek te kopen. Volgens mij had ik Antagel. Ik moet eerlijk bekennen dat ik zelf het idee had alsof dat niet echt hielp tegen het maagzuur, maar als ik het was vergeten in te nemen dan herinnerde mijn lichaam mij er wel aan. Het haalde voor mij de scherpe kantjes er af. Voor mij maakte het het verschil dat ik met Antagel alleen last had van het maagzuur en zonder Antagel dan had ik superveel last ervan dat de tranen mij in de ogen sprongen en ik er zelfs van moest kokhalzen/overgeven. Wie weet is dit iets om te proberen om je maagzuur op peil te houden waardoor je normale hoeveelheden i.p.v. zeer grote hoeveelheden eten naar binnen werkt.

 

Sterkte!

Lilypie Third Birthday tickers