Borstvoeding starten als je al weet snel te stoppen?

2 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
JoeJoekes
afbeelding van JoeJoekes
12 feb 2020 - 15:44
Borstvoeding starten als je al weet snel te stoppen?

Hi,

Ivm behandeling met medicijnen, die ik zsm na de bevalling weer start, zal ik kunstvoeding gaan geven.
Wel zou ik graag een klein beetje borstvoeding geven, zeker net na de bevalling, aangezien dat mij wel goed lijkt voor de baby.
Nu heb ik ook vernomen dat het mogelijk is om prenataal te kolven. Misschien is het een idee om dan al een klein voorraadje melk aan te leggen.

Alleen vraag ik me af of het verstandig is om voor zo'n korte periode (max 2 weken bijvoorbeeld) de borstvoeding zo actief op gang te brengen met kolven, als ik daarna weer direct moet afbouwen. Kan ik dan niet beter helemaal niet aan het verzamelen van borstvoeding beginnen?
Of moet je sowieso een beetje afkolven, ook als je ervoor kiest kunstvoeding te geven vanaf het begin?

Mariko
afbeelding van Mariko
29 apr 2020 - 21:25

Weet niet of je nog iets aan deze reactie hebt aangezien het ruim een maand later is... maar denk dat je je vraag het best bij een lactatiekundige kan leggen...
Persoonlijk zou ik zeggen, probeer het toch die 2 weken of inderdaad al wat kolven als dat wil lukken. De eerste melk is zo goed voor je baby... en een lactatiekundige kan je daarna goed begeleiden en helpen afbouwen zodra je je medicatie weer opstart... Er zijn ook vrouwen die na 2 weken stoppen omdat het bijv. niet gaat met aanleggen en ook die moeten dan afbouwen na net gestart te zijn, dus is geen vreemd iets.