Borstvoeding snachts

4 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
1love
afbeelding van 1love
28 jun 2017 - 08:42
Borstvoeding snachts

Hoi iedereen, onze zoon van 3 weken krijgt borstvoeding en soms de fles (30ml) na omdat ik nog niet voldoende productie heb. Dit krijgt hij echt alleen als blijkt dat hij nog honger heeft. Hij groeit wel hartstikke goed. Maar ik zit met de nachtvoeding, dit is vaak tussen 03.00-04.00 uur. Ik ben zoooo kapot (heb ook nog 1 kindje van 2 jaar rondlopen) dat ik merk dat de BV van snachts helemaal niet effectief verloopt. Ik leg hem aan en ik val soms in slaap, hij drinkt daardoor te weinig. Liggend voeden is geen optie bij mij...ook niet effectief. Ik wil heeel graag BV geven maar tis alsof ik rond dat tijdstip gewoon 0% energie heb, vind ik heel erg jammer. Mn man bied aan om hem de fles dan te geven zodat ik kan slapen maar dan ben ik bang dat de BV nog meer achteruit loopt. Hebben jullie nog tips voor mij?

kris-1178747
afbeelding van kris-1178747
16 aug 2017 - 21:55

Ik heb een tijdje problemen gehad met de productie rond een maand of 3, waarschijnlijk de 4 maanden dip (maarja, mijn zoontje is altijd heel vroeg met alles, dus kan het misschien ook zijn dat dit daardoor eerder kwam..). Mij is toen door de lactatiekundige aangeraden om boezemvriendjes te slikken (capsules met gezegende distel en fenegeriek en nog wat?) die ik via de aidulac website heb aangeschaft. Ik kreeg niet ineens een heel hoge productie, maar het hielp wel. Verder kun je proberen te 'powerkolven'. Hier zijn twee of drie verschillende manieren voor, wat werkt als een soort regeldagen. Daardoor kan je productie ook worden gestimuleerd. Wat eerder genoemd is (contact opnemen met een lactatiekundige) is misschien een goed idee!

Je geeft zelf aan dat liggend voeden geen optie is, maar misschien is dit voor nachtvoeding wel het makkelijkste en het proberen waard. Ik heb dat ook een tijd gedaan en voor als ik per ongeluk in slaap viel legde ik een extra kussen achter mijn zoontje zodat hij niet van bed kon rollen. Werkte voor ons prima.

Feit is dat je borstvoeding het beste op gang komt en blijft door de nachtvoedingen. Dan worden de meeste hormonen vrijgemaakt en helaas voor ons als BV mama's moeten we er dan toch aan geloven. Je kunt proberen om voor de voeding even wat water in je gezicht te gooien zodat je iets frisser bent. Tussentijds de baby verschonen zorgt ook dat je niet in slaap valt. En naar afloop kon ik altijd makkelijk slapen, ik denk door de hormonen die vrij komen :)

Het is allemaal niet even makkelijk maar respect dat je het zo hard probeert ondanks je vermoeidheid. Veel succes!

lieke1989
afbeelding van lieke1989
28 jun 2017 - 13:36

Hoe meer flesvoeding hoe meer je borstvoeding terug loopt. Mijn advies is om met een gecertificeerde lactatiekundige contact op te nemen zodat je zo snel mogelijk van de bijvoeding met de fles af bent zodat je melkproductie echt goed op gang kan komen.want dat gaat nu niet met al die extra flesvoeding.
En probeer zo mogelijk ook overdag te slapen als je oudste ook slaapt. Voor dingen in huis kan je man dan zorgen en kom je beter tot rust zodat het snachts ook beter en makelijker gaat want die nachtvoeding is heel belangrijk voor je kleintje en als je man dan een fles gaat geven zal je toch op moeten staan om te kolven.

mecv-805117
afbeelding van mecv-805117
28 jun 2017 - 09:29

Kolven al geprobeerd? Dit stimuleert de productie.