Borstvoeding of de Fles ??

6 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Moreenn1991
afbeelding van Moreenn1991
14 sep 2017 - 11:44
Borstvoeding of de Fles ??

Heyy, lieve dames,, aangezien hier allemaal dames zitten die in verwachting zijn... is mijn vraag eigenlijk van wat doen jullie als je bevallen bent borstvoeding geven of de fles?? En waarom?? Ikzelf twijfel nog heel erg enorm ondanks dat ik weet dat borstvoeding veel beter is voor de kind ivm de antistoffen die in de borstmelk zitten voor je kleintje... zou graag ook advies willen hebben enz... liefs Morena

IN81
afbeelding van IN81
14 sep 2017 - 15:05

Hoi Morena,

Mag ik vragen waarom je twijfelt? Zonder dat ik er een oordeel over heb hoor ;-)

Ik heb mijn eerste borstvoeding gegeven, na een week of 6 (ik had een gulzige zoon) was de vraag wat groter dan het aanbod. Toen heb ik het wat aangevuld met flesvoeding. Ik had het gevoel dat ik anders echt een 'melkkoe' (sorry) werd, omdat hij alleen maar aan de borst wilde liggen en voor mijn gevoel te weinig kreeg. Ik ben pro borstvoeding, maar laten we het niet moeilijker of vervelender maken dan het is. Dus daarom wat flesvoeding erbij. Na een weekje was dit ook weer over en werd het weer alleen borstvoeding. Uiteindelijk ben ik rond 3 maanden wat gaan afbouwen, omdat ik toen weer ging werken. Daar heb ik de eerste maanden nog gekolfd, de rest werd aangevuld met flesvoeding. Na 6 maanden ben ik gestopt met de borstvoeding. 

Ik hoor veel mensen altijd zeggen dat borstvoeding gratis is en daarom een voordeel, dat heb ik niet zo ervaren ... Ik heb voedingsbh's moeten aanschaffen, van die borst/zoogcompressen, voedingshempjes (om te voorkomen dat je je altijd helemaal moet uitkleden), een borstkolf (omdat ik weer ging werken), voorraadpotjes, etc. Al met al kost borstvoeding dus ook wel wat geld. Good to know!  

Succes met je keuze! 

Moreenn1991
afbeelding van Moreenn1991
14 sep 2017 - 13:56

Dankjewel voor het advies,, heel lief... XX

Edit-1184596
afbeelding van Edit-1184596
14 sep 2017 - 13:49

Ik kan idd alleen maar beamen dat je zelf moet kiezen. Ik ben pro-borstvoeding, maar niet ten koste van alles. Zelf ben ik er ook ingestapt met het idee we zien wel waar het schip strandt, en geef met 11 maanden nog steeds borstvoeding. Maar ik had het geluk dat borstvoeding in het begin heel makkelijk ging. Later werd voeding wel lastig maar was voeden met flesjes afgekolfde melk niet beter. Ook had ik een huilbaby en werkte de borst als enige als troost. Kortom, laat het over je heen komen en zie hoe het loopt. Stoppen met bv kan altijd, maar doe het niet overhaast wat het is een vrij definitieve keuze.

kare-555391
afbeelding van kare-555391
14 sep 2017 - 13:38

Hoi moreen. Is echt aan jou de keuze, ligt er ook aan hoe het in jou/jullie leven past. Dit is mijn ervaring, maar wil niet zeggen dat het bij jou ook zo loopt, maar misschien dat er iets in zit waar je over na kunt denken. Wij hebben 3 dochters. De eerste is in 2013 geboren. Was toen met jou zelfde vraag open de bevalling in gegaan. Na de bevalling heb ik geprobeerd aan aan te leggen, maar helaas lukte het niet. Heb mezelf (gelukkig lukte dat) meteen bij neer gelegd, maar ben wel gaan kolven. Dit heb ik maar 3 weekjes gedaan, vond het allemaal een beetje een gedoe. Het had ook wel zijn voordeel, want mijn man kon de afgekolfde melk ook gewoon met de fles geven, dus dan kwam het voeden niet alleen op mijn schouders. Nou was dat misschien bij eerste ook niet zo erg geweest hoor, want dan had ik toch alle tijd voor haar alleen. Met meer kindjes om je heen kan het weer lastiger zijn. In 2014 zijn er vervolgens van onze tweede dochter bevallen en ook hier ging ik open in. Ook bij haar Weer hetzelfde verhaal. Het aanleggen lukte niet en dus weer 3 weken gekolfd. Achteraf vond ik dit dit keer echt nog veel meer gedoe omdat onze andere dochter ook net 1 was. Dit zorgde voor te veel stress op dat moment en dat ook met die vliegende hormonen :). Dit jaar in april 2017 zijn wij bevallen van onze derde dochter en haar hebben meteen de fles gegeven. Dit was echt een hele verlichting en bracht een hoop rust. Het heeft allebei echt zijn voor en nadelen. Ik vind het aan de ene kant jammer dat ik dat stukje intieme momenten niet heb gehad met mijn dochters, wat niet wegneemt dat ik tijdens de fles geven ook echt kan genieten van ons momentje. Borstvoeding is altijd meteen op temperatuur en een fles moet je natuurlijk weer opwarmen. Al is de manier waarop bij iedere kraamhulp weef anders (gekookt water, magnetron of gewoon kraanwater). Borstvoeding heb je ook altijd bij je. Borstvoeding is gratis, flesvoeding is aardig duur. Met borstvoeding moet je wel weer zelf opletten met wat je eet, flesvoeding is weer constant hetzelfde zeg maar. Zo kun je maar doorgaan. Zoals ik al zei, doen wat in jullie leven past. Waar jij je goed bij voelt, dat is het aller belangrijkst. En voel je nooit schuldig, welke keus je ook maakt. Je doet het altijd goed, jij bent de mama. Succes met je keuze en geniet straks van jullie wondertje