Borstvoeding en alcohol

3 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
annertje
afbeelding van annertje
13 aug 2018 - 13:35
Borstvoeding en alcohol

Hallo allemaal,

Ik heb een vraagje over het drinken van alcohol en borstvoeding geven.

Ik had net de kraamverzorgster voor het intake-gesprek op bezoek en die gaf aan dat wanneer je je baby af en toe de fles geeft, je baby daaraan gewend raakt en lui wordt en de borst wel eens niet meer zou kunnen accepteren. Echter: ik heb vanaf 6 weken na de bevalling best wat gelegenheden staan waar ik wel een glaasje zou willen drinken (feestdagen, bruiloften) en bovendien vind ik ruim een half jaar geen druppel drinken of steeds per glas drie uur wachten wel wat lang.

Hoe zit dat bij jullie? Hebben jullie ervaring met afkolven en wel af en toe de fles geven wanneer je zelf een glaasje wil drinken? En ervaring met het combineren van het geven van afgekolfde melk via de fles en borstvoeding?

Alvast dank!

A.

Edit-1184596
afbeelding van Edit-1184596
13 aug 2018 - 19:49

Ik heb al vanaf vrij aan het begin af en toe een flesje gegeven, zodat ik af en toe even weg kon. Ik gebruikte een speciale speen die de borst nabootst en niet te makkelijk drinkt. Er zijn verschillende, ik had de Medela Calma. Leren drinken uit een flesje was een klusje, elke dag even oefenen, maar uiteindelijk ging het prima, al bleef de borst favoriet. Ik heb zelf ook nooit de fles gegeven tot vrij oud, zodat het duidelijk was dat ik van de borst was en iemand anders van de fles. Alcohol dronk ik (heel soms) net na een voeding in een klein glaasje, dan durfde ik na 2 uur wel weer te voeden. Als ik een langere gelegenheid had werd het afgekolfde melk en een of twee glazen. Ik kolfde elke dag in de ochtend tussen twee voedingen om een voorraadje op te bouwen. Weet niet of je hier wat aan hebt...