Borstvoeding

7 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Anoniem
afbeelding van Anoniem
18 aug 2008 - 16:35
Borstvoeding

Hallo allemaal,


Mijn zoon Finn is nu bijna 7 weken en ik geef borstvoeding. Het gaat eigenlijk al zes weken uitstekend, de laatste paar dagen is hij wel huilerig na en tijdens het voeden. Ik heb het idee dat er te weinig uit mijn borsten komt en dat ik misschien moet gaan bijvoeden middels een flesje.


Heeft iemand een advies , tip of antwoord?


Gr Nancy


carola-s
afbeelding van Anoniem
29 aug 2008 - 16:13

Het zou ook nog zo kunnen zijn dat je tepels wit zijn doordat ze niet goed doorbloed zijn geraaktt als gevolg van verkeerd aanleggen. Het is belangrijk dat je kindje een grote hap neemt en dan de hele tepel en een groot deel van de tepelhof in z'n mondje neemt. Succes! groetjes, Carola

essie1000
afbeelding van essie1000
24 aug 2008 - 20:58

Ik heb dat ook wel eens, het kan zijn dat je zoontje dan niet helemaal goed aangelegd is, komen je tepels wel mooi 'rond' uit je kindjes mondje, of zijn ze bv aan 1 kant afgeplat (dan heeft hij je tepel schuin in zijn mond)


Je kan even googlen, want er is namelijk ook een naam voor. Kijk ook maar even op borstvoeding.com, daar wordt iniedergeval over uitgelegd (dacht dat het met een r begon) Daar wordt ook uitgelegd wat je er tegen kan doen.


Ook vind je daar meer info over spruw, want ik denk niet dat dat het is. Dan heb je meestal last van je tepels en kunnen ze beetje rood en glanzend zijn. Je kindje kan dan witte vlekjes of een waas op zijn tongetje hebben die je er niet af kan poetsen.


Succes en groetjes

Tessa-A
afbeelding van Anoniem
24 aug 2008 - 18:04

Hallo,


Heb een vraagje met betrekking tot de borstvoeding.
Ben nu sinds de geboorte van mijn zoontje op 12 aug aan het borstvoeden maar het gaat alles behalve pijnloos.
Ben nu tussendoor aan het kolven zodat ik mijn tepels wat rust kan geven.


Nu zag ik wel dat als mijn zoontje gedronken heeft mijn tepels wit uitslaan. Na een tijdje trekt dat wel weer bij. Wat kan dat zijn?
Zou dat spruw zijn?
Ik kan bij mijn zoontje in z'n mond niet echt zeggen dat daar witte aansl*g zit?
Hij heeft wel als ie gedronken heeft wat witte lipjes maar ik dacht dat dat van het zuigen kwam?

Heeft iemand hier ervaring mee?


Groetjes,
Tessa

essie1000
afbeelding van essie1000
21 aug 2008 - 16:47

Hoi Nancy,


Rond die periode zijn babietjes vak onrusitger. Week 6-7 is ook vaak een piekweek wat huilen betreft. Waarschijnlijk gaat het hartstikke goed, maar je kleintje maakt natuurlijk een enorm snelle ontwikkeling door en dat gaat niet vanzelf! Ik zou niet te snel gaan bijvoeden hoor, want dan loopt je productie helemaal terug. Als je denkt dat je wellicht te weinig hebt zou ik gewoon wat vaker aanleggen, bijvoorbeeld na een slaapje en voor een slaapje. En 10 keer drinken voor een baby van 7 weken is helemaal niet vreemd hoor. Volg je gevoel en hou je kleintje lekker veel bij je, waarschijnlijk geeft hij dan ook vaker aan dat hij wat wil drinken. De eerste maanden zijn altijd lastig, daarna gaat het vanzelf beter en wordt het makkelijker. Mijn zoontje ging rond die periode over van een uurtje drinken per keer naar een kwartiertje. Ik wist niet wat me overkwam en dacht ook dat hij te weinig kreeg. Maar hij ging gewoon sneller drinken!


Succes, geniet lekker en ontspan (is ook het beste voor bv!)kathinka
afbeelding van kathinka
18 aug 2008 - 17:44

Hoi Nancy,

Je kan als het niet zo lekker gaat eens kijken of ze bij het CB een lactatie kundige in dienst hebben. Bij de meeste CB's hebben ze dat en mag je daar de eerste 3 tot 6 maanden gratis gebruik van maken.

Schrik niet van mijn verhaal want zo gaat het gelukkig bijna nooit maar leer van de signalen die ik gemist heb.

Esther mijn dochtertje kreeg bv. De eerste weken waren erg druk en ze was een wilde baby. Ze vond heel de wereld interessanter dan de bv dus dronk ze vaak kort waardoor ze snel weer honger had. Na een week of 3 kregen we alle bij de bv goed onder de knie en met 8 weken zijn mijn man en ik getrouwd. Die dag heeft ze flesvoeding gehad en was ze ineens rustig. De fles ging steeds op en ze sliep constant tussen de flessen door. 4 weken na onze bruiloft ging ze steeds meer huilen. Zij was ongelukkig en ik ook. We wisten niet waar het vandaan kwam net zoals het CB. Iedere week woog ik haar en ze kwam altijd tussen de 150 gram en de 250 gram aan. Ze was klein maar groeide prima. Na 4 weken huilen was ik op. Ik gaf elk uur bv en sliep niet meer. Ik kon niet meer en Esther ook niet. Op het aanraden van het CB ben ik na elke voeding een flesje gaan geven. Dankzij die tip kwam ik weer aan mijn rust toe en kwamen achter iets heel belangrijks. 3 van de 8! voedingen at ze niet genoeg voor haar. De eerste dag gingen alle flesjes leeg en na 2 dagen hadden we een ritme gevonden. Ze is van zo'n 14 voedingen per dag terug gegaan naar 5 voedingen en sliep ineens een nacht door. Ik had niet te weinig voeding maar waarschijnlijk had ze onvoldoende rust om de achter melk te drinken. Ze had zichzelf een ander ritme aangeleerd en heel vervelend ik ben niet zo'n goede bv moeder. Mijn borsten maken net wat minder aan dan moet. Na 4 maanden bv heb ik het helaas vaarwel moeten zeggen door familie omstandigheden.

Ik heb veel signalen in het begin gemist. Helaas heb ik daardoor niet op tijd aan de bel getrokken. Ik wist ook niet dat ik een lactatie kundige kon krijgen via het CB. Als een lactatie kundige naar de bv had gekeken had ze gezien dat er wat mis ging en me kunnen helpen. Gelukkig is door de controle fles het probleem opgelost en heb ik nu een blakende Hollandse meid.

Vertrouw je het niet kijk wat er mis is. Ik zat 3 maanden in een regel schema dat klopt niet. Voelt het niet goed praat er over en vraag om hulp want bv is zwaar en soms ook moeilijk.

Liefs Kathinka

Esther 6-3-2007 en Manuël 22-04-2008
www.kathinka1984.hyves.nl
Esther75
afbeelding van Esther75
18 aug 2008 - 16:54

Hee Nancy, gewoon doorgaan met de borstvoeding. Het kan zijn dat hij weer wat regeldagen heeft. Jouw borstvoeding moet zich dan gaan afstellen op zijn behoefte. Leg hem gewoon wat vaker aan, dan zal je zien dat het weer beter gaat.

Als het al zes weken goed gaat, zal het nu ook wel goed blijven gaan. Heb vertrouwen in jezelf en in Finn en blijf van de borstvoeding genieten!

Succes, Esther

Groetjes, Esther