Bijvoeding en allergie

4 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
zonnetje82
afbeelding van zonnetje82
23 apr 2008 - 23:59
Bijvoeding en allergie

Hallo,


Wij hebben een dochtertje van 6,5 maand. Ze heeft veel last van eczeem en 'volzitten', en hierdoor dus een verhoogde kans op allergische reacties op voeding. Twee weken geleden zijn we begonnen met bijvoeding. Op aanraden van onze arts zijn we gestart met groenten in de ochtend, omdat ze blijkbaar op groenten minder vaak allergische reacties hebben als op fruit. Zijn advies was verder om een nieuw soort groente of fruit twee weken te proberen, en pas na twee weken weer iets nieuws aan te bieden. Je mag dan tijdens die twee weken wel afwisselen met dingen die ze hiervoor al gehad heeft. Er komt op die manier iedere twee weken iets nieuws bij.


Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben? Zelf zie ik namelijk soms voedingsschema's van baby's van zes maanden voorbijkomen, die al boterhammen en vlees etc. eten. Dat zit er bij ons voorlopig dus nog even niet in. Als er mensen met ervaringen of tips zijn dan hoor ik dat graag!


Bedankt alvast!

mel75
afbeelding van Anoniem
2 mei 2008 - 22:55

Hoi zonnetje82,


Ik heb een dochtertje met koemelkallergie. Met 6 maanden mochten we beginnen met groenten en fruit onder begeleiding van een diëtiste. Wij hebben een opklimschema gekregen van 3 dagen per groente of fruit. Dus de 1e dag een theelepel, als dat goed ging de volgende dag een eetlepel en als dat goed ging de 3e dag en kleine portie. Als ik dan een nieuwe groente of fruit uitprobeerde dan moest ik dat ook 's ochtends doen, zodat ik mijn dochter de hele dag een beetje in de gaten kon houden om te kijken of ze reageerde.


Als de groente die ik dan gaf goed ging, dan verhuisde die naar de middag en dan probeerde ik een fruit. En als het fruit dan goed ging dan verhuisde die naar de middag en dan probeerde ik een nieuwe groente enz....


Als je de tijd en mogelijkheden heb, dan is het handig om het fruit en de groente zelf te bereiden. Lukt dat niet dan heb je wel de 4 maands potjes die ook wel kunnen. Echter je moet dan wel de etiketten lezen of er inderdaad geen andere stoffen bij in zit.


De site Babyallergie.nl heb ik ook heel veel geraadpleegd en heb daar veel aangehad. Ik heb van mijn diëtiste begrepen dat ze er wel een beetje overtrokken zijn in sommige dingen. Bijvoorbeeld dat sperziebonen hoogallergeen zijn. Van mijn diëtiste mocht ik het gewoon uitproberen en het gaat heel goed.


Misschien kun je ook wel een doorverwijzing krijgen naar een diëtiste en dan kan die je ook helpen met het introduceren van groente en fruit.


Heel veel succes en ik hoop voor jou en je kleine meid dat het goed gaat.


Groetjes Melanie.

rosipe
afbeelding van rosipe
30 apr 2008 - 15:23

hallo hier ook allergie zijn bezig met koemelk allergie test maar zijn er nu ook achter dat ze behoorlijk op fruit en groente reageert ze heeft worteltjes gehad nog geen ijsblokje aan hoeveelheid dan 3 dagen en steeds wakker scheetjes laten onze dochter is bijna 7 maand en krijgt dus ook bijna niets 5 flessen van 200 cc. niet te druk om maken wat andere kindjes krijgen gewoon rustig verder gaan.'

groetjes sietske

smiley

aureliasmoeder
afbeelding van aureliasmoeder
27 apr 2008 - 19:39

Je bent inderdaad goed bezig.

Ik heb destijds veel gehad aan de info op de site van www.babyallergie.nl en ook aan een voedseldagboek (als ze meer dingen gaan eten).

Wij gaven 3 dagen hetzelfde, en dan zelfgekookt (gestoomd), omdat in potjes toch vaak hulpstoffen zitten zoals zetmeel, appelsap of toegevoegde vitamine C, waardoor het lastiger is om uit te vinden waar een eventuele reactie vandaan komt.