Bijvoeding...

6 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
innyminny
afbeelding van innyminny
2 sep 2008 - 15:37
Bijvoeding...

Haai mamas...


Mijn zoontje is nu 4.5 maand, sinds vorige week geef ik hem rond 18.00 een paar hapjes worteltjes.. nu ben ik net naar het cb geweest.. even laten meten en wegen enzo.. en zeggen ze dat bijvoeden nog veeeel te vroeg is????? Bijna iedereen geeft zn kindje van 4 maand toch iets erbij??? liefs mama

Loïs
afbeelding van Loïs
24 sep 2008 - 12:46

Hoi,


Vinnie is nu bijna 6 maanden en ik ben net begonnen met een half potje groente en een half potje fruit. Daarvoor kreeg hij alleen maar BV en later ook flesvoeding en vanaf 5 maanden en een beetje kreeg hij wat rijstebloem pap. Ik vond dat hij hier wel aan toe was en hij vind het heel leuk om fruit en groente te eten. Eerder vond ik het gewoon nog niet nodig. Volgens mij is inderdaad het advies om te wachten tot 6 maanden, tenzij je kindje echt aan geeft meer te willen (heb het idee dat veel ouders het gewoon zelf leuk vinden om eerder te beginnen met bijvoeding en dat fabrikanten daar lekker handig op in spelen.)


Succes ermee! Groetjes Lois.

innyminny
afbeelding van innyminny
15 sep 2008 - 12:21

Haai.. ik ben vorige week nog weer bij het cb geweest, en ik had dit keer een ander, en zij zei dat je prima wat erbij kunt geven, tenzij er allergie in de familie is! Dus ga gewoon lekker door met me kleine mannetje een paar hapjes groente te geven, hij vind het heeerlijk... en rageert er goed op..

aureliasmoeder
afbeelding van aureliasmoeder
14 sep 2008 - 23:51

Nee hoor, het advies dat wereldwijd geldt is dat je met 6 maanden gaat bijvoeden, en dat advies hebben de Nederlandse CB's al in 1999 overgenomen. Alleen in uitzonderingsgevallen, als er absoluut geen allergiekans is, kun je eerder beginnen, maar nooit voor de 4 maanden (vandaar die leeftijd op de potjes).

Ik ken in mijn omgeving geen moeders die al met 4 maanden bijvoeding geven. 6 maanden is hier echt de norm.

Marlala
afbeelding van Marlala
2 sep 2008 - 22:01

Ja idd, met 4 maanden kan je best wel bijvoeding geven. Als het echt onverantwoord was, zouden fabrikanten van babyvoeding hun goede naam toch niet te grabbel gooien?


Er wordt geadviseerd om in verband met mogelijke allergiën te wachten tot 6 maanden. Plus dat ze de voedingsstoffen dan ook echt nodig gaan hebben.


Maar joh, voor enkel 't proberen kan 't toch geen kwaad... "mits er risico is op allergieën"...


Lekker proberen als jij dat wilt en 't goed gaat.


Gr. Marla


titsia
afbeelding van titsia
2 sep 2008 - 15:58

jah ik ook hoor. Ik had bij milan zo iets nou ik w8 tot 6 mnd maar als hij het eten van mijn bord af gaat kijken krijg hij ook een hapje.

Nou dat heeft niet lang geduurd maar hij zat idd ook rond de 4 mnd aan de wortel..... Ik zou zeggen als je het rustig opvoert kan het geen kwaad volgens mij.

Ik heb wel altijd het advies gekregen geef 3 dagen achterlkaar het zelfte om te kijken hoe je kind er op reageert en niet te veel in een keer.