bbq

7 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
baghera
afbeelding van baghera
2 jun 2009 - 23:33
bbq

Hoi,

Ik heb gister gebarbequed. Toen ik mn eerste speklapje at, zag ik dat mn vader met dezelfde tang ook het rauwe vlees pakte.
Vervolgens heb ik alleen nog maar zelf het vlees van de barbeque afgehaald, maar baal nu toch dat ik dus een stukje vlees op heb, wat aangeraakt is met een tang die ook rauw vlees heeft aangeraakt.

Zou ik me nu zorgen moet maken om listeria?


Hoe doen jullie dat met bbq? Letten jullie daar altijd goed op, of het met dezelfde tang gebeurd of niet?
Ben trouwens 37 weken zwanger.

AnnetteW
afbeelding van AnnetteW
7 jul 2009 - 19:47

Veel "zomergriepjes" komen van kruisbesmettingen, bijv. een vork/tang waarmee

rauw vlees is aangeraakt en daarna het gare vlees, maar ook door vaatdoekjes, aanrecht of koelkast.
Juist de beruchte Lisetria groeit door in de koelkast.

Tja, ik vind dat geen enkele moeite om rekening mee te houden. Dat doe ik al jaren. In een studentenflat leer je gemakkelijk niet van het aanrecht te eten, geen dingen uit de koelkast te eten die niet verpakt/afgesloten waren, etc.

En met dat BBQ-en, als het mezelf betreft kijk ik met argusogen naar de kruisbesmetting van het vlees wat ik nog moet eten, maar eet het vaak toch maar.
Maar als het mijn (ongeboren) kind betreft, dan neem ik liever het zekere voor het onzekere. Dan vindt men mij maar een zeikerd en/of kritisch. Maar liever dat soort dingetjes laten dan een miskraam (of een vroeggeboorte).

Matthijs is geboren op 1-1-2011!

Sandra72
afbeelding van Sandra72
7 jul 2009 - 17:33

Ik heb er ook nog nooit bij stil gestaan. Eergisteren zelfs nog zitten steengrillen, dus met mijn eigen vork rauw vlees op de gril gegooid, lekker laten doorbakken en toen met dezelfde vork er weer af gehaald.


Vraag me echt af of we echt zo enorm kritisch moeten gaan zijn? Dan kun je toch helemaal niets meer eten?


Groetjes,
Sandra

ras
afbeelding van ras
7 jul 2009 - 09:56

Ik moet eerlijk zeggen dat ik daar nooit over heb nagedacht. Misschien moet dat wel.

Menno nu een jaar, en de volgende is uitgerekend op 6 oktober
moed
afbeelding van moed
12 jun 2009 - 23:45

wat goed ik ga binnenkort ok bbq en daar zou ik dus eg niet op letten, wat ik nu cker wel ga doen,


bedankt, ik leer een hoop hier ;)


liefs

Trotse moeder van dochter 10-12-2009
Zwanger van de tweede 15-01-2012

AnnetteW
afbeelding van AnnetteW
9 jun 2009 - 00:48

Geen zorgen om maken als je al 37 weken bent, hoor!
Sowieso is de kans erg klein.

Matthijs is geboren op 1-1-2011!

DELETED_Esther1...
afbeelding van DELETED_Esther1111_anonymized
5 jun 2009 - 01:33

Daar moet je zelfs mee oppassen als je niet zwanger bent ja. Ik let er zelf in ieder geval wel altijd op, ook als ik zelf kook en ik net rauw vlees heb aangeraakt.
Hoeveel weken ben je zwanger? Als ik twijfel over iets dat ik heb gegeten denk ik meestal dat een keer een beetje niet per se kwaad doet, maar ik zou het toch even melden bij je VK, misschien kan die wat meer info geven over hoe groot het risico nu is.

Sowieso geen zorgen maken, dat is ook niet goed voor jou en de kleine.