baby wijkt af van voedingstijden

10 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Amery
afbeelding van Amery
22 nov 2008 - 23:48
baby wijkt af van voedingstijden

Dag lieve moeders,


een vraag. Ik lees overal dat de babys netjes eten om de 3-4 uur. Bijvoorbeeld Baby die 4 maaltijden krijgen eten bij 8:00/12:00/16:00/20:00.


Mijn baby (4 mnd) krijgt inmiddels ook 4 flesvoedingen van 210ml maar zit alles behalve in een ritme in (maar ze heeft nooit op vaste tijden gegeten, ik voede flesvoeding op verzoek). maar ze zit ongeveer 08:00/12:00/17:00/23:00 ze vraagt niet eerder dan 23:00 en gaat gewoon slapen naar haar badje van 19:00. Heeft iemand hier ervaring mee?
Gaat ze vanzelf eerder komen dan 23:00 of ben ik degene die het moet aanpassen.


Ik hoop wat te horen..

MarinaB
afbeelding van MarinaB
28 nov 2008 - 21:19

Hallo Amery,


Onze zoon is nu bijna 5 maanden en heeft ook nooit strak op een schema gezeten. Sowieso heb ik de schema's altijd met een korreltje zout genomen. Het gaat erom wanneer je kind vraagt, niet dan? Ik heb ook niet altijd op hetzelfde tijdstip honger. En nu is het ook zo dat Dion (onze zoon) een erg hongerig ventje is. Hij heeft nog 5 flesvoedingen van 200cc (incl de schepjes voeding) en sinds dat hij 4 maanden is krijgt hij bij de eerste en de laatste fles ook pap. Nu sinds een week zijn we ook begonnen met de fruit- en de groentehapjes. (nog niet zo heel veel, maar 1/3 potje per keer ongeveer) Maar het zijn bij mij ook allemaal ca. tijden.


tussen 7-8 krijgt hij de fles pap, ca. 10uur krijgt hij een beetje fruithapje, tussen 11-12 krijgt hij weer een fles, tussen 2 -3 ook, tegen half 6 een beetje groentehapje en tussen 6-7 een fles, dan om 10 uur nog een fles pap.. (het lijkt een hele hoop nu ik het zo typ, maar hij heeft het gewoon nodig, want alles gaat op!) Hij huilt ook maar om 1 ding echt hard en dat is honger. Als hij dan alles bij elkaar krijst ga ik echt geen uur wachten omdat dat "moet" volgens het boekje. Als ik hem dan de fles doe, is hij weer het gezellige, tevreden,blije jongetje als altijd. Dan ga ik hem en mezelf toch zeker niet kwellen?


Ik ben ervan overtuigd dat een kind zelf aangeeft wanneer hij honger heeft en hoeveel.


Alleen wat je zegt over de laatste fles, die hadden we eerst om 11 uur (die konden we regelen omdat Dion dan gewoon zo vast slaapt, dat we hem wakker moeten maken) toen zijn we naar half 11 gegaan en nu doen we die fles om 10 uur. Omdat hij toch op een gegeven moment van 7 uur tot 's ochtends zal moeten gaan slapen en ik denk dat dat niet in 1x kan. Dat je toch stapje voor stapje de laatste fles moet vervroegen. Maar dat is hoe ik het doe. Het zal bij elk kind ook wel weer anders zijn.


Succes ermee! (en gewoon je eigen gevoel volgen, jij kent je kind het beste!! )


Groetjes Marina


p.s. doosje dat ik ben, ik had je 2e berichtje niet gelezen..het gaat dus al goed nu van 9 tot 7? heerlijk!! hopelijk lukt het ons over een tijdje ook! (maar dan moet er ook nog een fles af, en daarvoor in de plaats zal hij dan toch meer groente moeten hebben 's avonds, anders trekt hij dat nooit)

MarinaB39780.8507638889
Marina
dirksmama
afbeelding van dirksmama
24 nov 2008 - 10:47

Ik bedoelde er niets onaardigs mee hoor.

Eerlijk gezegd geloof ik die kinderen die precies om de 4 uur komen niet zo. Ik denk dat op verzoek voeden, wat jij doet, gewoon het beste is, en ja, dan zit er wel eens een uurtje of een halfuurtje verschil in. Maar zelf eet je ook niet altijd precies op tijd en babies zijn net mensen hoor![:]]

Sandra25
afbeelding van Sandra25
24 nov 2008 - 10:31

Dirksmama, Ik vind dat je het ook wel iets vriendelijker kan zeggen!Je moet elkaar hier ook met respect behandelen net als in het normale leven!

Amery,Gelukkig ging het goed!Lekker als je zelf ook nog ff savonds de tijd voor je zelf hebt he?Hopelijk kan je over een tijdje weer wat vroeger gaan geven en dan heb je nog meer tijd!Succes ermee!

Liefs SanAmery
afbeelding van Amery
24 nov 2008 - 10:27

Nou nou nou Dirksmama, je mag wel een beetje dimmen.


Als ik dacht dat mijn kind een machine was had ik nooit op verzoek gevoed. Ik ga juist uit van haar biologische klokje. Je moet goed lezen wat er staat. Het valt mij op dat veel kinderen juist 'netjes' om de 3-4 uur eten en ik vroeg me af wie hier ook ervaring mee heeft. MEER NIET


Voor de andere mama's, ik heb haar gister na haar badje even wakker gehouden en eten gegeven. Het werkte goed, want ze sliep van 21:00 tot 07:00. Dus ze had dan 4x gegeten en ik hoefde haar niet wakker te maken rond 23:00. Ik ga dit nog een paar keer proberen en dan kijken hoe het verder verloopt.

Amery, moeder van 1ste dochter Amy geboren 22 juli 2008
Boefjes.nu
afbeelding van Boefjes.nu
24 nov 2008 - 09:59

ik sluit mij aan bij ''dirksmama'' het gaat om het kind en niet om de klok.
Huilt het kind omdat het honger heeft, geef dan gewoon een lekker voeding..ook al is het een half uur te vroeg..

Dat ritme zal je zelf wel aan moeten passen voor 23:00..ik heb het ook een maand of 6 door gedaan maar wilde al snel naar 22:00 zodat ik ook naar bed kon..

Maar kijk vanuit je kindje..

WWW.BOEFJES.NU voor leuke kinderkleding merk en geen merk, nieuw en 2de hands

dirksmama
afbeelding van dirksmama
24 nov 2008 - 08:28

Kinderen zijn geen klokjes of machientjes hoor!

Het is heel normaal dat ze verschillende tijden tussen hun voedingen laten. Zelf heb je toch ook niet precies 4 uur tussen je ontbijt, koffietijd, lunch en avondeten?

Jojanneke
afbeelding van Anoniem
23 nov 2008 - 15:11

Toen Xanne 4 maanden was hadden we regelmaat. Slapen, bij wakker worden een schone luier en een fles.. Daarna laten spelen en tutten tot ze moe werd om haar dan naar bed te brengen.. en dan het rondje weer door.


Het enige waar we met de fles rekening mee hielden was het minimum van 3 uur wat er tussen de flessen moet zitten. Voor de rest lieten we het van Xanne afhangen wanneer ze de fles kreeg. De ene x sliep ze langer als de andere keer.


Wakker maken voor de fles hebben we niet veel gedaan. Alleen als ze op de dag echt te weinig had gedronken wilde ik het nog wel doen. Maar anders lieten we haar gewoon lekker slapen..


Toen ze wat ouder werd paste ze het schema zelf aan. Ze ging korter slapen, bleef langer wakker... Wij hebben echt naar Xanne gekeken en het ritme aan haar aangepast...


Xanne was hier een heel blij en tevreden meisje mee. Maar je zal naar Amy moeten kijken wat ze wil.. En doe wat je hart je ingeeft, en waar je je zelf het lekkerste bij voelt..


Succes...

leonieK
afbeelding van Anoniem
23 nov 2008 - 13:44

ik heb altijd begrepen dat er maar een maximum tussen de felssen mag zitten omdat ze dan heel suf kunnen worden omdat ze voedingsstoffen missen

of is dat alleen bij kleine babytjes?

heb verder geen tip voor je

emma hield die 4 uur namelijknooit vol

kwam veel te vroeg en veel te vaak

groetjes leonie

Sandra25
afbeelding van Sandra25
23 nov 2008 - 00:13

Hoi,

Ik denk dat je zelf moet beslissen wat je moet doen.Als jij eerder naar bed wil, zou je dr om 22.00 bijvoorbeeld de laatste fles kunnen geven of eerder..

Het is toch altijd puzzelen hoe of wat.Bij Dewi maakte ik haar soms ook eerder wakker omdat ik dan naar bed wilde.Dewi kwam ook niet altijd om de 3/4 uur en sliep op de dag ook wel eens 5 of 6 uur achter elkaar.Maar als het naar mijn idee te lang duurde maakte ik haar wakker om te eten.

Succes ermee!