baby vraagt veel voeding

15 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
saskiat
afbeelding van saskiat
20 feb 2008 - 12:03
baby vraagt veel voeding

Wij hebben dochtertje van bija 5 weken, alles gaat prima, alleen met voeden gaat het moeilijk.


Overdag gaat het prima ze komt elke 4 uur, maar s avonds wil ze heel veel voeding achter elkaar elke 1,5 uur komt ze.dit begint rond zeven uur en gaat door tot ongeveer 3 uur snachts. hoeveelheden wisselen wel de ene keer 100cc en dan weer 70cc. zodra ze dan slaapt rond 3 uur dan is xe er weer rond 7 uur.


Ze krijgt friso 1 uit de fles, borstvoeding ging niet goed.


Op het cb zeggen ze dat ze geen voeding voor hongerige babys mag,Op deze manier krijgen we er geen ritme in bij haar omdat ze de hele avond wil eten.voor ons is het ook heel vermoeiend want je bent de hele avond enacht in de weer met haar. ze heeft dit eigenlijk alvanaf het begin, een speen hebben we ook al geprobeerd maar die gooit ze er naar een minuut weer uit en begit weer op haar handje te sabbelen en te smakken,


heeft iemand een idee wat we hiermee kunnen?


alvast bedanktMamaSan
afbeelding van MamaSan
22 feb 2008 - 14:38

Jee moeilijk zeg!

Ik zou zo geen direct advies hebben, ik ken immers jouw kindje niet.

1 ding wil ik wel meegeven: hou je niet teveel vast aan het cb.Lilian was ook erg hongerig toen ze nog kleiner was.En ik mocht ook geen speciale voeding of meer voeding geven.Telefonisch kreeg ik te horen dat ik me aan het advies van het cb moest houden, ik was het toen zo zat dat ik heb gezegd: kom hier maar een week laten zien dat jouw aanpak werkt...als Lilian stopt met huilen volg ik jouw advies.Gaat ze door dan heb je pech...dan doe ik mijn eigen zin.

Je had moeten horen hoe snel ze terugkrabbelde.

Ze hebben een grote mond zolang ze alles direct uit het boekje overnemen maar als het erop aan komt weten ze het niet meer.Dus volg gewoon je eigen gevolg.Het is jouw kind en uiteindelijk weet jij het het beste.

Succes!

Liefs Sandra
Loesie
afbeelding van Loesie
22 feb 2008 - 14:05

Hoeveel voeding krijgt ze per keer???? Als ze overdag om de 4 uur wil zit ze eigenlijk al op een 5 flessen schema. De kraamzorg advisereerde mij juist metteen om niet op verzoek te voeden. Ik deed het dus vanaf dag 1 op een vast schema en mijn dochter zat met 6 weken al op 5 flessen op een dag. Uiteindelijk heb ik toen ze minder goed dronk een tijdje op verzoek gedaan maar toen werd het helemaal chaos. Op verzoek is natuurlijk wat men "wil" maar "op tijd" vind ik veel prettiger en mijn meisje huilde de eerste 2 maanden elke avond van half 5 tot 11 uur. Misschien zit ik er erg naast maar dat was mijn ervaring....

mamaboeboe.hyves.nl


leonieK
afbeelding van Anoniem
21 feb 2008 - 22:42

emma had ook altijd veel honger

maar niet zomaar alleen savonds maar de hele dag door

ze dronk neit om de 4 uur maar elke 3 uur

(of eerder als ze om de 3 uur mochten hield ze dat neit vol)

we waren al snel (binnen 1,5 week) op flessen van 135 gegaan

snachts kwam z eook minimaal 1 x en idd met honger iets anders hielp gewoonweg niet

ik heb me vaak afgevraagd doe ik het goed

is dit wel honger

al die adviezen gevraagd of ongevraagd kunnen een mama erg doen twijfelen

maar een huilende baby vraagt om IETS

als jij denkt dat het op dat moment honger is zou ik idd een fles geven

wij zijn bij emma al vrij snel overgegaan op voeding voor hongerige baby's

het hielp wel iets moet ik zeggen

ze is een hongerig kindje gebleven tot ze vast voedsel is gaan eten

na 5 maanden had ze pas geen nachtfles meer maar daarintegen had ze na 8 mnd geen avondfles meer omdat ze met het avondeten genoeg binnenhad voor de hele nacht

het moederschap is iets heel moeilijks

ieder kindje is anders

elke mama is anders

je moet je kindje nog zo erg leren kennen

ik hoop dat je kindje het goed zal doen met welke beslissing je maakt

ik weet wat je doormaakt als je het hebt over hongerige babys en nachtelijke flesjes.....

succes

leonie

nu kan ze nog flink wat wegkanen!!!

Dappou
afbeelding van Dappou
21 feb 2008 - 22:19

Hoi, hoi,

Jeetje ik geloof best dat dit heel vermoeiend is. Sowieso kan het zijn dat ze nu een sprongetje maakt. Op zulke momenten vragen ze vaak ook meer dan anders. Daarnaast heb je rond de 3 en 6 weken en de 3 en 6 maanden de zogeheten regeldagen. Dit zijn dagen waarop ze vaak ook meer om voedingen vragen omdat ze te weinig melk krijgen. Heel normaal want zo wordt het allemaal netjes op elkaar afgestemd. Verder kan het ook zijn dat je 's avonds minder melk hebt dan 's ochtends en dat ze daarom wat vaker komt.

Koen had in het begin ook dat hij vanaf een uur of 4 veel meer wakker was dan de rest van de dag. Hij sliep dan alleen als hij lekker tegen mij aan lag of viel aan de borst is slaap maar o wee als ik hem in zijn bedje wilde leggen.

Succes in ieder geval en ik hoopt dat je snel wat meer regelmaat erin krijgt zodat jullie zelf ook meer rust krijgen.

Gr Daphne

rosipe
afbeelding van rosipe
21 feb 2008 - 21:53

hallo ik vraag me af of ze wel echt honger heeft het kan ook zijn dat ze bv alleen is en het donker is als ze wakker wordt ze moet ook nog wennen. onze dochter is nu 4en een halve maand en krijgt om 11 uur savonds de fles en wordt om 2 uur snachts weer wakker speentje er in en dan komt ae tussen 3 en 4 uur voor voeding.

sterkte groetjes sietske

smiley

Lesucoob
afbeelding van Lesucoob
20 feb 2008 - 22:09

Heeft ze niet gewoon behoefte aan meer melk? Kweenie hoor, maar dit had mijn zoontje ook (en nog).

wil je verder niet onzeker maken, maar ik zou beslist niet blind varen op de adviezen van het CB. Jij kent je kind het beste, dus kijk vooral goed naar haar!

sandrabrandon
afbeelding van sandrabrandon
20 feb 2008 - 19:18

snap wat je bedoelt brandon heeft dat om 12 uur snacht geef ik hem iets anders als melk komt hij binnen een uur weer met melk gaat hij dan de nacht door


gr sandra

saskiat
afbeelding van saskiat
20 feb 2008 - 18:57

hallo,


het is ook niet zo dat ze de hele tyd ligt te huilen, maar ze geeft steeds aan dat ze eten wil, we maken dan een flesje klaar en die drinkt ze ook leeg 70 tot 135 cc


daarna gaat ze lekker slapen maar na een uurtje is ze er weer. ook weet ik dat ze snachts eten wil is ook geen probleem, maar ik snap niet waarom ze savonds zoveel achter elkaar wil.


Marisje
afbeelding van Marisje
20 feb 2008 - 17:45

Iris krijgt altijs johannesbroodpitmeel door haar flesje. Nog bleef ze huilen vroeg me altijd af waarom maar die was gewoon moe en die huilt zich in slaap. Soms is ze dan na een half uurtje ofzo weer wakker huilt ze even slaapt ze zo verder. Toen ik het eenmaal door had was haar ritme ineens veel beter. En nu slaapt ze van 10 tot 8.

sandrabrandon
afbeelding van sandrabrandon
20 feb 2008 - 16:35

de johannisbrood zit door de friso comfort heen maar je kan het er ook los doorheen doen


ik zou toch de friso extra (voor hongerige babys) proberen je mag het namelijk ook bij elkaar doen en dan vervang je gewoon een schepje normaal door extra gebruik het zelf ook maar meng het met comfort vanwege spugen


sucses ermee sandra

karina
afbeelding van Anoniem
20 feb 2008 - 14:09

Ik denk persoonlijk dat je niet te graag (nu al!) een ritme in moet willen brengen.

5 Weken is nog heel vroeg voor een ritme en daarbij, als je deze week denkt een beetje ritme te hebben, is het volgende week weer totaal anders!

Tenminste zo werkte het bij ons wel.

Jouw kindje is waarschijnlijk aan het "clusteren". Dat ze meer voeding nodig heeft op een bepaald tijdstip v.d. dag ( 's avonds dus). Mijn zoon had dat ook vanaf ongeveer 6 weken (met afgekolfde bv.), dus ik mocht gewoon meer in de fles doen (omdat het bv. was). Op een gegeven moment kreeg hij zo veel, dat ik op advies van het cb. johannesbroodpitmeel door de voeding (kan dus ook door borstvoeding) heb gedaan. Dit hielp super! Hij had een wat vollere gevoel en dat doe ik nu (8 maand) nog steeds!

Het enige waar ik over twijfel is of j.b.p.m. door friso-voeding kan. Heb ik eens ooit iets van gehoord dat dit niet kan maar dat je wel bepaalde friso-voeding kunt kopen waar dit al in zit. (is wat anders als de friso voor hongerige baby's). Ik gebruikte (nadat ik met bv. stopte) nutrilon standaard 1 en daar kan het wel door.

Misschien is dit een idee?

Succes met je kleintje!karina39498.5484837963

saskiat
afbeelding van saskiat
20 feb 2008 - 13:06

hallo


Zodra we haar hebben gevoed houden we haar nog een tydje op en als we haar dan weg leggen dan slaapt ze ook wel een even maar na een uurtje is ze er weer en eesrt beginnen we met een speentje maar daar stopt ze alweer snel mee en begint dan te huilen en voortdurend te smakken en op haaar handje te sabbelen.


sppentje werkt wel op zich maar ze houdt hem niet lang vast, zodra ze hem heeft dan valt ze ook nog wel even in slaap, maar meestal verliest ze hem naar een paar minuten, zijn er ook speciale speentjes die ze beter kan vast houden?


groetjes


Marlala
afbeelding van Marlala
20 feb 2008 - 12:14

Hoi hoi,


wellicht al een speentje geprobeerd? Kan zijn dat ze dan makkelijker in slaap valt/blijft. Een tutje of knuffeltje kan ze toch nog niet pakken om de nacht mee door te komen, dus die optie valt (voorlopig) ook af.


En verder is het absoluut niet vreemd dat ze nog 's nachts komt. 1 à 2 voedingen is nog heel normaal met deze leeftijd. Meeste baby's slapen na 3 à 4 maanden (soms nog later) de nacht door, en daar bedoelen ze weer mee ; 5 uur achtereen, dus dat stelt ook niet zo onwijs veel voor.


Veel succes meid!


Groetjes!


janinel
afbeelding van janinel
20 feb 2008 - 12:08

Waarom mag je geen voeding voor hongerige baby's? Gewoon uitproberen hoor, wel geleidelijk doen hoor, anders heb je extra kans op krampen.

Waarom denk je trouwens dat ze honger heeft? Als je weet dat ze genoeg gegeten heeft, gewoon ff spelen en dan op bed leggen. Misschien huilt ze wel om zich in slaap te huilen. deed Tygo ook, die huilde wel 30-45 minuten soms Wij ging er dan elke 15 minuten heen en troosten hem even. Als we kamer binenn kwmaen was hij al stil. Ik weet dat het heel hard klinkt, maar op dezemenier hadden we al gauw een ritme met hem.

Succes ermee! en ga gewoonop je eigen gevoel af!janinel39498.4669444444