Baby van 3 weken drinkt weinig

2 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Charica
afbeelding van Charica
24 mei 2017 - 08:04
Baby van 3 weken drinkt weinig

Hallo iedereen,

Ik zit even met mijn handen in het haar en maak mij zorgen om mijn zoontje van bijna 3 weken oud. Hij drinkt te weinig per voeding en in totaal ook...

Even wat achtergrond-informatie : 3 weken geleden bevallen, door middel van een vacuumpomp. Een jongetje van 4015 gram. Kort na de bevalling verslikte hij zich in het vruchtwater en sloeg blauw aan. Hij is daarna naar de couveuse afdeling gebracht waar hij sondevoeding kreeg. Hij is heel eventjes aan de borst geweest toen hij wat beter was, maar dit was ook niet super lang en lukte ook niet echt.
De dagen daarna in het ziekenhuis gebleven waarbij we borstvoeding hebben geprobeerd, maar dit lukte voor 3 dagen niet. Hij werd zo gefrustreerd en boos dat hij knalrood werd. Toen heb ik uiteindelijk gezegd van : Dit wordt 'm niet, we gaan over op de fles. Dit ging in eerste instantie beter, maar toch vond de kinderarts dat er te weinig voortgang in zat. Toen zijn er meerdere onderzoeken gedaan, waaruit bleek dat hij een hartruisje heeft, maar ze maakte zich geen zorgen. Na een week in het ziekenhuis, lukte het mij om 60 cc per voeding er in te proppen.
Ik zeg dus ook proppen : want ik deed toen ook al een uur er over, hij viel constant in slaap en drinkt heeeeel langzaam
.
Toen ik thuis kwam ging het met de kraamzorg redelijk, soms dronk hij wat meer, soms wat minder. Al met al kwamen we op de 400 cc per dag. Verdeelt over 8 a 9 voedingen.

Nu is de kraamzorg een week weg, en iedere dag maak ik mij meer zorgen.
In de nacht prop ik er nog maar 30 cc in. En overdag zo'n 50 cc.
Overdag is hij heel actief en alert, en vraag om voeding. Gisteren was dat dus 12 keer in totaal!
Zelfs voor 10 cc is hij van te voren helemaal van streek en wil hij het perse hebben. Soms geef ik dit, maar op advies van het consultatiebureau, probeer ik dit dus te rekken. Omdat ie zich dan meld om het uur of 2 uur.

Al met al, het schijnt dat hij wel wat aankomt. 2 dagen geleden woog hij 4150 gram. En vanmiddag komt iemand van het CB weer om hem te wegen. (We staan onder controle bij de CB en bij de kinderarts in het ziekenhuis)

Als kersverse moeder voor de eerste keer vindt ik het behoorlijk lastig... :( En ik snap niet goed waar het vandaan komt. Als ie gewoon normaal zou drinken, dan zou ik mij minder zorgen maken. Ook al zegt iedereen : dat ie alert is, hij komt aan, heeft veel plasluiers en poept om de 2 dagen, ziet er gezond en vrolijk uit... Maar ik denk dan bij mijzelf : ja, totdat het berg afwaarts gaat en straks nog maar 10 cc drinkt per voeding... :(

Sorry voor het lange verhaal, maar is er iemand die dit soort gedrag herkent?

Breon
afbeelding van Breon
24 mei 2017 - 14:33

De onze zijn ook begonnen met een sonde en daarna over gegaan op de fles en ook zij hadden moeite met het leegdrinken ervan. Een paar tips die voor ons hielpen: 

Probeer verschillende flessen en spenen. Wij hadden van te voren uitgebreid onderzoek gedaan naar alle soorten flessen en welke wij voor onze kinderen wilde. Uiteindelijk bleken zij hier een heel ander idee over te hebben. Na veel probeersels bleek dr Braun hun favoriet. Ook de speen kwam nauw. Het ziekenhuis had een prematuur speen aangeraden, maar dat was zo hard werken dat ze na een paar cc in slaap vielen. Maat 1 was veel beter voor ze. Het is dus even zoeken, maar dat was het waard.

Ook de manier van voeden maakte hier verschil. Het is een beetje ongezellig, maar hier werd echt beter gedronken als ik ze niet vast had: op de zij op bank/bed/oid en dan met 1 hand fles vasthouden en de andere op hun buik of rug om contact te houden