baby (5 maanden) weigert flesje

MEDEDELING: WIJ is gestopt met het Forum op WIJ.nl. Per 1 april kun je hier niet meer terecht om in contact te komen met andere zwangere vrouwen en moeders met jonge kinderen. Dit is wel mogelijk bij WIJ op Facebook en Instagram. Zien we je daar?

5 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
lisa-1629072
afbeelding van lisa-1629072
6 aug 2021 - 10:10
baby (5 maanden) weigert flesje

Hoi!

Ons dochtertje van 5 maanden krijgt enkel borstvoeding. Ze dronk vanaf 8 weken wekelijks afgekolfde melk uit een flesje maar we hebben er eens 2 weken tussen gelaten en sindsdien weigert ze de fles.

We hebben al meerdere flesjes geprobeerd (MAM, difrax, Lansinoh) maar zonder resultaat. We hebben al geoefend door mijzelf, mijn man, mijn moeder,.. Zittend, in borstvoedingshouding, al wandelend, met aluminiumfolie rond,...

 Ze vindt het voor een tijdje wel ok maar raakt het dan beu en begint dan te huilen. We stoppen er dan ook mee. Ik wacht een tijdje voor ik daarna de borst geef. 

Ze pakt wel een Bibs speentje bij het slapen. 

Over een maand ga ik weer werken en ik word er nu wel wat zenuwachtig van.. Blijven proberen? Of starten met cupfeeden, vaste voeding, pap,..? Iemand ervaringen of goede tips? 

andr
afbeelding van andr
10 aug 2021 - 21:03

Ik snap je spanning erover wel hoor. Want weigeren is echt vervelend. Maar ik zou het toch proberen los te laten. Als je gaat werken is ze 6 maanden. Dan mag ze ook al beginnen met brood en al veel meer hapjes. Stel dat ze echt geen fles wil, dan kom je met een fruithapje ook al aan wat vocht. Ik denk dat het goedkomt :-)

Maar advies van een ander aannemen is lastig hoor. Kheb zelf ook 3 kinderen, en anderen kunnen mooi advies en tips geven. Maar zelf zit je er toch maar mee alst niet lukt

andr
afbeelding van andr
10 aug 2021 - 20:56

Dat snap ik ja. Maar stel dat je een werkdag hebt van 8 uur, en ze weigert nog steeds wat anders tr drinken. Dan zou je kunnen voeden voor je weggaat, de voeding tussendoor kan ze dan eventueel hapje/papje/water en dan weer als je terugkomt voeden. Klinkt van mijn kant natuurlijk erg simpel.. Maar hoe ouder ze worden hoe makkelijker dit ook wel gaat is mijn ervaring. 

lisa-1629072
afbeelding van lisa-1629072
10 aug 2021 - 12:04

Ok, bedankt! Ik ben net begonnen met wat hapjes groenten. Maar ik heb wisselende werktijden waardoor het niet altijd lukt om bijv. savonds op een vast uur thuis te zijn. Ik zou graag hebben dat ook anderen haar kunnen voeden zodat ik met een gerust hart kan gaan werken, of later thuis kan komen. 

andr
afbeelding van andr
7 aug 2021 - 21:43

Ik zou proberen eens wat andere voeding aan te bieden. Extra naast je borstvoeding. Als ze daar aan gewend is, is het ook niet zo erg als ze een keer een flesje weigert als je aan het werken bent. Dan heeft ze in elk geval wel wat wat ze kan eten. En als ze andere voeding wat meer gewend is accepteerd ze misschien ook de fles weer. Wel lastig om advies te geven als we je situatie niet kennen, want er kan natuurlijk een reden zijn dat je liever nog niet start met vaste voeding. Qua leeftijd kan het al wel volgens mij.