afbouwen BV

3 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Manja2
afbeelding van Manja2
26 apr 2008 - 20:21
afbouwen BV

Hallo allemaal,

ik heb eerder BV vs FV aangesneden, bedankt voor de fijne reacties!

Inmiddels heeft Sam 3 flesjes gehad en heb ik een kolf aangeschaft om af te bouwen. Nu is mijn vraag: hoe lang moet je kolven om af te bouwen? Normaal is geloof ik 10 minuten per borst maar om af te bouwen steeds iets minder???

Wie heeft hier ervaring mee?

Groetjes, Manja

aureliasmoeder
afbeelding van aureliasmoeder
27 apr 2008 - 18:37

Je kunt het beste kijken welke kolfbeurt het minste oplevert elke dag, en die dan als eerste laten vallen. Afbouwen doe je dan verder net als wanneer je gewoon aan de borst zou afbouwen, dus ongeveer 1 kolfbeurt per week.

Qua tijd per kolfbeurt is het het beste om te kolven tot er straaltjes komen en dan te stoppen als het weer gaat druppelen. Dan worden je borsten minder gestimuleerd en krijgen ze niet meer het seintje 'meer melk maken'.

Overigens heeft het wel nut om zo lang mogelijk een klein beetje per dag te kolven en die melk aan je kindje te geven. Zodra je gaat afbouwen maken je borsten zg. 'afbouwmelk', d.w.z. dat de concentraties in afweerstoffen en beschermfactoren hoger wordt. Op die manier krijgt een kind dat wordt gespeend toch nog zo lang mogelijk de maximale hoeveelheid bescherming mee. De kleur van je melk kan wat donkerder of geliger worden, dat is een normaal verschijnsel bij afbouwen, de kwaliteit blijft OK.

cieniemienie
afbeelding van cieniemienie
27 apr 2008 - 09:28

Manja ik kolfde elke "kolfbeurt" de borst leeg. ik kolfde dan een aantal keren per dag en liet dan steeds een kolfmoment vallen zeg maar.

Maar je moet het kolven op zich niet verkorten want dan kolf je de borst niet leeg en heb je kans op een borstontsteking.

Snap je het nog?

Succes ermee!