Advies gevraagd ivm aantal voedingen

6 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
CPet
afbeelding van CPet
20 sep 2017 - 09:12
Advies gevraagd ivm aantal voedingen

Hoi iedereen,

Ik ben benieuwd hoe jullie hierover denken:

Mijn dochter is nu 12 weken en zit op 6 (kunst)voedingen per 24 uur. Per keer drinkt ze gemiddeld zo,n 150cc (ik bied 150+5 aan maar ze drinkt niet altijd alles op). Ze krijgt om 23u de laatste fles en slaapt dan door tot 7u. Ik vond dus dat ze het heel netjes doet, maar nu begonnen ze op het cb moeilijk te doen over die 6 voedingen in relatief korte tijd. Dit moesten er toch echt 5 zijn.

Haar schema nu (ongeveer, want ik voed op verzoek):

7:00

10:00

13:00

16:00

19:00

23:00

Globaal dus, alleen de eerste en laatste fles geef ik op een vast tijdstip. Nu zit ik te denken om de laatste fles weg te laten, want daar begint ze nu wel minder interesse in te krijgen (moet haar vaak wakker maken en ze drinkt hem steeds minder goed).

Misschien schuift ze dan zelf de fles van 19u naar een iets later moment? Maar mocht dit niet lukken, die 6 voedingen zonder nachtvoeding is toch ook geen ramp? Ze blijft netjes onder de liter namelijk...

Hoe gingen jullie om met de "adviezen" van het cb?

lili89
afbeelding van lili89
17 dec 2017 - 08:58

Doen wat goed voelt! Niet altijd maar klakkeloos aannemen wat CB zegt. Wij lopen ook bij een kinderarts en die geeft weer hele andere dingen aan. Onze zoon dronk altijd meer dan een liter. Gaf ik hem dat niet, dan had hij honger, sliep niet goed en was niet te genieten. bij de geboorte 4085 gram. Hij is nu 16 maand en 14 kg en 86 cm, dit is keurig in verhouding en hij is net zo lang als een kind van ongeveer 2. Hij had het dus ook echt nodig voor zijn groei. Drinkt nu overigens alleen een papfles en s avonds ongeveer 120 voor naar bed gaan (wij zitten op neocate ivm KMA)

Gwennie333
afbeelding van Gwennie333
16 dec 2017 - 23:54

Zoals iedereen al zegt, kijk naar je kind. Het cb kan veel zeggen, maar geen enkel kind is hetzelfde en het is niet zo dat ze jou kind goed leren kijken.

Zelf heb ik een zoon van 4 en een halve maand, behoorlijk stevig kind. Geboren met een gewicht van 4264 gram en de eerste tijd erg lastig met voeding. Weigerde de borst en kreeg drie maanden lang afgekolvde melk. Vaak dronk hij een liter aan moedermelk uit flesjes en dan ook nog 2x aan de borst (meer voor de productie dan de voeding). Ik maakte me veel zorgen over de hoeveelheid die hij dronk en de adviezen van het cb maakte mijn zorgen alleen maar groter.

Nu is hij ondertussen helemaal over op kunstvoeding met een heerlijk ritme. Hij bepaald zelf zijn eerste flesje (gezien onze werktijden hoeft er geen vroege wekker) en krijgt daarna rond 11, 14 en 17 uur een flesje. Zowel thuis als op het kinderdagverblijf. Hij valt vaak om 18 uur uitgeput in slaap. Daarna maak ik hem wakker voor een vijfde fles vlak voordat we zelf naar bed willen (meestal rond 23:00). De volgende dag wordt hij dan vrolijk en zonder erge honger wakker rond een uur of 8.

Wat bij ons wel echt duidelijk was, was dat 6 flessen nodig waren toen hij 150cc dronk (zowel bij de mm als de kv). Toen hij zijn flesjes van 180cc ook echt opdronk stapte hij zelf over op 5 flessen. Hiermee is zijn flesje van 20:00 verdwenen.

Mijn punt was, in plaats van moeilijk doen met de laatste voeding, die je nu om 23:00 geeft, kan je kijken of de voeding ron 19:00 uit te stellen valt. Zolang ze de 150+5 nog niet helemaal opdrinkt denk ik dat ze er gewoon nog niet aan toe is. Hoe meer ik de hoeveelheid en voedingstijden probeer te beïnvloeden hoe meer onrust er bij zowel mij als mijn zoon is. Kijk dus goed naar wat jou dochter aangeeft en probeer wat dingen uit als het voor jou goed voelt.

Hennetje1988
afbeelding van Hennetje1988
20 sep 2017 - 19:25

Doe wat jou goed dunkt kijk naar wat je kindje wil. Mijn zoon gaf het destijds heel duidelijk aan door boos te worden dat ik hem voor de laatste fles wakker te maken. Je kindje geeft het vanzelf aan. Cb geeft adviezen, soms goede, soms minder goede. Vertrouw op jezelf en je kindje

Breon
afbeelding van Breon
20 sep 2017 - 10:27

Ik heb altijd gekeken naar wat de kinderen willen. Ze kunnen zelf heel goed aangegeven wat ze nodig hebben en die fles gaat er vanzelf af. Heb 1 keer het ritme van het CB aan proberen te houden. Toen moest ik naar 4 flessen door een middag voeding weg te laten. Heeft me drie dagen urenlang gehuil opgeleverd en toen ben ik maar weer gewoon de kinderen gaan volgen en is het ook goed gekomen, alleen een paar weken later.

Edit-1184596
afbeelding van Edit-1184596
20 sep 2017 - 09:52

Zelf geef ik borstvoeding maar ken ik het gezeur over het aantal voedingen. Een babymaag is helemaal niet gemaakt voor grote voedingen naar mijn mening. Zolang ze niet teveel (of te weinig) drinkt zou ik niet meegaan met het advies van het consultatie bureau. Als je toch iets wil doen zou ik de laatste fles steeds iets vroeger geven met steeds iets minder voeding. Als je hem ineens overslaat heb je grote kans dat ze wel weer wakker wordt in de nacht.