acuut gestopt met BV

5 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Mummy
afbeelding van Mummy
21 aug 2008 - 17:32
acuut gestopt met BV

Hoi Allemaal,


Het kan erg raar lopen in het leven. Mijn dochter was pertinent fles weigeraar van het eerste uur.Tot anderhalve week geleden toen ik vanwege medische oorzaak acuut moest stoppen met BV. Overal lees je dat je het moet afbouwen als je van de borst naar de fles gaat etc maar ik was absoluut niet bezig met flesvoeding totdat ik dus abrupt met BV moest stoppen:(. Ik wilde wel graag dat ze eens een fles zou pakken maar meer om zelf wat rust te krijgen. Nu moest ik dus ineens stoppen en zij moest ineens aan de fles en daarbij aan de opvolg melk (kolven kon ook niet). Nou echt geeeeen probleem ze pakte de fles alsof ze nooit anders had gedaan. Voor dit gebeurde had ze nog niet echt een vast eet patroon (net 7 maanden) doordat we eerst de structuur terug moesten krijgen in de dag (ze sliep erg slecht)(cb had afgeraden om teveel prikkels te geven doormiddel van vaste voeding etc). Het enige dat ze at en dronk was BV en 1 keer per dag pap. Nadat we volledig aan de fles voeding zijn gegaan kreeg ze ook twee keer per dag pap en zijn we ook langzaam aan weer met fruit en groente begonnen. Groente vond ze heerlijk, fruit moet ze niets van weten. Van de week merkte ik dat ze ineens de pap weg duwde en wat ik ook deed (fles of bord) ze moest er niks van weten en hetzelfde met groente eerst deed ze haar mondje wijd open zodra de lepel met groente in aantocht was nu houd ze 'm stijf dicht. Ik merkte ook dat haar buikje erg dik was en begon terug te denken en kwam tot de conclusie dat ze ook al een goeie dag geen ontlasting had gehad (heeft ze normaal dagelijks). Ik ben naar de huisarts geweest en zij gaf aan dat er erg veel lucht in haar buikje zit en nu moet ik dagelijks wat lactulose aan haar geven hopende dat het allemaal weer wat gaat doorlopen. De huisarts zei tevens dat ik niet teveel drama moest maken van het feit dat ze de pap niet wil want dit alles komt door de switch naar flesvoeding en als ze maar genoeg melk/water binnen krijgt dan is het ok voor nu. Toch heb ik zoiets van ik zometeen wil ze geen pap en groente meer ofzo en dan zit ze weer alleen aan de melk, dat schiet toch ook niet op. Wat raden jullie aan?


Bedankt alvast.

Mummy39681.662025463
Mummy
afbeelding van Mummy
22 aug 2008 - 17:15

Klinkt goed want ik stress veel teveel omdat je van alle kanten andere verhalen hoort en ik zo onderhand door de bomen het bos niet meer zie. Ik vind dus ook alleen het feit dat ze de fles al drinkt heel wat andere mensen zeggen ja maar ze is 7 maanden ze zou zus en zo...niet alle baby's zijn hetzelfde. Sterkte met de lactulose, ik merk nog niet echt dat het werkt helaas...

Mummy
afbeelding van Mummy
21 aug 2008 - 18:34

Ik vind het om eerlijk te zijn verschrikkelijk dat ik moest stoppen met BV maar nood breekt wetten zeggen ze. Het is niet anders...Ik probeer elke dag alles opnieuw aan te bieden aan haar, heb vanmorgen b.v. eerst de papfles geprobeerd toen ze die weigerde pap in een bordje toen ze dat weigerde een boterham daar heeft ze vervolgens een kwart van gegeten en daarna heb ik melk gegeven. Tussen de middag een fles melk (dat doe ik altijd) en net wederom groente geprobeerd maar ze wilde het absoluut niet. Op het moment waag ik me maar even niet aan fruit want dat weigert ze vanaf dag 1. Straks zal ik inderdaad eens proberen een schepje pap aan de melkfles toe te voegen kijken wat dat doet.


Bedankt alvast voor jullie reacties :)

kathinka
afbeelding van kathinka
21 aug 2008 - 18:28

Hoi Mummy,

Heel vervelend dat je zo ineens gestopt bent met bv. want je gooit toch best wat weg voor je gevoel.

Over de voeding zal ik niet al te moeilijk doen. De meeste kinderen van 7 maanden zitten al op 2 volledige voedingen buiten de fles om en dan zie je altijd dat ze de ene dag veel en de andere dag minder eten. Vaak heb je dat niet zo door omdat ze een bordje krijgen met eten en het bijna nooit leeg gaat. Je gaat het eten niet afwegen. Borstvoeding gaat ook gewoon naar behoefte. Je kijkt niet elke voeding hoe veel er naar binnen gaat. Er zijn een paar richtlijnen om te zien hoe veel een kindje krijgt. Een kindje mag niet meer dan een liter fles voeding per dag en moet minimaal 500 ml zuivel per dag binnen krijgen.

Als je kindje minder als een jaar is liever geen koemelk geven omdat ze een koe melk allergie kunnen vormen.

Als ze nog rond de liter flesvoeding zit heb je kans dat ze gewoon vol zit.

Komt ze onder de 500 ml zuivel en eet ze daarbij geen extra's zoals groente en fruit zou ik even aan de bel trekken.

Liefs Kathinka

Esther 6-3-2007 en Manuël 22-04-2008
www.kathinka1984.hyves.nl
Natje72
afbeelding van Natje72
21 aug 2008 - 17:55

Hoi Mummy,


Niet te veel zorgen maken en gewoon melk geven. Je kunt ook een papfles maken en aan de melk pap toevoegen zodat ze toch wat extra vezels binnenkrijgt. Dat zal ook de spijsvertering goed doen.


Groente en fruit blijven geven en wellicht toch proberen of ze wel brood wil eten daar zitten ook vezels in.


Succes ermee.