4 weken oud, komt om de 2 uur en is onrustig aan de fles

3 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Lihiz
afbeelding van Lihiz
30 aug 2016 - 19:29
4 weken oud, komt om de 2 uur en is onrustig aan de fles

Mijn dochter is 4 weken. Sinds week 3 gestopt met borstvoeding ivm tepelkloven en Candida. Nu over op flesvoeding. Sinds een paar dagen drinkt mijn dochter heel onrustig de fles. Deed ze eerst niet. Ook borstvoeding dronk ze weleens uit de fles. Dus ze was hier al aan gewend. Ze komt nu om de 2 uur en drinkt dan 60 tot 80 cc. Voorheen kwam ze om de 3 uur. Aan het einde van de fles ( de laatste 30 cc) is ze heel onrustig. Trekt steeds haar hoofd weg, maar houdt de speen vast en maakt steeds een soort brommend geluid. Als ik dan een pauze in las om te boeren dan drinkt ze daarna niet weer en valt ze in slaap.
Is dit normaal gedrag? Of is er meer aan de hand? Iemand tips?

Breon
afbeelding van Breon
31 aug 2016 - 04:48

Ik gaf ook de fles in zijligging zodat het niet te snel naar binnen liep. Dochter op haar buik op je arm met haar hoofd aan de kant van je elleboog en je hand ondersteunt haar buik/beentjes. Als je je arm nu tegen je buik houdt en zo kantelt dat ze met haar rug tegen je aan ligt kun je de fles er recht in stoppen en een beetje omhoog kantelen. Zo sijpelt de melk in haar wang en is het minder vermoeiend om te drinken. Ik moet eerlijk bekennen dat ik haar op een gegeven moment gewoon op haar zij op de bank of op bed legde, omdat je dan veel beter kan zien wat jij en wat zij doet, maar dat vinden anderen misschien te onpersoonlijk. Voeden wordt door sommigen toch als intiem moment gezien. Voordeel van zijligging is ook dat ze het makkelijk uit hun mond kunnen laten lopen als ze genoeg hebben.
Het is ook niet heel erg als ze hun fles niet leeg drinken. Flesvoeding valt zwaarder dan borstvoeding dus zitten ze eerder vol en baby's weten heel goed hoeveel ze nodig hebben.

andr
afbeelding van andr
30 aug 2016 - 20:06

Toen onze dochter onrustig was gaven we haar de fles in 'borstvoedingshouding'. Maar ipv met het buikje tegen jou buik, het ruggetje tegen je buik. Ze ligt dan dus op haar zij. Melk wat ze niet gelijk inslikken loopt dan in het wangetje en niet in de keel. Ik weet niet hoe je de fles geeft? Ik hoorde wel eens dat op de normale manier ook wel 'slikken of stikken' heet. Klinkt wel heel heftig, maar zit ook wel wat van waarheid in.