Windjes

9 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Anoniem
afbeelding van Anoniem
11 jun 2008 - 15:51
Windjes

Hoi,


Mijn baby is 11 weken oud en laat erg veel windjes. Soms heeft hij er erg veel last van om ze kwijt te raken. Lijkt op darmkrampjes waar hij ook veel last van heeft gehad. Hij krijgt nutrilon omneo met een beetje nutriton.


Weet iemand of er iets aan die winden te doen is of hoort het er gewoon bij?


Dian
afbeelding van Dian
14 jul 2008 - 12:59

ABC Dophilus is o.a. te koop bij de DA. Als ik nog even diep graaf in mijn geheugen, kost het zo'n 30 euro per pot, je kunt er wel heel lang mee doen.

Het is poeder, waarvan je een klein beetje (een kwart theelepeltje per dag) door de voeding mengt. Als je bv geeft, kun je deze poeder oplossen met water en aan je kleine geven, voordat je hem aanlegt. Het poeder is de zgn. darmflorapoeder, die valt onder de noemer probiotica, wat de darmflora stimuleert en darmkrampen kan verminderen.

Het zal van het kind afhangen of het helpt of niet. Vrienden van ons hebben het gebruikt en hadden er niets aan, wij hebben het gebruikt voor Jesse, bij hem was het een gouden greep. Bij hem werden de krampjes een stuk minder.

Verder gebruikten wij ook Cinababy, in gevallen van hevige darmkrampen die ineens op kwamen zetten. Bij Jesse werkten de druppels vaak binnen 10 min. al.

Suc6.Marlala
afbeelding van Marlala
23 jun 2008 - 19:28

Ik dacht dat ABC Dophilus bij de apotheek te verkrijgen was en zo'n 20 euro per flesje/doosje/potje kost. Ik heb 't zelf nooit gebruikt, dus zeker weten doe ik 't dus absoluut niet!!


Maar diegenen die ik er over hoor, zijn lovend!


Loïs
afbeelding van Loïs
23 jun 2008 - 19:21

Hoi Mariella,


Toevallig heb ik over dit probleem net gebeld met de wijkverpleegkundige. Vinnie laat ook heel veel windjes (die nog erger stinken dan als hij poept!) en poept erg weinig. Ik geef borstvoeding, maar zo weinig als Vinnie poept lijkt mij niet goed (1 keer in de anderhalve week, maar dan wel gelijk 3 luiers vol).Ik heb dus erg het idee dat hij zijn poep niet goed los kan laten. Hij heeft ook veel last van zijn buikje. De wijkverpleegkundige rade mij cinababy aan van VSM (maar die heb je dus al geprobeerd. Het werkt niet direkt hoor, je moet het wel een tijdje proberen) en anders dus ABC-Dophilus. ABC-Dophilus heb ik tot nu toe niet kunnen vinden (ben bij Etos en de tuinen geweest) dus heb geen idee of het duur is en waar het te koop is.


Succes er mee,


Grtz Lois

Mariella
afbeelding van Anoniem
19 jun 2008 - 11:34

Hoi meiden,


De cinababy heb ik al geprobeerd, maar doet naar mijn mening niets.


ABC Dophilus ken ik niet. Zijn dat ook druppels? En is dat tegen darmkrampjes? En wat is duur?


Groetjes, Mariella.


Marlala
afbeelding van Marlala
12 jun 2008 - 14:18

ABC Dophilus schijnt ook een hele goeie te zijn, althans ik meende dat 't zo heette. Nadeel hiervan is dat 't een héle dure is, maar wel bijzonder effectief!


kathinka
afbeelding van kathinka
12 jun 2008 - 12:44

Hoi Mariella,

Manuël heeft af en toe ook flink last van krampjes en knal scheten. Ik geef hem bij last cinababy van vsm en het helpt bij hem heel goed. Ik weet wel dat het bij alle kinderen verschilt maar zo'n flesje kost maar 5 euro en helpt het niet dan richt het iig geen schade aan. Je zou het kunnen proberen.

Groetjes Kathinka

Esther 6-3-2007 en Manuël 22-04-2008
www.kathinka1984.hyves.nl
wilma71
afbeelding van wilma71
12 jun 2008 - 10:35

Wout heeft ook veel winden gelaten, hoort ook wel een beetje bij de periode van de darmkrampjes. Hij poepte ook erg moeilijk. Van de omneo werd dat alleen maar erger! Terug naar standaard dus met wat extra water in elke fles. Is vanzelf overgegaan hoor.


groetjes
Wilma

Marlala
afbeelding van Marlala
11 jun 2008 - 21:42

Hoi hoi


Jens liet ook altijd enorm veel winden waar hij ook erg last van had.


Alleen 1 verschil: het waren geen "lieve" babywindjes die je nauwelijks hoorde, maar letterlijk net zo hard als van een volwassene.


Dit bleek achteraf te komen door Lactose Intolerantie, maar daar kwam nog véél meer bij kijken hoor! (veel spugen, krijsen/huilen, temperatuur schommelingen, zure, dunne luiers, soms poepte hij gewoon water, etc)


Groetjes!

Marlala39610.8241550926