Wie heeft er tips voor mij

7 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
i_pi-886801
afbeelding van i_pi-886801
4 mei 2016 - 23:33
Wie heeft er tips voor mij

Hallo Ik zou graag eens willen dat iemand met me meedenkt. Want misschien is de oplossing erg makkelijk maar denk ik te moeilijk. Ik ben moeder van 2 jongens. De eerste is 2 jaar en zijn broertje 9 maanden. Helaas heb ik geen bad maar een douche. Die is groot genoeg om te douchen maar niet royaal. Voor het douche ben ik altijd afhankelijk van een ander persoon omdat ik maar met 1 zoon tegelijk bezig ben en ik de ander niet zo lang alleen wil laten, want als hij gaat huilen of iets dergelijks hoor ik het misschien niet en ik kan niet weg bij de ander onder de douche Nu ben ik eigenlijk op zoek naar een oplossing waar ik ze misschien allebei bij me kan hebben. Mijn oudste zoon gaat gewoon in de douche, de ander nog in het badje. Maar het badje er neer zetten heeft geen zin daar klimt hij uit. En los en "alleen" in de douche daar vind ik hem nog te klein voor. En ben bang dat hij gaat glijden op de tegels. Zie ik een makkelijke oplossing over het hoofd, of wil ik nu teveel en moet ik nog even geduld hebben tot hij iets groter is?? Alvast bedankt voor het meedenken

andr
afbeelding van andr
24 mei 2016 - 12:06

Als je de oudste in bad doet speelt de jongste even in de box of zijn bedje. Als de oudste dan weer helemaal aangekleed is ga je de jongste in bad doen. Dan speelt de ousdste even zelf. Als je het niet veilig vind om de oudste in jou directe omgeving te laten spelen vind hij het misschien nog wel erg interessant om weer even in de box te mogen spelen?

i_pi-886801
afbeelding van i_pi-886801
7 mei 2016 - 23:30

Mochten er nog aanvullende tips zijn dan sta ik er altijd voor open

i_pi-886801
afbeelding van i_pi-886801
7 mei 2016 - 23:28

Heel erg bedankt voor jullie reacties, ga eens proberen wat ik er in de praktijk mee kan doen!!

suus1980
afbeelding van Anoniem
5 mei 2016 - 22:37

ook wij hebben alleen een douche (benedenverdieping douche/wc combi - is oud huurhuis) 

ik neem m'n jongste 2 allebei tegelijk mee in de douche,

dit doe ik sinds de jongste zo'n 7-8 mnd is, want meneer spetterde zoveel dat de babykamer drijfnat werd.

eerst vul ik het babybadje voor de jongste op de juiste temperatuur en zet ik de douche aan voor de ander en terwijl de jongste lekker baddert staat de ander heerlijk te douchen.

aan het begin was het wel een gehannes want vaak was ik ook drijfnat van het gespetter van de ukkies, maar inmiddels zijn ze 1,5 en 3 jaar en is het een vast ritueel geworden van hun dat samen douchen/badderen.

ik neem voor hun overigens allebei een grote omslagdoek mee naar de douche zodat ze daarin naar hun kamer kunnen om aan te kleden, de oudste loopt zelf en de jongste draag ik dan. 

suc-6  en groetjes

mamaCornel
afbeelding van mamaCornel
5 mei 2016 - 07:45

Wij gebruikten een badstoeltje die we op de grond zette met de zuignapjes. Dat vinden de kinderen groot feest.
En de oudste inderdaad dichtbij laten spelen. Als de oudste ging douchen lag de kleine in bed of in de box. dan kom er weinig gebeuren.

Breon
afbeelding van Breon
5 mei 2016 - 06:44

Dag i_pi,

Een vriendin van me loste dit altijd op door haar kind te laten zingen. Als je zorgt dat wacht/aankleedruimte en badkamer zo dicht mogelijk bij elkaar zijn zou je het volgende kunnen doen. Peuter laten spelen terwijl zijn broertje in bad gaat met de badkamer deur open. Je oudste moet dan even alleen spelen, maar niet zo lang en als je af en toe iets naar hem roept weet hij dat je in de buurt bent. Daarna zet je het badje op deze grond en wissel je van kind. De oudste gaat nu zelf in het badje, ook weer met de deur open, terwijl jij je jongste aankleedt. Tijdens het badje van je oudste vraag je hem constant te zingen. Als hij stil valt (afgeleid door het spelen bijv) roep je dat hij door moet zingen. Dit werkte voor mijn vriendin erg goed en was altijd heel gezellig, want meestal zong ze gewoon lekker mee. Belangrijkste hiervan is dus wel dat de kamers waar je bezig bent echt zo dicht mogelijk bij elkaar liggen, want je wil er zo snel mogelijk kunnen zijn. Als je huiskamer, slaapkamer, inloopkast, wat dan ook dichter bij de badkamer is dan de kinderkamer, dan maar niet spelen en aankleden in de kinderkamer. Ik zou dit echter niet doen als je zoon wat wild van aard is. Hij moet natuurlijk geen rare fratsen uit gaan halen. En je moet dit ook zeker niet doen als je er geen goed gevoel bij hebt.