Potje of Wc verkleiner (met trap?)

5 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Alaantje
afbeelding van Alaantje
23 dec 2013 - 11:53
Potje of Wc verkleiner (met trap?)

Hallo

Wij willen beginnen proberen om onze dochter (22maanden) zindelijk te maken. Ik was op zoek naar een potje, want die ze nu heeft (ikea) heeft 2 hoge randen voor en achter, waardoor ze er niet goed zelf op kan.

 

Ik kom muziekpotjes tegen, 3 in 1 potjes, toiletverkleiners, en toiletverkleiners met trap!

Welke hebben jullie gebruikt? Een muziekpotje lijkt me wel leuk, alleen een trapje met toiletverkleiner lijkt me veel handiger..

En is het ook niet zo dat ALS ze op het potje kunnen de wc weer een hele nieuwe stap is? is daarom een toiletverkleiner niet handiger?

Wat raden jullie aan? en waarom?

 

Groetjes en alvast bedankt

Lumykleertjes
afbeelding van Lumykleertjes
26 okt 2016 - 10:56

Ik vind deze erg handig! 3 in1 toilettrainer met trapje. Zo kunnen ze er zelf opklimmen. 

Jippie's Toilettrainer

Zay01
afbeelding van Zay01
14 okt 2015 - 11:04

...

Alaantje
afbeelding van Alaantje
20 jan 2014 - 10:52

Einstein! :)

We hebben een potje. 1 boven op de badkamer en 1 beneden in de woonkamer. Als ik boven naar de wc ga, gaat ze op t potje zitten. Wel met der kleding aan. Als ik deze uit doe wil ze er niet meer op.

Als ik haar beneden zonder kleding op t potje krijg dan gaat ze er na 3 sec af en plast een paar meter verder op de grond.

Hierdoor gedacht dat ze er nog niet klaar voor was. Dus beneden niet erop gezet. Boven gaat ze er uit zichzelf op.

ook 1 x op de wc gehad (zonder verkleiner) maar dat vond ze niks. Ik wil het ook nog niet dwingen want ze is nog geen 2. maar zijn ook van plan nog een verkleiner te halen.

Hier ook wel af en toe woezel op t potje gezet. dat doet ze dan zelf. vind t wel grappig :)

 

bedankt voor je reactie :)

jola-683725
afbeelding van jola-683725
10 jan 2014 - 21:53

Wij hadden bij het begin, omdat de blaas nog klein is, beide opties voor dochter (nu 3) open. Ze mocht met een verkleiner en een krukje op de wc, maar er stond ook een potje in de hoek van de kamer. Dochter was 26 maanden ofzo toen ze dagdroog werd. Na een maand had ze het zogoed door dat het potje naar de wc verhuisde, en ze mocht nog steeds kiezen. Ze koos uit zichzelf steeds vaker de wc, en zette dan haar bumba knuffel of een pop of nijntje op het potje, die moest ook een plasje doen, die was ook groot. Toen ze echt niet meer zelfop het potje ging, hebben we een poppenpotje gekocht, en verhuisde het potje naar de badkamer (waar geen wc staat), zodat ze niet kletsnat het halve huis hoeft de doorkruizen als ze moet plassen (mevrouw is erg gesteld op haar higiëne, en doet haar behoefte onder geen geding in het bad, heeft zelfs al een keer in de hoek van de badkamer gepoept om te voorkomen dat het in bad belandde). Inmiddels is ze dus 3 en ruim een half jaar dag- en nachtdroog, dus de methode heeft gewerkt.

everyone is a genius. But if you judge a fish on his abilitys to climb a tree he will live his whole life beliving he's stupid.