ontwikkeling

6 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
DELETED_claudia...
afbeelding van DELETED_claudia73_anonymized
4 jan 2010 - 09:32
ontwikkeling

Dames, ik heb een vraag over de ontwikkeling. Mijn dochter is van 18 oktober, en ze heeft vanaf de geboorte al erg veel om zich heen gekeken. Ze babbelt nu ook veel, en kijkt naar haar knuffels, maar dan alleen als ze "toevallig" in haar gezichtsveld komen. Haar handjes heeft ze nog helemaal niet in de smiezen, ze sabbelt alleen wel op haar knuisjes. Ook maakt ze nog geen aanstalten tot draaien, en op haar buik liggen vindt ze verschrikkelijk. Ze kan haar hoofd wel een beetje optillen maar dan alleen als ze goed wakker is. Ik lees overal verschillende verhalen dus mijn vraag is; Wat kon of kan jullie baby met rond de drie maanden?

heddos
afbeelding van heddos
9 jan 2010 - 10:09

Ach, elk kind is anders...
Mijn kinderen verschilden ook enorm. Mijn oudste was echt heen snel op fysiek gebied. rolde zich met twee maanden al op zijn buik en terug, Kon zelfstandig zitten met 4 maanden en liep met 10 maanden.
Mijn jongste daarentegen deed veel langer over al die dingen. Liep bijvoorbeeld pas met 17 maanden.

Maar mijn jongste was met babbelen en praten weer veel vlotter dan mijn oudste. Hij is nu 1,5 jaar en hij kletst al echt. Ook echt al zinnetjes en hij kan bijna alle woorden nazeggen.

Tja, elk kind is dus anders. Ga daarom niet teveel vergelijken. Das voor jou niet leuk maar ook voor je kindje niet.
Als ze over het een wat langer doen zijn ze vaak met het ander wat sneller. Je kunt niet alles tegelijk ontwikkelenWinkheddos40187.3831481481

Groetjes Hilde

leonieK
afbeelding van Anoniem
8 jan 2010 - 22:53

hoi meid

je kindje babbelt.. kijkt naar je en wilt dingen pakken..

kan t hoofdje optillen als ze ligt..

dat is allemaal helemaal perfect..

rollen of aantsalten doen om dat te gaan doen doen sommigen pas tegen de 7 of 8 mnd..

en anderen die snel zijn met 4 mnd..

dus wees niet bang..

je meissie doet t heel goed..

je kan altijd met deze vragen langs het cb..

(burootje)

maar die zullen je zeker hetzelfde vertellen..

groetjes leonie

DELETED_Esther1...
afbeelding van DELETED_Esther1111_anonymized
7 jan 2010 - 23:22

Hoooi!

Je moet eigenlijk niet vergelijken met baby's. Ja wat hoort, daar zit altijd een bepaalde marge aan vast waarin het normaal is dat een baby weer wat nieuws kan. Mijn kleintje is van 3 november. Zij is ook een echte kijk-baby vanaf haar geboorte. Ze wilde ook al heel snel niet liggend worden vastgehouden, vandaar dat we haar al snel rechtop hielden. Dat kon ze beter om zich heen kijken, en vond ze blijkbaar prettiger. Vandaar ook dat ze ook al vrij snel stevig in de rug en nek was. Ze ligt sinds 5 of 6 weken ook op haar buik te slapen omdat ze toch al haar hoofd kon draaien en ze zo sneller in slaap valt. Lachen doet ze ook pas sinds een week of 2. Naar dingen grijpen niet, alleen per ongeluk. Tijdens de borstvoeding 'grijpt' ze vaak mijn t-shirt vast, die komt ze denk ik tegen terwijl ze met haar handjes zwaait en dan houdt ze eraan vast. Verder maakt ze geluidjes terug als je tegen haar kletst.

Idd Gretha, ik kijk ook naar wat ze nu allemaal wel kan. Bovendien is het zo dat sommige kinderen op motorisch vlak (ik noem maar iets) sneller ontwikkelen dan cognitief of welk vlak dan ook. Dan lijkt het of ze op een bepaald vlak langzamer zijn, maar alle moeite en energie wordt gewoon ergens anders in gestoken. De rest volgt vanzelf.

Groetjes!

Marlala
afbeelding van Marlala
4 jan 2010 - 13:31

Hoi hoi


Met drie maanden is het heel normaal wat je dochter nu doet.
Gaan draaien/rollen is normaal rond de 5 maanden. Grijpen rond de 4 maanden.


Mijn kotertjes doen/deden het allemaal anders, dus vergelijk daar NIET mee: Femke rolde met 2mnd op 'r zij, met 2,5mnd rolde ze naar haar buik. Met 3 mnd kon ze gericht pakken. Met 3,5mnd rolde ze ook van buik naar rug. Gaan staan deed ze met 7mnd (gebruikelijk na 10 mnd ofzo hoor) en paar dagen later stapte ze voorzichtig langs bank/tafel.
Jens deed het net iets later dan Femke, maar ook sneller dan gemiddeld.


Ons nichtje is trouwens 4,5mnd en die rolt zich net op haar zij. Enorm verschil dus met onze kinderen, maar volkomen normaal, echt niet langzaam ofzo.


Dus 't gaat goed bij je dochter LOL


Gretha
afbeelding van Gretha
4 jan 2010 - 09:43

volgens mij allemaal volkomen normaal..:p hier ongeveer t zelfde en mijn meis is van 26 oktober..
mijn meisje lacht pas sinds 2 dagen
en vind vooral gezichten/stemmen erg interessant.. elke baby zn voorkeur qua ontwikkelen.. ;) dus probeer te zien wat ze wél doet ;)

Lilypie First Birthday tickers