jeuk, jeuk en nog eens jeuk!

17 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
N92S83
afbeelding van N92S83
19 mrt 2015 - 18:34
jeuk, jeuk en nog eens jeuk!

Wie kan ons helpen?.. Onze zoon van 4.5 maanden heeft (vanaf 6 weken) vreselijk veel last van eczeem en de daarbij komende jeuk. We hebben al hormoonzalf van de H.A en cetomacrogol wat we dagelijks smeren, maar de jeuk blijft. soms lijkt het even helemaal weg te zijn maar zelfs dan blijft hij krabben.. wie kent het probleem en weet een 'wondermiddel' tegen deze ondragelijke jeuk? We hebben ook al koelzalf geprobeerd maar dit heeft geen effect

N92S83
afbeelding van N92S83
29 mrt 2015 - 09:10

Hoi hoi!

Iedereen bedankt voor de tips! Ik ga me zeker nog verdiepen in probiotica en de darmflora, om te kijken wat we daar mee kunnen.

Het gaat nu wel al een stuk beter met zijn huidje:)

Op dit moment gaat onze zoon nog maar 1x per week onder de douche(alleen water ) en 1x per week in bad, met balneum baby(badolie voor eczeem huid)
Verder gebruiken we natuurlijk al maanden geen producten met parfum. En hebben we op aanraden van mijn collega 'la roche posay - lipikar baume AP+' een hele fijne crème voor eczeem en zeer droge huid. Deze crème smeren we 3x daags naast de hormonen zalf.
Na anderhalve dag smeren met deze crème zagen we direct verbetering! De huid werd zachter en veel minder droog. Op dit moment heeft hij alleen nog eczeem plekken(wangen, kuiten, ellebogen en in zijn nek) niet meer zijn hele lichaam onder. Ook de jeuk is met deze crème een stuk minder geworden.

andr
afbeelding van andr
28 mrt 2015 - 19:06

N92S83,

​hoe gaat het opt moment met je zoontje? Ben erg benieuwd. Is er al wat vooruitgang?

Innamorato
afbeelding van Innamorato
27 mrt 2015 - 20:03

Ik werk op een kdv. En heb daar ook een kindje wat tot 6 mnd Extreem veel last had van eczeem. Moeder gaf ook borstvoeding. Bij hem werkte het Door veel natuurlijke producten te gebruiken. Moeder is natuurlijker en biologischer gaan eten, geen e-nummers en veel "zonnatura" en dergelijke. Toen hij hapjes kreeg ook alleen maar natuurlijk en biologisch. Het is nu echt een stuk minder.

eliz-774063
afbeelding van eliz-774063
27 mrt 2015 - 19:35

En was absoluut niet met een product waar veel parfum in zit, liever geen parfum. Als je op de ingrediëntenlijst van het product kijkt en parfum staat vrij in het begin dan zit hier het meest van in. Zwitsal bijvoorbeeld is echt niet goed om te gebruiken. Ik gebruik douche producten uit Duitsland, natuurlijk en goedkoop.

eliz-774063
afbeelding van eliz-774063
27 mrt 2015 - 19:32

Onze zoon had in de eerste maanden na de geboorte ook erg last van eczeem. hij had ook ontzettend veel jeuk en krabde zelf zijn buikje open als hij de mogelijkheid had..echt zielig. Ik wilde liever geen hormonencrème gebruiken omdat dit de huid dun maakt en de oorzaak niet oplost. Ik ben van mening dat je de oorzaak moet opzoeken en ben daarom naar een G&W drogist geweest die veel advies geven over natuurlijke producten. Hier werd aangegeven dat eczeem vaak voorkomt als de darmflora niet optimaal is. Hiervoor kun je een probiotica geven. Dit zorgt er voor dat de darmflora de juiste bacteriën krijgt en dit kan eczeem verhelpen. Ik heb dit gebruikt samen met een speciale badolie ontwikkeld door het UMCG speciaal voor mensen met eczeem, dit hielp. De eczeem was na een weken helemaal weg en is niet meer teruggekomen. Google maar eens op eczeem, probioticum...
Ben jij bevallen d.m.v. een keizersnede?

suus1980
afbeelding van Anoniem
20 mrt 2015 - 14:02

nee als je alleen bv geeft en zelf geen zuivel gebruikt dan kan het dat niet zijn idd.

hier gaat m'n zoontje 1 x p/w in een zemelenbadje en  1 x p/w  in bad zonder iets.  verder ook op de commode met een washand.

verder hebben wij van de huisarts ook een zalf gekregen voor op de erge eczeemplekken (knieholtes/schouderbladen/gezichtje) en vaseline-lanette crème 20% + 50% voor de "gewoon" droge plekken (rompje en benen).

voor op z'n hoofd heeft hij sinds kort een lotion, maar weet niet of dit nou zo goed werkt. maar kijk 't nog even aan. 

suc-6 ik hoop dat de nachten iig iets beter worden en dat je het krabben doorbreekt. 

andr
afbeelding van andr
19 mrt 2015 - 22:04

Oja en ik hebn keer zeep gehaald bij apotheek voor extreem gevoelige huid. Nou daar werd het alleen maar erger door. Dus durfde ook niet meer vanalles te proberen

andr
afbeelding van andr
19 mrt 2015 - 22:01

Bij ons gaat opt moment erg goed! Geen eczeem uitbarsting op moment! Op de erg droge plekken smeer ik vaseline-lannette creme. En verder dus echt maar 2 x in kort in bad (lijkt soms echt of we dr alleen maar doort water halen ;-). ) maar andersnkrijgt ze jeuk vant water. En dus niets geen producten. Alleen op dr billetjes wat zeep. Mutsje kan idd afsluiten, maar ik durfde nu wel dun katoenen mutsje. Ook omdat nu nog niet zo warm is

N92S83
afbeelding van N92S83
19 mrt 2015 - 21:49

Hoi andr,

Ja onze zoon heeft ook een tijdje berg gehad, dat is nu gelukkig weg. Maar helaas dus wel eczeem op zn hele lijfje, wangetjes en hoofd.

In het begin hebben we inderdaad ook een mutsje geprobeerd maar deze heeft meneer in no time af. De huisarts vond het ook geen goed idee omdat de huid dan niet voldoende kan ademen. Toen hebben we er toch maar voor gekozen om iets om zijn handjes te doen, ik dacht dan maar iets vaker er uit voor zijn speentje(omdat hij nu ook niet meer op zijn handje kan sabbelen). Maar nu hij dus niet meer kan krabben en hij de jeuk niet wegkrijgt met wrijven wordt hij echt hysterisch wakker:(
We vinden het zo ontzettend zielig om hem zo verdrietig en vermoeid te zien. En je voelt je dan zo hulpeloos dat je niets voor hem kunt doen.

Wat heftig zeg dat je ouders met 2 kindjes zo hebben getobd! Heb jij inmiddels nu wel een goed product waar je echt baad bij hebt? Ik heb op internet wel wat producten gevonden die goed schijnen te zijn bij eczeem en jeuk, maar ik wil er liever niet zomaar van alles op smeren en daarbij ze zijn wel erg prijzig dus om van alles in huis te halen wat misschien niet helpt of het zelfs misschien wel erger maakt ben ik toch wat terughoudend.

(Sorry heel verhaal, haha)

andr
afbeelding van andr
19 mrt 2015 - 21:18

Ik snap dat het je echt gaat opbreken! Je wilt er zijn voor je kindje dat pijn heeft... Als het je echt teveel word heb je dan familie die voor jou een nachtje willen oppassen? Zodat je ff kan bijtanken? Ik weet van de verhalen van mn ouders dat het echt heftig is... Zij hadden 2,kinderen waar ze er snachts voor uitmoesten ivm eczeem. Was heeel zwaar zeiden ze. Zijn ook allebei overspannen van geweest. Ik wil hiermee niet zeggen dat jou dat ook overkomt hoor! Maar weet dat het ECHT heftig is wat je nu doormaakt. Voor je kind wil je alles doen, maar soms moet je zelf even bintanken om dat weer met volle energie en liefde te kunnen doen.

sorry hele verhalen van mijn kant. Maar wil je graag helpen​

andr
afbeelding van andr
19 mrt 2015 - 21:11

Oei heftig lijkt me zo! Ik heb zelf ook een droge huid en kreeg van de huisarts advies om niets te gebruiken van zeep e.d. Omdat er altijd wel wat inzit. Dus ook in producten voor eczeem. Zelf als het zeepvrij is zit er wel een stofje in. Bij mijn dochtertje gebruikte ik eerst ook olie, maar haar hoofdhuid werd er eigenlijk alleen maar roder van. Weet niet of jet ziet zitten, maar je kan eens proberen om echt geen producten te gebruiken? Op de zalf na dan? Bv 2 weken? De huid van mijn dochtertje werd er echt rustiger door! Al klinkt hetnwel of jou zoontje het erger heedt! Dus geen idee of het zal helpen. Ik heb mijn dochtertke ook een mutsje opgedaan. Ze is al wat ouder en heeft een speentje dus vandaar dat ik geen handschoentjes wilde. Ze krabde nog wel, maar scheelde de helft. Hierdoor wers haar huid ook sterker omdat het meer tijd had om te herstellen.

N92S83
afbeelding van N92S83
19 mrt 2015 - 20:43

Wij gebruiken vanaf week 2 ook al geen zeep meer omdat hij toen al een erg droge huid had, en na het badje deden we dan neutral baby olie.

Op dit moment doen we hem 3x per week in bad met balneum badolie (speciaal voor eczeem huid)

Op zijn armen, benen, buik en rug kan hij gelukkig niet echt krabben. Maar zijn hoofdje krabt hij heel erg:(
als we sokjes om zijn handen doen voor het slapen wordt hij krijsend wakker van de jeuk. Als we 3uur per nacht slapen is dat veel (met daarbij nog werken begint het mij nu ook wel een beetje op te breken )

andr
afbeelding van andr
19 mrt 2015 - 20:33

O ja, ons dochtertje had ook erg berg op haar hoofdje. Waar ze aan krabde. Echt tot bloed toe. Dit ontwikkelde niet tot eczeem want wondjes genazen snel en goed. We kregen het idee dat het krabben opt hoofdje een gewoonte was. Ze deed het bv ook als ze de hik had, en zich dus ongemakkelijk voelde. We hebben haar toen een tijdje met een mutsje aan in bed gelegd (hield ze gelukkig meestal op! Ze is nu 1,5 jaar) als ze dan snachts ging krabben was het niet meteen opt hoofdje. Dus scheelde al een stuk. Op den duur wilde ze het mutsje niet meer op, maar krabt ook niet meer. Dus hebben die gewoonte kunnen doorbreken. Bij jullie misschien ook uitzoeken of hij echt nog jeuk heeft als zn huid er goed uitziet of dat het gewoonte is. Dat zie je vaak wel aan het gezichtje als ze krabben. Bij mijn dochtertje iig wel. Als ze jeuk had trok ze zon pijnlijk gezichtje. Erg sneu... Heb zelf ook last van eczeem dus weet wat ze voelt

N92S83
afbeelding van N92S83
19 mrt 2015 - 20:33

Nee dat kan het niet zijn. Ik geef volledige borstvoeding en hou niet van zuivel dus de enkele keer dat ik een tosti eet kan het volgens de H.A en CB niet aan liggen.

andr
afbeelding van andr
19 mrt 2015 - 20:26

Ons dochtertje heeft ook een droge huid, en af en toe echt flinke eczeemplekken op haar buik en rug. Opt moment gaat het echt supergoed gelukkig. We doen haar max 2x in de week in bad. Andere keren op de commode wassen. Gebruiken geen zeep (alleen voor de billetjes) en zeker geen zwitsal want daar reageert ze heel heftig op. Ook op zeep voor gevoelige huid, kreeg ze dikke rode plekken van. Gebruik jij nog zeep? Zielig he als ze zo moeten krabben...

suus1980
afbeelding van Anoniem
19 mrt 2015 - 20:00

heeft íe niet toevallig kma ???