Hoe begin ik met zindelijkheidstraining?

4 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Cynthia5
afbeelding van Cynthia5
21 aug 2014 - 16:30
Hoe begin ik met zindelijkheidstraining?

Nou ja de titel zegt het al,

 

Ons zoontje is nu 2 1/2 geweest en ik wil beginnen met zindelijkheidstraining. 

Hij heeft regelmatig 1 1/2tot 2 uur een droge luier.

Nu laat ik hem thuis in alleen een onderbroek lopen en hoop dat hij het zo vanzelf door gaat krijgen.

Als hij dan een natte broek heeft zet ik hem ook nog op de wc en vraag of hij nog meer moet plassen.

 

nu wil ik hem ook op vaste momenten op de wc zetten maar hoe vaak is handig en realistisch? 

 

Graag jullie advies als ervaringsdekundige. Hoe hebben jullie het aangepakt en wanneer konden j

ullie resultaat merken? Ik snap dat de ongelukjes nog wel even blijven. Ik zie het trouwens niet aan hem als hij moet plassen.

 

 

 

Tattoogirl1980
afbeelding van Tattoogirl1980
2 feb 2015 - 08:02

Ik reageer even om mee te volgen, we gaan er nog niet mee beginnen omdat ze nog erg jong is, maar tip en tricks zijn altijd welkom natuurlijk ;-) .

lady-1002334
afbeelding van lady-1002334
8 jan 2015 - 20:28

ik heb er een paar maanden over gedaan met onze dochter maar het is vrij snel gelukt. Veel mee laten kijken bij de wc, het potje veel in de hoek van de woonkamer gezet, en ze mocht er steeds op zitten met een boekje. Groot gejuich als er wat in zat. Er zijn wel een paar maanden overheen gegaan. Verder was ze 2 jaar en het echte lopen zonder luier had ik in de zomermaanden gepland, dan is het namelijk minder erg om in je broek te plassen dan in de (brrrrrr) winter. Ze heeft een keer in de MAC. in haar broek geplast! en toen zijn we buiten erg boos op haar geweest, we gingen direct weg, ze wilde daar ook een ijsje en die heeft ze toen niet gekregen, daarna heeft ze nooit meer in haar broek geplast.

Karin1984
afbeelding van Karin1984
21 aug 2014 - 16:55

Hier sinds een aantal dagen bezig met onze meid van ruim 3. Ze loopt in een onderbroekje en een broekje wat ze makkelijk zelf uit kan trekken. 

Potje op een zichtbare plaats in de woonkamer geplaatst. Ze kan dan zelf gaan wanneer ze moet. Af en toe herinneren; denk je om je plas? Meestal gaat ze het dan even proberen. Samen trots plasje naar de wc brengen en haar laten doortrekken. Doei plas!smiley

Als je de deur uit gaat. Eerst nog even naar de wc laten gaan en ook tijdens het bv boodschappen doen af en toe zeggen "denk je om je plas?". 

Hier wilde ze ook meteen 's nachts geen luier om. Naar de wc laten gaan voor slapen gaan. Wakker maken als je zelf naar bed gaat om te proberen. En meestal is ze 's morgens droog. Enige minpuntje hier is dat ze in bed blijft liggen en er nog niet zelf uitkomt als ze moet plassen. Als 's morgen haar bed nat is is het meestal omdat wij haar te laat horen roepen, danwel dat het niet helemaal tot haar doordringt dat ze wakker is en moet plassen. Meestal gaat het om een paar druppels en de rest netjes op de wc.

Ontlasting op potje/wc vindt ze nog wat eng. Ik kijk het nu een paar dagen aan en anders spreek ik met haar af dat ik een luier omdoe totdat ze gepoept heeft en dat we daarna weer op potje gaan. Dat is gelukt. Meestal merk ik het aan haar dat ze aangeeft dat ze moet plassen maar op het moment dat ze zit meteen weer opstaat. Niette plasse mama... Als ik haar dan vraag of ze misschien moet poepen blijkt dat meestal wel de reden. Toch wil ik niet te snel naar de luier teruggrijpen voor poepen. Ze moet immers leren dat dat ook op het potje moet...

Misschien heb je iets aan dit verhaal.. Tot nu toe vallen de ongelukjes me mee moet ik zeggen.. Had verwacht de hele dag natte/vieze onderbroeken te hebben... smiley