Ervaringen met wasbare luiers?

14 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Naomi87
afbeelding van Naomi87
17 mei 2014 - 18:05
Ervaringen met wasbare luiers?

Hoi hoi,.

na het kezen van een leuke en grappige blog van een moeder die wasbare luiers gebruikt, ben ik er ook over gaan nadenken,. 

Ik dacht zelf altijd dat je al dat vieze poep moest uit wassen en dat het met de hydrofiele luiers moest met zo een speldje,,. nou dat blijkt dus helemaal niet zo te zijn! Je hebt inlegdoekjes zodat dat het poep opvangt en je het met doekje en al door de wc Gooit. Het laat wel de urine door wat in een soort maansverandering word opgevangen en dat was je dan.

ik ga ze zelf wel ut proberen nu ben ik benieuwd of er moeders zijn die hier al ervaring mee hebben. Een wat ze ervan vinden,.

ikzelf ga ze van het merk alva bestellen,. Heeft iemand daar ook ervaring mee?

 

groetjes Naomi

nrem-1389676
afbeelding van nrem-1389676
2 jul 2018 - 19:17

Echt waar?! inlegdoekjes?! Van welk planeet kom ik toch? Ik heb nooit van die inlegdoekjes gehoord. Wat een grote hulp. Ik zal maar alvast inkopen. Voor thuis de wasbare luiers en voor op straat wegwerp pampers. Kan ik lekker bezuinigen.

Rianneee
afbeelding van Rianneee
16 jul 2016 - 14:02

De kleine is inmiddels 6 maanden en ik ben heel erg blij met mijn luiers. Totsbots Bamboozle stretch met Thirsties overbroekjes. Laatst ook een aantal strikluiers gekocht, zeker op vakantie lijkt me dat handig omdat ze zo snel drogen. Pockets drogen ook snel, maar krijg ik niet goed passend bij onze meid.

Er is nu ook een campagne gestart met begrijpelijke informatie voor iedereen, kijk op www.sterkvoorwasbaar.nl

KoenR
afbeelding van KoenR
11 jul 2016 - 18:00

Wij zijn inmiddels ook helemaal over op wasbare luiers. Na lang gezocht te hebben en meedere merken en varianten te hebben geprobeerd kwam ik uiteindelijk bij Dutchy Diaper terecht (www.dutchydiaper.nl). Deze bleken naast goed te werken ook nog eens bijzonder betaalbaar! Ze werken pas echt goed na ze een keer of 4-5 gewassen te hebben, maar nu zijn we er wel echt blij mee!

Groeten Koen en Sarah

Lotte ter Horst
afbeelding van Lotte ter Horst
23 jan 2016 - 20:09

Ik gebruik zelf ook wasbare luiers. Ik heb ze gekocht op www.nappys.nl vanwege de goede service en lage prijzen. Ik heb zelf een aantal verschillende systemen. Voor overdag gebruik ik pocketluiers en voor 's nachts een tweedelig systeem.  

marlous1987
afbeelding van marlous1987
19 jul 2015 - 17:39

Heb je al eens bij Wasbaar Wonderland gekeken? www.wasbaarwonderland.nl

Zijn een stuk goedkoper dan Kaatje Katoen en hebben ook heel veel overzichtelijke info vanuit beginnersperspectief. 

JWV2903
afbeelding van JWV2903
15 jul 2015 - 16:28

Hier ook een enthousiaste gebruiker! Via Kaatje Katoen besteld, wij gebruiken de Bamboozle Stretch van TotsBots, een tweedelig systeem: luier van bamboe en een overbroekje met klittenband. Ze zijn met drukknoopjes op maat te maken, dus ze kunnen de hele luierperiode mee, als het goed is. Onze dochter is nu een halfjaar en ik ben er heel tevreden over.

Rianneee
afbeelding van Rianneee
13 jun 2015 - 12:00

Ik ben nog maar net zwanger, maar wil straks ook heel graag wasbare luiers gebruiken. Alleen al omdat ze er zo vrolijk uit zien! En natuurlijk om kosten te besparen. Ik vind het wel moeilijk kiezen, op kaatjekatoen.nl staan zo veel verschillende merken en dan heb je ook nog andere websites met wéér andere merken! Zeker omdat de baby er nog niet is en ik geen vriendinnen heb die katoenen luiers gebruiken vind ik het moeilijk kiezen. Maar het lijken me heel leuke kraamkado's, dus wil de keuze wel op tijd maken. Want het is een grote uitgave zo in het begin.

Daarom kijk ik even mee hier! Ben benieuwd naar de reacties.

...mama...
afbeelding van ...mama...
4 jun 2015 - 06:45

Hier een enthousiaste gebruiker.

Ik heb ze 6 jaar geleden besteld bij kaatje katoen. Toen na 2 jaar ons volgende kindje kwam, kon ik ze zo weer gebruiken.

Onze jongens waren allebei, zonder er moeite voor te doen, rond hun 2e verjaardag dag en nacht droog!

Ik gebruikte ze altijd, behalve op vakantie.

Mijnticker.com Tickers

rose-1048009
afbeelding van rose-1048009
2 jun 2015 - 17:43

Ik ben ook erg benieuwd naar de ervaringen.

Wij zijn ook van plan om over te stappen naar wasbare luiers.

rose-1048009
afbeelding van rose-1048009
2 jun 2015 - 11:19

Ik ben ook erg benieuwd naar de ervaringen.

Wij zijn ook van plan om over te stappen naar wasbare luiers.

femkeismaria_an...
afbeelding van femkeismaria_anonymized
26 mei 2014 - 11:28

Hoi Naomi.

 

Weet je nog welke blog dat was? Mijn zusje houdt namelijk ook een blog bij over wasbare luiers en andere zaken en dillemma's rond het moederschap. Ik (en zij) zouden het leuk vinden om te horen als haar blog jou op ideeën heeft gebracht.

 

Groetjes,
Femke
 

ingr-698508
afbeelding van ingr-698508
26 mei 2014 - 10:14

Ik heb alva luiers, ben er dol op!

ze zijn lekvast, alleen snachts geef ik haar een pamper aan. Ik heb er nu nog maar drie, maar die gebruik ik om de dag.

de ene dag pampers, de andere dag alva's... Dit omdat ik nog geen budget had om er meer te kunnen kopen.

ze zijn erg fijn, mijn dochter is 1,5 jaar maar erg klein van stuk, ze draagt nog maatje 74. Ze zijn fijn omdat je ze in de liezen, bij het buikje, en onder de kont kunt verstellen met drukkers, onder de kont bedoel ik dan de lengte van de luier, bij een baby is die heel kort, maar mijn dochter heeft die drukkers niet ndig. Hetis fijn dat ze te verstellen zijn en zo dus voor elke baby tot12 kilo te gebruiken zijn. Mijn zus heeft een zoontje van bijna 2 en. D e is heel lang en dun, ook hem passen ze prima en wil ze er ook aan beginnen.

 

ze zijn makkelijk schoon te krijgen en binnen een mum van tijd droog, ik hang ze op de lijn en dan zijn ze binnen vier uur zeker droog. 

Ik heb de billendoekjes van de kruidvat, en als ik die gebruik voor het gezichtje of voor een plasje, dan stop ik ze in de wasmachine bij de handdoeken en luiers, daarna gebruik ik die om als extra inlegger in de luier te leggen, deze vangt dan de peop grotendeels op en wordt het niet zo'n geklop beven de wc ( ik spoel deze gewoon door bij ons geen probleem mee gehad) . Deze doekjes kun je twee keer uitwassen, dan worden ze te dun. Maar het gaat dus prima, dit spaart weer een hoop geld uit voor papieren inleggers.

 

ook heb ik bij de action extra microvezel doekjes gekocht, ik betaal de ik 1,70 voor drie doekjes. Die gebruik ik, na een grondige wasbeurd om de overtollige kleurstof eruit te krijgen , evt als extra inlegger voor de urine opvang ( voor grote plassers). Ook dit werkt prima.

 

nu wil ik graag via alvababy.com meer luiers bestellen die zijn daar nl. echt spot goedkoop....maar stuit op het volgende probleem.... 

Wat zijn de bijkomende kosten? Hoe kun je ze het beste bestellen zinder al te veel extra te betalen? Wat zijn de invoerrechten en hoe moet je die. VOldoen, en moet je die altijd betalen of kun je die omzeilen???? 

Wie kan me met deze vragen helpen?

WendyvanLeeuwen
afbeelding van WendyvanLeeuwen
22 mei 2014 - 09:53

Hoi Naomi,

Wij gebruiken de Bummies en zijn daar erg tevreden over. Het is een tweedelig systeem, je vouwt de katoenen lap en deze gaat dan in het overbroekje. Het overbroekje maak je met klitteband dicht, vind ik persoonlijk fijner dan drukknoopjes. We zijn begonnen met wegwerpluiers, omdat ons meisje erg smal was en daardoor de wasbare luiers niet goed paste. Het leek net of ze een spreidbroekje aan had, als ze op haar zij lag stak er een beentje de lucht in :) Toen ze niet meer in het kleinste maatje wegwerpluiers paste zijn we overgestapt. Ik moet zeggen dat ik de wasbare luiers een stuk makkelijk aan te trekken vind. Wij gebruiken, zolang ze alleen nog melk drinkt, de inlegdoekjes die je noemt nog niet. We gooien de luiers met poep en al in de wasmachine en ze worden gewoon schoon op 40 graden! Als ze alleen geplast heeft, hoef je alleen de katoenen lap te vervangen, het overbroekje is dan nog schoon. Als ze gepoept heeft komt het wel in het overbroekje.