Driftkikker van 9 maand

4 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Anoniem
afbeelding van Anoniem
27 okt 2008 - 19:29
Driftkikker van 9 maand

Hoi allemaal,

Hier een verschrikkelijke driftkikker van 9 maand, ik weet af en toe niet wat ik ermee moet.
Boos worden heeft alleen maar averechts effect.
Bv als meneer niet meer wil slapen maar het toch echt wel ''slaaptijd'' is zet ie het op een krijsen en krijst net zolang door tot ik hem kom halen, wat ik uiteindelijk na een half uur ook doe.
Hij kotm er niet zomaar uit maar ik laathem ook geenuren krijsen. een half uur is de max, alsie er eenmaal uit is is het goed.

Hetzelfde met groente, hij begint al te wurmen en te piepen als ik het bakje alleen maar in de hand heb.
Wil ik hem een hap geven begint ie heel wild met zn armen te slaan zodat je er geen hap in kunt krijgen.
Ik pak dan dus zn armpjes vast en stop er een hap in waarna hij weigert om zn mond dicht te doen en het op een krijsen zet.
Hij is vandaag bijna gestikt omdat ie met een vol begon te krijsen en dus alles in zn luchtpijp schoot.

Ik geef me niet snel gewonnen maar heb hem vanavond maar eens laten winnen met zn groente maar begin het wel een beetje zat te worden. Vooral het groenteverhaal.
En ja ik weet dat het bijvoeding is en het niet hoeft maar het gaat me om het principe voor zover je daar bij een kind van 9 maand van kunt spreken.

Liefs Maaike

Natje72
afbeelding van Natje72
27 okt 2008 - 22:34

Hoi hoi,


We hebben hier een driftkikkertje van 14,5 mnd maar dat was ze met 9 mnd ook al. Haar zin niet krijgen betekende met hoofdje op de grond bonken (au au want we hebben een granieten vloer). Niet dat het haar geholpen heeft. Meestal proberen we haar te negeren dan.


Eten was ook een drama maar gaat nu steeds beter. Ze eet sinds ze 1 jr is met de pot mee en eet ze iets is het applaus, eet ze niks is het toetje (dat eet ze meestal wel) en verder niks. Voor het slapen gaan een half pakje pyjama papje zodat ze niet met lege maag gaat slapen en verder geen drukte.


Heeft ze cht geen zin om te eten gooit ze haar bordje met eten van tafel en krijgt ze tik op haar vingers.


Amber wilde met 9 mnd echt niet uit een potje eten wat een dram was dat zeg pffff nu ze zelf stukjes van haar bordje kan pakken gaat het beter. Op sommige dagen eet ze echt lekker (spaghetti, bami, nassi e.d.) en soms zijn we blij met een plakje komkommer. Maar we maken ons niet druk aan tafel en wil ze spelen krijgt ze speelgoed kunnen we met rest van gezin in ieder geval gewoon eten.


Slapen is hier pas sinds kort een drama. Maar Amber gaat zo in paniek krijsen dat ze weer moet hoesten van het krijsen en daar heb ik echt geen zin in. Ben veel te bang dat toch iets gebeurd. Dus wil ze 's nachts niet in haar bedje slapen, gaat mamma met haar naar logeerkamer. Misschien niet de juiste methode maar wel die waarmee we gemiddeld de meeste slaap krijgen.


Tja lastig is het wel zo'n driftkikker maar je leert er mee om gaan en zo vaak mogelijk negeren.Siebren's-mama
afbeelding van Anoniem
27 okt 2008 - 20:47

Hoi


wat herkenbaar !


Ons elise is ook een driftkikkertje, en doet alles om haar zin te krijgen... slapen gaat hier ook met veel gehuil en gejengel gepaart, net zoals eten eigenlijk.


Bij ons is bedtijd, echt bedtijd.... geloof me hier kan ze ook flink een uur huilen. Maar zolang ze net hun buikje volhebben, een schone luier aan hebben en de nodige aandacht hebben gehad, haal ik ze er niet meer uit.... (mits ze ziek zijn natuurlijk)


Niet willen eten, nou dat is dan jammer (noah eet rustig door) mag ze kijken, vaak wil ze dan wel weer 1 hapje.


Maar jah, ik heb een tweeling is misschien wel iets anders.


Hier hebben we dus wel echt regeltjes en die zijn er al sinds dat hun geboren zijn ( ook voor de ouste (2,5jr).


Siebren kan ook driftig worden/zijn, maar die negeerde wij altijd want dat werkete schijnbaar kalmerend. Eten heeft ie nooit geen problemen mee gehad ( ja nu dan...)


Maar zou zeggen suc6 met je kleine driftkikkertje...

Marlala
afbeelding van Marlala
27 okt 2008 - 20:06

Hoi Maaike..


frusti hè... Sterke eigen wil heeft ie al. Eigenlijk zou je er gewoon om moeten lachen... hij doet er zo'n belachelijke moeite voor om z'n zin te krijgen, is toch komisch gezicht?


Je kan ook proberen om 'm dan maar gewoon even weg te draaien van de tafel, of net waar je mee bezig bent. Doet ie weer gewoon, dan draai je 'm weer terug. Heeft hier ook gewerkt. Of zeggen: wat.. wil je 't niet..? Nou dan niet toch? .. En dan weg zetten. Misschien zet ie 't dan wel op een blèren dat ie 't toch wél wil.


Maar wat betreft 't slapen... Sja.. Weet wel dat toen Jens kleiner was dat ik 'm gerust een 3 kwartier kon laten brullen voor 'ie 't een keer op gaf. Een zeldzame keer zelfs langer. Maar over 't algemeen heb ik hier nooit problemen gehad met naar bed gaan. Geef je 'm wel eens de kieteldood? Of in bed "jonassen"? Of in bed "laten vallen" (je weet wel, op 5cm hoogte)? Dan wordt 't leuker. Maar goed, zo werkt 't hier, weet niet of Jobje dat wel waardeert.


Spreek je gauw!