Bepanthen goed of slecht?

14 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
mamajosefien
afbeelding van mamajosefien
18 jan 2010 - 11:47
Bepanthen goed of slecht?

Hoi,


ik ben 1 mei a.s. uitgerekend van mijn eerste kindje en heb een vraagje:


Wie kent de reclame van Bepanthen? Of in ieder geval het product? Is dit goed om te gebruiken voor je kindje? Mijn vriendin is kraamverzorgsters en zegt dat het spulletje heel slecht is omdat het de huid week maakt. Wie heeft er ervaring met Bepanthen, en kan mij vertellen of ik het wel of niet moet gaan gebruiken?


Bedankt!

anita-10
afbeelding van anita-10
2 feb 2010 - 14:53

Ik gebruik altijd bepanthen.Het smeert ook makkelijk uit. Sudocreme is heel stug.Ik heb het gebruikt bij tepelkloven en gebruik het nu vaak bij de rode billetjes van onze dochter. Dus ook ik ben er heel tevreden over.

birtes-mama
afbeelding van Anoniem
1 feb 2010 - 19:15

Ook hier een supertevreden gebruikster van bepanthen. In het begin bij een tepelkloof. Hoefde maar 1 voeding te kolven en kon daarna Birte er weer aanleggen zonder pijn te hebben. Super dus! Bij Birte zelf gebruik ik het (zoals bijna iedereen hierboven ook) bij extreem droge/schrale wangetjes en rode billetjes. Meestal na 1 of 2 x smeren is het probleem verholpen. Week worden van de huid heb ik nog nooit iets van meegemaakt. Ook ik smeer wel dun.

nicknack
afbeelding van nicknack
1 feb 2010 - 14:39

Hoi,

Ik zweer bij bepathen en gebruik het altijd voor de billetjes van mijn mannetje als het maar een beetje rood is en dan is het zo weg.
Ook in het begin gebruikt voor een zeer droge huid op handjes en voeten.
Week maken heb ik nog nooit gemerkt smeer zelf wel dik zeker bij zeer pijnlijke billen zoals hij nu heeft van de kiezen.

Groetjes Sabine

[/url]
babyluck
afbeelding van babyluck
31 jan 2010 - 19:00

ik ben anti sudo creme ...en erg voor bethanphen en weleda producten (billenbalsem)


ik gebruik die bovenstaande dingen alleen bij problemen ....voor het alledaagse gewoon dun laagje vaseline


bij rode pukkeltjes zou ik een receptje gaan halen dat is namelijk schimmel! dan moet je geen sudo.vaseline, bethap. en andere zooi gebruiken alleen micanazol creme
liefs Ineke en Lisa x
heddos
afbeelding van heddos
31 jan 2010 - 09:21

Ik ben ook erg tevreden over Bepathen hoor...
Bij luieruitsl*g en tepelkloven hebben wij het gebruikt en het was allebei zo verdwenen. Je moet het idd niet te dik smeren, maar dat is bij alle zalven zo!!

Groetjes Hilde

snoopy2000138
afbeelding van snoopy2000138
28 jan 2010 - 13:37

Ik ben ook erg tevreden over Bepanthen. Ik smeerde alleen als ik tepelkloven (bijna) heb. Bijd e kleine gebruik ik het bij alle hardnekkige schrale plekken, luieruitsl*g (deed om en om met Sudocreme) en er was een paar weken terug een rare rode plek op haar duim van het zuigen. CB zei dat ik in haar slaap als ze niet meer duimt, Bepanthene erop moet smeren. Nou na 3 dagen was het plekje weg! Bepanthene moet je dun uitsmeren en kan "opgegeten" worden door de baby. Niet hele tube natuurlijk. Maar je hoeft het niet steeds af te vegen, als je begrijpt wat ik bedoel. Tongue

Marlala
afbeelding van Marlala
18 jan 2010 - 22:33

Hoi hoi


hier ook bepanthen! Bij mijn dochter, die erg gevoelig is voor allerlei luiers, ja ook pampers, heeft bepanthen beter effect dan sudocrème.
En anders is er altijd nog Vaseline!!
Bepanthen moet je idd dun gebruiken (net als alle smeersels trouwens hoor) en kan zoals de meiden hierboven al zeggen, voor veel euvels gebruikt worden. Ik vind 't ideaal spul.


DELETED_Joanne_...
afbeelding van DELETED_Joanne_anonymized
18 jan 2010 - 17:37

Ik heb de vette creme gebruikt bij tevelkloof, dun smeren en kloofje was zo weg! Echt super! Voordeel tov van vaseline of sudocreme is dat het niet alleen een laagje legt, maar juist je huid stoffen geeft om te herstellen.


sas76
afbeelding van sas76
18 jan 2010 - 16:40

Toen Levi pas geboren was, was het heel schraal koud buiten. Ik gebruikte eigenlijk gezichtjescreme van Weleda, maar hij had nog schrale wangen. Dus ben ik er een poosje Bepanthen op gaan smeren. En het was zo over. Bovendien: mijn eerste kraamhulp raadde me Bepanthen aan bij tepelkloven. Bepanthen hoef je niet eerst af te wassen voor de voeding en veel andere smeerseltjes wel (ook al is het uren geleden dat je het erop smeerde). Dus volgens mij valt het wel mee met het weekmaken van de huid, zolang je niet te dikke lagen smeert.

sas7640196.6538194444DELETED_Esther1...
afbeelding van DELETED_Esther1111_anonymized
18 jan 2010 - 16:30

Mijn kleintje had een super droge hoofdhuid, ook schilferig. Ook bepanthen gebruikt en het is weg. Ik gebruik het ook niet te vaak en ook alleen waar nodig. Het is natuurlijk geen iedere dag creme ofzo. Daarvoor gebruik ik de Calendula creme van Weleda. Maar verder heel erg tevreden over Bepanthen hoor, ook gebruikt op rode vlekkerige huid in het gezichtje, ook snel weggegaan.

Esther75
afbeelding van Esther75
18 jan 2010 - 15:42

Niet teveel smeren en dan is het prima spul. Ik gebruik het alleen bij droge plekjes, bij luieruitsl*g heb ik altijd Sudocreme gebruikt. Waar het ook super bij helpt, is tepelkloven, mocht je bv gaan geven.

Groetjes, Esther

leonieK
afbeelding van Anoniem
18 jan 2010 - 12:20

ik smeer niet zo snel iets

maar ik smeer leiver bepanthen dan sudocreme

bepanthen kan ook voor andere dingen gebruikt worden (droge plekjes bij jezelf bijv.)

sudocreme heeft de nare gewoonte erg te plakken en alles zit dan onder !

huid week maken heb ik nog niet gemerkt hoor

ben ook erg te spreken over de seba med cremes

groetjes leonie

chantal'78
afbeelding van chantal'78
18 jan 2010 - 12:05

Hoi,

Ik gebruik hier regelmatig Bepathen zalf. Maar alleen wanneer er iets bijzonders met de huid is. Bij de jongste gebruik ik het bij luieruitsl*g en dan is het zo verdwenen. Of bij een schraal neusje door neusverkoudheid.

Je moet het er alleen niet te dik opsmeren, dan zou het de huid week kunnen maken.

Bij de oudste gebruik ik sinds kort de bodylotion van Bepathen i.v.m. zeer droge huid. ik ga nu van lieverlee het verschil merken.

Ik ben dus zeer tevreden over de Bepathen.

Groetjes Chantal