Wat voor camping met 1,5 jaar?

4 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Ljochtsje
afbeelding van Ljochtsje
23 apr 2012 - 22:41
Wat voor camping met 1,5 jaar?

Hey mama's,

Misschien dat jullie ons kunnen helpen. Eind juni gaan wij met vakantie in een tent met ons zoontje van anderhalf jaar. Het zal uiteraard voor ons heel anders zijn om te kamperen met een kind. Ik zie er ook wel een beetje tegenop, omdat het allemaal onbekend is.

Nu zijn we op zoek naar een camping. In het verleden zochten we altijd een camping op die aan een meer/rivier stond en die niet al te groot/druk was. En of er een speeltuin of zwembad of iets dergelijks bij zat kon ons niks schelen. Nu lijkt het me nou juist vervelend om aan het water te staan, omdat ik bang ben dat de kleine er op een onoplettend moment in kan vallen.

Een campng met animatieteam lijkt me nog onnodig, maar wat is nou juist heel erg fijn om te hebben op een camping met zo'n kleintje?

Ljochtsje
afbeelding van Ljochtsje
28 mei 2012 - 14:34

@GraigVain: Ja, we (of eigenlijk mijn man) willen per se kamperen. Een bungalowpark hebben we vorig jaar gedaan, maar dat is met name mijn man totaal niet goed bevallen. Hij is van huis uit gewend om te trekken met een tent. Dat is voor mij een beetje te. Daarom hebben we als compromis dat we wel gaan kamperen, maar dan op één plaats. Ik heb geen zin om elke twee dagen de tent weer af te breken om hem even later ergens anders weer op te zetten. Bah... dat is niet meer vakantie hebben als je het mij vraagt. We hebben ook een grote tunneltent, dus lekker ruim voor alle spullen die mee moeten. Ook zo'n grote tent komt vol te staan. ;)

Probleem met een bungalowpark is ook dat we dan maar één week weg kunnen en nu kunnen we van hetzelfde geld twee weken op vakantie.  Ik wens jullie alvast een fijne vakantie in Drenthe!

 

Ik ben nu druk aan het zoeken naar een camping in Duitsland waar je niet direct aan het water staat. In ieder geval niet bij de kampeerplaatsen zelf. Zag zonet een camping die er wel leuk uitzag, maar het speeltuintje stond 3 meter vanaf het meer. Die camping wordt het dus niet.

Verder let ik er nu op dat als het een beetje kan er bij het sanitair de mogelijkheid is om je kind te verschonen. Al is het maar een losse tafel met aankleedkussen. Vooral met het douchen lijkt me dat wel erg handig.

Ik vroeg me alleen af waar je nog meer op let bij een camping. Vergeet ik ook iets?

Lilypie Third Birthday tickers

GraigVain
afbeelding van GraigVain
27 mei 2012 - 23:52

Moet het per sé een camping zijn? Mijn dochter is ook anderhalf en wij gaan volgende maand gezellig naar Centerparks/Plopsaland in Drente :)

sammie
afbeelding van sammie
26 apr 2012 - 22:16

Met anderhalf maakt het ze nog niet zo heel veel uit volgens mij? Ons zoontje heeft zich op die leeftijd op vakantie enorm vermaakt op een vierkante meter strand. Meer had hij niet nodig :-D

Misschien kan je letten op restaurants/afhaal mogelijkheden in de buurt. Altijd handig dat je niet te ver weg hoeft met zo'n kleine. Aanwezigheid van kinderstoelen in de restaurants. Verschoningsmogelijkheden in de openbare toiletten en zo.

De fiets mee zou misschien ook lekker zijn? Misschien kan je een camping kiezen waar ze ook mamafietsen verhuren?