Vliegen met baby 5 maanden tips!

4 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Evaa..
afbeelding van Evaa..
24 mrt 2016 - 11:36
Vliegen met baby 5 maanden tips!

Binnenkort gaan wij op vakantie met onze kleine die dan 5 maanden oud is.
Onze schoonouders zijn namelijk 35 jaar getrouwd en nemen het hele gezin mee op vakantie, dit was al gepland voordat hun wisten dat wij zwanger waren.

Nu is het zo dat we ook nog eens in een hotel zitten.
Hopelijk hebben jullie wat tips voor mij:

- ik wil namelijk niet mijn Joolz mee nemen in het vloegtuig, dus ben ik opzoek na een goede buggy waar wel een baby van 5 maanden in mag.
- Ik geef borstvoeding, maar mag ik mijn baby met opstijgen en dalen aanleggen?
- is het verstandig om een kolf mee te nemen? Maar ik kan die dan in hotel kamer nergens uitkoken of schoonmaken?
- We gaan na Tenerife  eind mei, wat voor kleding zou de kleine dan aan kunnen?
- Zijn er nog dingen die ik echt niet moet vergeten?

Alvast heel erg bedankt!

Zilary
afbeelding van Zilary
24 mrt 2016 - 16:29

Ja dat kan ik zou naar de prenatal gaan daar hebben goede buggy's zelfs met verkleining stukjes. Let er goed op dat de leuning helemaal plat kan.

Over dat Duits hoef je je geen zorgen te maken hoor, gelukkig spreekt alle vlieg personeel Engels. En als je wilt dat ik wat standaard zinnetjes voor je vertaal in het Duits geen probleem.

Heerlijk genieten van je vakantie!

Evaa..
afbeelding van Evaa..
24 mrt 2016 - 14:23

Okee heel erg bedankt.

We vliegen vanuit duitsland, ik kan geen duits dus dat maakt het extra spannend. Maar goed de rest van de familie kan wel duits.
Maar een gewone buggy is prima voor een baby van 5 maanden?

 

Zilary
afbeelding van Zilary
24 mrt 2016 - 12:28

 

Hoi Evaa,

Vliegen met een baby kan prima. Ik ben zelf werkzaam als stewardess bij Nederlands grootste blauwe maatschappij, dus hier mijn tips.

Als buggy neem een paraplu buggy die helemaal plat kan, bijvoorbeeld die van de prenatal, gewonen kinderwagens mogen niet mee naar de gate en via de bagageband gaat het er soms hard aan toe, ik zou zeker je joolz thuis laten.

 

Aanleggen met landen en stijgen mag niet, je baby zit dan in een babygordel welke aan jouw gordel is bevestigd. Eenmaal op kruishoogte mag je de kleine wel aanleggen, ik raad je aan om een deken of doek mee te nemen die je over je baby kan leggen tijdens het voeden. In een vliegtuig zit je met veel mensen van allemaal verschillende nationaliteiten en culturen, de bemanning aan boord zal het waarderen als je op deze manier je baby voedt. Privacy voor jou en de baby. Ook de baby verschonen graag niet op de stoelen om vraag eventueel het personeel om je een plek te geven als het toilet onvoldoende ruimte biedt. Tenerife is ongeveer 4,5 uur vliegen dus prima te doen.

Een kolf kan je meenemen, de meeste hotels en zeker ressorts kunnen je faciliteren met uitkoken. Qua kleding, in mei kan het al erg warm zijn in Tenerife dus denk aan goede zonbeschermingsfactoren en een hoedje. Ook goede zonnebrandproducten en muggenbeet middelen zijn geen overbodige luxe. Als je een muskietennet hebt voor over een campingbedje zou ik die zeker meenemen.

Je baby moet een eigen id kaart of paspoort hebben dus die niet vergeten, anders kan je weer terug naar huis. Voor je baby mag je 1 stuks bagage inchecken van 10 kilo en ook 1 stuk handbagage. Denk eraan dat je geen vloeistoffen meer dan 50ml in je handbagage mag meenemen, check dat dus allemaal in.

In de handbagage van de baby raad ik je aan extra luiers, schoon setje kleding, speentje welke je tijdens het stijgen en landen kan gebruiken om de druk op de oren te verminderen, wat ook goed helpt is een flesje laten drinken tijden start en landing maar dan moet die wel voor handen hebben.

Ik heb met mijn kinderen van kleins af aan de wereld rond gereist en dat gaat prima, maak jezelf vooral niet te druk, baby's huilen nu eenmaalzeker met landen als de druk op de oren het grootst is. Voel je zeker in opgelaten, de bemanning heeft alle begrip voor ouders die reizen met jonge kinderen en baby's en helpen je graag indien gewenst. Vooral heel veel genieten van je vakantie met de baby het gaat vast en zeker een mooi reis worden.