Tip voor als je gaat vliegen met een baby die op schoot moet

17 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
ab bab
afbeelding van ab bab
3 aug 2012 - 21:37
Tip voor als je gaat vliegen met een baby die op schoot moet

Ladies, 

Wij zijn afgelopen juni op vakantie geweest naar Portugal (aanrader!), wat 2,5 - 3 uur vliegen is. Peuter op een stoel, babe op schoot. Wij vlogen met Transavia, dus wat ik nu vertel geldt niet per definitie ook voor andere maatschappijen, wel verstandig om er naar te informeren. 

Als je vliegt met een baby op schoot, krijg je van het cabinepersoneel een gordeltje waar jouw gordel doorheen moet, dan zet je jezelf vast in de gordel en met de kleine gordel de baby op schoot dus. Nu kan ik je vertellen dat wanneer je een paar uur met een baby op schoot zit, ook al slapen ze de hele vlucht (zoals die van mij gelukkig), het knap vervelend begint te worden na een tijdje. De dames van Transavia hadden een klein kussentje voor me om op mijn arm te leggen waar de babe zijn hoofdje op kon liggen en zo heeft hij heerlijk geslapen. Zonder dat kussentje was het flink plakkerig en zwaar en vervelend geworden. Ik had een draagdoek mee waar ik hem mee heb rondgedragen op het vliegveld, maar in de stoel moet je babe dus in de gordel en kan dus niet in een doek. 

Alleen wisten die vriendelijke dames mij ook te vertellen dat die kleine kussentjes speciaal voor babies en kinderen afgeschaft zouden worden! Alsof daar de kosten in zouden gaan zitten...maar goed, ze zullen het wel weten. Dat is dan ook meteen mijn tip: als je gaat vliegen met een baby, neem een klein kussentje mee en een dekentje. In de cabine is het namelijk best frisjes, zeker voor een kleine baby en als je hem dan kunt toedekken is wel zo fijn. Kussentje voor de baby wordt, mocht het niet in je handbagage passen, niet als handbagage meegerekend. 

Dus, buiten de standaard tips van flesjes klaar hebben bij het stijgen en dalen enz., neem ook een klein kussentje en een dekentje mee. Lijkt heel simpel, maar je moet er wel even aan denken. Bij deze! Mocht je nog op vakantie gaan, fijne vakantie! 

marijn1984
afbeelding van marijn1984
7 okt 2015 - 21:42

Bedankt voor je snelle reactie! Wij gaan volgende maand naar Bangkok met onze (dan) 4 maanden oude jongen, en een paar maanden later nog een keer. Deze eerste vlucht hebben we inderdaad een bassinet-basket. Dat gaat goed komen. Het zijn 4x vluchten van 7 uur en alle vluchten hebben we dat bedje.

De vlucht als hij 7 maanden-nog iets is is helaas bijna 12 uur achter elkaar, zonder een bassinet-basket. Dan wordt het dus echt op schoot houden. Zo'n Deryan slaapzakje zie ik ook nog wel zitten! Bedankt voor het meedenken!

TamDanQuinty
afbeelding van TamDanQuinty
7 okt 2015 - 20:21

Hi! Ik vond het ook wel spannend om met zo'n kleintje te vliegen, maar het is ons zeer meegevallen.
Bij binnenkomst in het vliegtuig gaven we de fles aan de stewardess, zodat de melk warm was voor het opstijgen. Tijdens het opstijgen flesje gegeven, dat hielp tegen het rare gevoel in de oortjes. Daarna was onze kleine meid lekker rozig.
Wij hadden een air traveller van Deryan gekocht. Dat is een soort mini luchtbedje met slaapzak. Zo kon onze dochter heerlijk slapen op schoot en hadden we zelf nog wat bewegingsruimte.
Voor langere vluchten hebben sommige maatschappijen een baby basket beschikbaar; een soort bedje dat aan de stoel voor je bevestigd kan worden. Dat kun je ook nog even navragen. Groetjes Tamara

marijn1984
afbeelding van marijn1984
6 okt 2015 - 22:28

het is natuurlijk al weer even geleden, maar hoe ging het zo'n eind vliegen met de baby op schoot. Ik zit enorm te twijfelen een vlucht van 11 uur te boeken met onze baby die dan 8 maanden is. Een extra stoel kopen vind ik heel erg duur, en ben dus eigenlijk van plan hem op schoot te houden. Wat zijn je ervaringen daarmee?

Sabjeje@hotmail.com
afbeelding van Sabjeje@hotmail.com
7 mrt 2014 - 20:16

.

Eileen1984
afbeelding van Eileen1984
22 aug 2013 - 15:42

Ik zou even contact opnemen met de luchtvaartmaatschappij, dit is namelijk bij iedereen verschillend.
Wij moesten hem bij transavia al inleveren bij het inchecken van de koffers. De buggy mocht wel mee tot aan de gate.
Ik zou wel een oudere buggy meenemen en geen goede. Er wordt op de luchthaven flink gesmeten met die dingen.
Wij hadden bij terugkomst een kromme buggy en een afgebroken sluiting om de buggy bij elkaar te houden.

De tips die hier verder genoemd worden zou ik zeker gebruiken want het is idd koud en zorg voor wat speelgoed wat in de handbagage past.
Fijn vakantie!
Groetjes Eileen

msas-726432
afbeelding van msas-726432
21 aug 2013 - 15:54

Wij gaan volgende week met onze kleine man van 7 maanden naar Portugal. We reizen met Tap omdat dit een kindvriendelijke maatschapij schijnt te zijn.

Nou willen we graag de grote kinderwagen met daarop de maxicosi meenemen, maar ik kan nergens vinden of je deze ook mag meenemen tot aan de gate. Eventueel alleen de maxicosi of dat je die meteen al moet inchecken. Anders moeten we de buikdrager mee want ik zie het anders niet zitten om met een beweeglijke baby van 8,5 kilo naar de gate te moeten lopen op mijn arm.

Omdat we daar een auto huren is het ook geen optie om de maxicosi thuis te laten en alleen een kleine buggy mee te nemen.

Is er iemand die het weet?

 

groetjes,

Michelle

TamDanQuinty
afbeelding van TamDanQuinty
10 jan 2013 - 15:56

Wij gaan binnenkort ook vliegen met onze kleine meid. Ze is dan ongeveer 4 maanden. We gaan naar Spanje, met Transavia.

Op internet heb ik een hele handige baby-paklijst gevonden:

http://www.vakantie-met-kinderen.com/baby_paklijst.html

Een kussentje en een dekentje staan er niet op, das is een goede tip :-)

Weet iemand of je bij Transavia de voeding in poedervorm mee aan boord (in de cabine) mag nemen? Of weet iemand of en waar ik Friso Comfort 1 in vloeibare vorm kan krijgen?

Groetjes,

Tamara

Gemsie
afbeelding van Gemsie
5 jan 2013 - 00:31

Ik weet dat op vluchten naar Amerika er een soort bedjes zijn voor de aller kleinsten, tot een maand of 3 dacht ik. Het bedje wordt aan de wand voor je stoel bevestigd en is dusdanig af te sluiten dat je kindje er niet uitvliegt bij turbulentie. Het was voor me broer echt een heel prettige manier van reizen.

Lilypie Pregnancy tickersLilypie Fifth Birthday tickers

soraytje
afbeelding van soraytje
28 dec 2012 - 13:56

Wij vliegen over een maand naar Aruba, het is 9 uur vliegen. Wij vliegen met 2 kinderen 1tje op dat moment 4 maand en de ander is 3 jaar. Ik vraag mij af hoe het allemaal gaat en wat ik het beste kan doen om zo'n fijn mogelijke vlucht hebben. We hebben ook nog een tussen landing. Ik ben zo bang voor hun oortjes en mag je een kinderwagen meenemen of moet je een buggy meenemen. Wat moet ik absoluut niet vergeten? Kan iemand mij misschien helpen?

groetjes Soraida

DELETED_SandraT...
afbeelding van DELETED_SandraThomas_anonymized
16 okt 2012 - 21:10

Toen wij vorig jaar naar Turkeije vlogen was onze zoon 11 maanden oud. Ook wij hadden de buggy mee.

Gaat prima tot aan het vliegtuig, maar zowel in Turkije als op Schiphol kwam deze in de buurt van de bagageband pas te voorschijn. In Turkijke kwamen alle buggy's e.d. via de zijdeur. Op schiphol kwam hij bij een van de banden voor bagage met afwijkende maten..... ppff waren 2 locaties voor en hebben zeker een half uur langer op de buggy moeten wachten dan op onze bagage.

TIP! mocht je kindje nog klein zijn en in een draagdoek of buikdrager gaan. Neem die dan mee, want soms kan het zijn dat je lang moet wachten op je spullen. Wil niet zeggen dat dit overal zo is, maar voor het geval dat.....

SanneKasere
afbeelding van SanneKasere
25 aug 2012 - 14:09

Bedankt voor jullie tips.

Ons eerste kindje wordt eind september verwacht. Eind november zal ik met mijn kleintje emigeren naar Zimbabwe, waar de papa vandaan komt. Helaas kan hij geen visum krijgen om bij de bevalling te zijn. Wij zitten straks 10 uur in het vliegtuig, met KLM en moet het ook op schoot houden, dus de tips zullen me straks goed gaan helpen! 

Bedankt! 

Sanne 

dimh-90656
afbeelding van dimh-90656
23 aug 2012 - 16:33

Wij hebben ook gevlogen met Transavia, naar Mallorca, mijn zoontje was bijna 9 maanden. We hadden een buggy mee, die mag mee tot aan de gate en als je geland bent staat deze gelijk weer klaar. Ideaal!

Nog een tipje: We hadden ook naast de normale voeding ook een extraatje mee, danoontje en fruithapje, om deze te geven tijdens het stijgen en landen ivm de druk op de oren. Mijn zoontje had zo nergens last van en heeft de hele reis geen kik gegeven. We hadden wel het geluk dat er een stoel naast ons vrij was, dus we hoefden hem alleen maar met het stijgen en landen in de gordel op schoot te houden, de rest van de vlucht heeft hij lekker op de stoel gezeten.

Groetjes Danielle

ab bab
afbeelding van ab bab
17 aug 2012 - 16:08

Ik nam ook eigen flesvoeding mee hoor. Dan weet je het tenminste zeker. En daarnaast alleen babyparacetamol en ORS en prikweg (VSM). En ik loop voor elke vakantie te stressen over wat ik allemaal mee moet nemen hoor :-). Heel herkenbaar.

 

Ik maak altijd weeeeeeeeken van te voren een paklijst, per persoon wat er meegenomen moet worden en die kan ik dan telkens aanvullen. Met een aparte lijst er aan vast met 'spullen die nog gekocht moeten worden voor vakantie'. De week voor de vakantie werk ik dan die kooplijst af en begin ik met tassen/koffers klaarzetten en van alles er in te gooien en af te strepen op mijn lijstjes. Dat is echt de enige manier waarop ik kan werken, anders heb ik geen rust.

 

Goed om te weten ook over een land als Spanje, is dat je geen water uit de kraan moet drinken en zeker niet aan je kleine te drinken moet geven. Ook niet om een fles mee te maken. Gewoon water uit flessen kopen en neem ook een fles mee in je bagage. Moet wel in het ruim natuurlijk, maar dan heb je in ieder geval daar meteen iets mocht het nodig zijn. Kleine fles mag je volgens mij wel in je handbagage meenemen als het voor babyvoeding is (maar check dat met transavia....).

Eileen1984
afbeelding van Eileen1984
17 aug 2012 - 16:02

Mijn dochter is dan bijna 8 maanden als we vertrekken.

De kou klopt inderdaad, heb al vaak gevlogen en had het inderdaad na verloop van tijd zelf ook altijd kou, maar dat zijn dan net de kleine dingen waar je even niet aan denkt.

Ik zit nu al een beetje te stressen dat ik voor haar niks vergeet.

Ze spuugt nog best veel, wil eigen potjes meenemen omdat ik weet dat dat goed gaat.

Medicijnen voor als ze ziek mocht worden etc, ik maak me denk ik meer druk dan nodig is.

ab bab
afbeelding van ab bab
17 aug 2012 - 15:52

Ik zou even bellen met Transavia als ik jou was. Wij kregen namelijk (en dit was eind juni) te horen dat die kussentjes er echt heel binnenkort uit zouden gaan en op een groot aantal vluchten al niet meer verkrijgbaar was.

 

Ik denk dat het verder een hoop afhangt van het cabinepersoneel. Meestal willen ze wel voor ieders veiligheid dat je zolang je zit in de gordel blijft en dat je baby ook zoveel mogelijk in de gordel blijft. Bij iemand anders op schoot zetten lijkt me nooit een probleem hoor. Hangt er ook een beetje vanaf hoe oud je baby is natuurlijk, die van ons was krap 3 maanden, het is nogal een verschil als je baby bv al 6 maanden is en zelf een beetje rechtop kan zitten enzo.

 

Hoe dat zit met een buggy weet ik niet. Wij hadden geen buggy, alleen de grote wandelwagen en die moest gewoon direct in het ruim bij het inchecken, mocht niet mee tot aan de gate. Een kleine opvouwbare buggy mag wel mee tot aan de gate, maar hoe dat in het land van aankomst gaat zou ik echt niet weten. Ik ben een beetje bang dat dat ook wel per luchthaven zal verschillen. Je zou ook dat aan Transavia kunnen vragen, maar ik betwijfel of ze daar iets over kunnen zeggen.

 

Dekentje of omslagdoek oid is echt een must hoor. Tis toch best koud, zeker als je stilzit, in zo'n vliegtuig.

Eileen1984
afbeelding van Eileen1984
17 aug 2012 - 15:48

Hoi Anne,

 

Wij vliegen over een week naar Spanje ook met Transavia.
Nu ga ik ervan uit dat er over een week nog wel kussentjes zullen zijn, maar een dekentje is inderdaad een goede tip.
Op het moment dat het vliegtuig zijn hoogte bereikt heeft en de gordels af mogen, mag dat bij je baby ook de gordel los, zodat het toch een beetje kan spelen en van schoot naar schoot kan.( wij vliegen namenlijk met 3 volwassen)

Wij nemen een buggy mee, weet je of je deze meteen na het landen al terug krijgt of dat deze pas op de bagageband weer bij je terecht komt, ik hoor hier namelijk diverse berichten over.

Groetjes

Eileen