Paar dagen Disney!

4 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
LekkerDing
afbeelding van LekkerDing
20 jul 2010 - 11:15
Paar dagen Disney!

Hoi allemaal,

Fijn!!!Ik ben zwanger! alleen.... blijkbaar elke keer als ik een paar dagen disney boek, ben ik zwanger pfftttt.... En ik ben zo gek op al die achtbanen! vorige keer was ik rond de 14 weken zwanger. nu zal ik rond de 8 weken zijn. Weet iemand hoe dat zit, mag je tot 12 weken overal nog in? lijkt me zo leuk, zolang het ukkie niets aandoet natuurlijk!

MaryAnny
afbeelding van MaryAnny
2 aug 2012 - 09:34

Even een waarschuwing voor de Disney-fans:

 

Ik ben twee weken geleden 5 dagen naar Disneyland geweest en het kan een behoorlijke teleurstelling zijn als je denk dat je nog in veel attracties kunt. Ze zijn namelijk extreem voorzichtig daar met zwangere vrouwen, Amerikaans voorzichtig zal ik maar zeggen.

 

Ik kreeg bij aankomst in het hotel een soort van invalidekaartje en ze vertelden mij erbij dat ik voorrang zou krijgen in attracties. Dat was natuurlijk leuk om te horen maar ik schaamde me er ook wel voor om dat te gebruiken want ik ben best nog wel fit en kan heus wel even wachten. Bovendien krijg je niet met je hele gezin voorrang en ik ga toch graag samen met mijn man en twee kinderen in een attractie. Dus ik maakte er bijna geen gebruik van.En ik had een boekje waarin stond waar ik in mocht en dat bleek vrijwel niks meer te zijn! Namelijk:

Phantom manor

Buzz Lightyears Laser Blast

It's a small world

Carrousel de lancelot (paardencarrousel)

Le Pays de Contes de Fees

Treinrondrit

Hollywood tour

 

En verder alleen nog de shows. Daarbij werd ik bijna nog geweigerd in de Hollywood tour "omdat die een beetje kan schudden". In dombo de vliegende olifantjes, de vliegende tapijtjes, Sneeuwwitje, Pinokkio en Peter pan ben ik ook geweigerd. (Hier wilde ik gewoon in de rij hoor, niet met voorrang.) Sommige van deze attracties schudden ook een beetje of zouden bij een eventuele evacuatie voor mij lastig kunnen zijn. Nou, ik was toen 25 weken en nog fitter dan de gemiddelde mens die daar rondliep was mijn idee. Bovendien mochten gehandicapten vaak nog wel in de attracties, en ik dus niet. Van de beugels in de attracties had ik ook geen last gehad, ik ben nog wel een keer in de vliegende tijpijtjes binnengeglipt omdat mijn dochtertje van 3 maar in 4 van de bovengenoemde attracties durfde en er voor 5 dagen dus weinig overbleef. En het is trouwens best pitig om op een paard te stappen in de paardencarrousel, maar dat mocht dan weer wel. En de invalideinstap bij Le Pays de Contes de Fees was aan de andere kant en dus niet bij de draaischijf, maar daar zat een flink gat tussen de boot en het water, Vooral mijn dochtertje van 3 uit de boot tillen was niet prettig, aan de andere kant kon ze er ten minste nog zelf uitstappen!

 

Ik ben dus zwanger van de derde en met het warme weer was het helaas dus behoorlijk zichtbaar. Bij shows wilden ze me ook op de invalideplek hebben maar dat zijn meestal geen goede plaatsen. Een keer bij een show met handpoppen van Mickey Mouse clubhouse werd ik uit de rij geplukt en aan de kant op een bankje neergezet en mocht niet op de grond zitten bij de rest. Resultaat: Ik kon de mensen zien die de handpoppen bedienden en de special effects, zoals belleblaas en slingers die van het plafond naar beneden kwamen vielen niet over mijn kinderen heen. Domper! Ik ben daar nog 1 keer naar teruggegaan en ben toen verstopt achter mijn man en jas snel op de grond gaan zitten.

 

Goed, ik vind dus dat ik zelf wel kan bepalen waar ik nog in kan en dat dat mijn eigen verantwoordelijkheid is. Maar zij willen geen claims. Maar weet dus van tevoren wat je te wachten staat!

 

En tot slot nog wel twee voordeeltjes van de invalidekaart gehad: in het hotel krijg je voorrang bij het ontbijt, je hoeft niet in de rij te staan en je mag zelf beslissen hoe laat je gaat eten. Dat was zeker prettig. En om op de foto te gaan met een prinses in het prinsessenpaviljoen stond een wachttijd van 80 minuten. Ik mocht daar met mijn dochtertje van 3 ook via de invalideningang en hoefde maar 15 minuten te wachten en nu staat ze toch mooi op de foto met Aurora!

 

Maar ik ben nog steeds dol op Disneyland hoor, ik kan het alleen niet aanraden aan zichtbare zwangeren!

 

Twentsemam
afbeelding van Twentsemam
30 jul 2010 - 13:51

Heey!


Hoe doe je dat? :)


Ik ben zelf ook 8 weken zwanger, Toen ik net 1 a 2 weken zwanger was ben ik in duinrell nog in diverse attracties geweest. ook over de kop
Ook ben ik woensdag naar hellendoorn geweest
Heb niet op alle borden gekeken of er op stond niet voor zwangere vrouwen.


mijn verloskundige zei dat het geen kwaad kon, Ik zou alleen over de kop vermijden. ook word het wel aangegeven bij attracties..
Er zit nog zoveel ruimte om de embryo heen, Dat die stoten geen kwaad konden.
Ze zei dat de meeste miskramen plaatsvonden als de embryo niet levensvatbaar was.


Heel veel plezier in disney land!!

sjorsxj
afbeelding van sjorsxj
21 jul 2010 - 17:18

Hallo,

Ik denk dat je dit het beste aan je verloskundige of gyn. kunt vragen, zelf lijkt het me niet verstandig maar het kan misschien wel helemaal geen kwaad.

Veel plezier i.i.g.