Dreumes op de camping? Hoe in de buurt houden?

22 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Ljochtsje
afbeelding van Ljochtsje
2 apr 2012 - 13:25
Dreumes op de camping? Hoe in de buurt houden?

Hoi mama's,

Mijn man en ik willen graag deze zomer weer gaan kamperen in onze tunneltent, maar dan met ons zoontje erbij. Ons zoontje zal dan een dikke anderhalf jaar oud zijn. Hij stapt nu vrolijk rond en zodra ik hem even loslaat is meneer al een heel eind weggelopen. Hij is te oud voor de box, maar te jong om 'los' te laten. Hij blijft niet in de buurt als het aan hem ligt en de hele wereld is natuurlijk heel erg interessant. In de tuin is dat natuurlijk geen probleem, want dat is afgeschermd. Maar hoe gaat dat op een camping? Hoe doen jullie dat? Ik kan hem moeilijk hele dagen in de wandelwagen of campingbed laten zitten.

Nicole van Toys...
afbeelding van Nicole van ToysGarden
28 jul 2012 - 12:37

Hahahaha, ik herken het probleem direct! Wij hebben het heel handig opgelost met dit kadootje:

http://goo.gl/AkViq

Juist als ze net een beetje kunnen stappen zijn ze stapelgek op dit ding. Zowel mijn zoontje als mijn dochtertje hebben er werkelijk uren mee rondgelopen. Geef het pas op de vakantie zodat het nog nieuw en interessant is en je zal zien, ze lopen er de hele dag mee. En dan nu het ideale: de balletjes rammelen een beetje tijdens het duwen dus zolang jij de kleine rond hoort rammelen kun je heerlijk rustig in je boek of tijdschriftje zitten lezen!

waters
afbeelding van waters
22 jul 2012 - 20:36

Ja ja als je met kleine kinderen op vakantie gaat dan heb je niet echt rust.

Wij weten daar alles van. Wij hebben vier kinderen en zijn dus altijd erg druk.

Onze oudste zoon was de makkelijkste om mee op vakantie te gaan, hij sliep

overal en we hadden rust op tijd in de avonduren.

De kinderen die daarna kwamen zijn gewoon wat onrustiger. Wij gaan dus ook wel

met een beetje spanning op vakantie, want we hebben 2ling van 20 maanden waarvan het meisje

erg onrustig kan zijn in de avond en nachtelijke uren.

Toch gaan we omdat we ook nog 2 oudere kinderen hebben die al veel hebben moeten laten

vanwege de  2ling.  Ze hebben een moeilijke start gehad, (10weken te vroeg geboren). Is dus een

hele spannende tijd geweest voor ons en de oudere kinderen. We wachten eerst het weer af, want we gaan

alleen als het mooi weer. Ik herken je verhaal dus maar al te goed onze tweede zoon wilde ook niet slapen.

Ach volgend jaar zijn ze allemaal weer ouder en dan begrijpen ze alles ook weer beter.

 

groetjes Anet.

anet

Ljochtsje
afbeelding van Ljochtsje
19 jul 2012 - 00:11

@Pris77: Ja, ik ben zelf ook meer iemand van de huisjes, maar mijn man dus niet. Wel had hij het over dat we de volgende vakantie maar even opnieuwe moeten bekijken hoe we het gaan doen. Eigen tent, stacaravan huren of een volledig ingerichte tent huren. Ook een beetje afhankelijk van de gezinssamenstelling dan. We willen namelijk ook heel graag een tweede kindje. En met een kleine baby ga ik echt niet kamperen in onze tent. Maar we zien het dan wel weer. Ik ben blij dat het er voor dit jaar weer opzit.

Lilypie Third Birthday tickers

lutise77
afbeelding van lutise77
18 jul 2012 - 09:01

Wij gaan ook nooit meer met kleine kinderen kamperen. 3 jaar geleden brak van vakantie terug gekomen en sindsdien in huisjes op vakantie geweest. Dat vinden we heerlijk! Lekker zwembad op zo'n park en je hoeft alleen maar je spullen uit te laden en je hebt vakantie. We doen dan een last minute aanbieding voor ong. €150 ,- voor een week...echt een aanrader :-)

Ljochtsje
afbeelding van Ljochtsje
17 jul 2012 - 22:00

Afgelopen zaterdag zijn we weer terug gekomen van vakantie. Pfff... wat een zooi moet er mee dan zeg! En ik zit hier nu nog in de vakantierommel. Wat dat betreft zou je nooit weer op vakantie gaan. ;)

Het windscherm hebben we uiteindelijk niet hoeven te gebruiken, want we zaten op een ideale plek op de camping. De plaatsen waren met dichte heggen van elkaar gescheiden. We zaten op een doodlopend straatje. Verder bleef hij redelijk dicht in de buurt. Hij is inderdaad die fase van het snel weglopen alweer ontgroeid. Hij blijft niet aan mijn broek hangen ofzo, maar als hij op een onbekende plaats is en ons niet in het vizier heeft, gaat hij paniekerig rondkijken en begint te huilen. Toch wil hij nog steeds niet normaal aan het handje lopen. Dan gaat hij hangen en de andere kant op trekken. Maar goed, bij het oversteken e.d. moet dat wel en daar moet hij maar aan wennen. Of hij nu wil of niet. 

Toch vond ik het kamperen nou niet bepaald een overweldigend succes. Overdag ging het allemaal prima hoor en we hebben ook wel een fijne vakantie gehad, maar ik persoonlijk was liever thuis gebleven. Ons zoontje was gelukkig ontzettend lief en vrolijk. Hij deed zijn middagdutjes in de auto onderweg of in de wandelwagen als we ergens waren. Maar 's avonds was het een ramp om hem te laten slapen. Nu was het de eerste week ook wel erg warm moet ik zeggen. Plus in de tent kun je het niet donker maken zoals thuis. Dus 's avonds was het feest. :S Het duurde zo'n anderhalf uur voordat hij ging slapen. En dat anderhalf uur was geen brabbelen, maar huilen, huilen en nog eens huilen. En boos zijn!!! Hij gooide zijn speen en zijn olifantje uit bed, haalde de flappen van het campingbed los. Dus we moesten er steeds naar toe om hem te troosten en weer in te stoppen en uiteindelijk uit laten huilen. Maar daar kan ik zooooo slecht tegen. Als hij zichzelf in slaap huilt, dan snikt hij daarna nog uren (ja, echt uren!) na. Dat klinkt zo zielig. 

De laatste paar dagen ging het beter met het slapen en duurde het minder dan een half uur. En met regen kamperen is ook nooit leuk. De tweede week was behoorlijk regenachtig en dan is een tent toch te klein voor zulke kleintjes. We hebben een megatent weliswaar, maar dan nog is het te klein voor kinderen van die leeftijd. Het indoor speelpark hebben we dus ook verschillende dagen weten te vinden. ;) Mijn man snapte nooit waarom mensen zeiden: "Als de kinderen het naar hun zin hebben, dan hebben de ouders dat ook." Maar na deze vakantie snapte hij dat helemaal. :D

Wat betreft de rest van de vakantie... Het scheelt als je niet in het hoogseizoen weg bent om je kleine in de buurt te houden. De dierentuin was nu bijvoorbeeld niet heel erg druk. Grotendeels zat hij in de wandelwagen. Soms lieten we hem even los lopen om zijn energie kwijt te kunnen. Ook vond hij het best leuk om in de draagdoek bij één van ons op de rug te zitten tijdens een boswandeling. 

Uiteindelijk hoefde ik me in de praktijk niet echt zorgen te maken om hem in de buurt te houden. Mijn zorgen wat betreft het slapen waren volledig terecht. Wij waren zelf dan ook gesloopt als hij ook eindelijk sliep. Gelukkig ging het 's nachts wel goed en werd hij meestal maar één keer even wakker. En dan ging hij godzijdank meteen weer slapen als je hem zijn speentje weer gaf en hem weer lekker instopte. 

In ieder geval ben ik wel weer blij dat we nu ons eigen bedje weer hebben en alle andere luxe. wink

 

P.S. Voor ouders die nog een leuke (en goedkope) camping zoeken in Duitsland welke binnen een paar uurtjes is te bereiken en met veel leuke dingen in de omgeving, overweeg dan om naar Mettingen te gaan. Als je daar naar toe wilt, dan heb ik nog wel wat tips. ;)

Lilypie Third Birthday tickers

waters
afbeelding van waters
17 jul 2012 - 13:31

Hoi Spintsje,

 

Die tip van het windscherm kwam van mij. Wij zetten de onderkant van de windeschermen nog extra vast met haringen.Anders gaat onze doerak er zeker onderdoor ben ik bang.

Laat even weten hoe het is gegaan ben erg benieuwd.

 

groeten Anet.

 

anet

silcl
afbeelding van silcl
29 mei 2012 - 15:46

Beste Spintsje,

Wij gaan dit jaar ook voor het eerst met de kleine kamperen met de vouwwagen. Onze dochter is (als we op vakantie gaan) 13 maanden. Ze kruipt nu, maar begint zich al aardig op te trekken en proberen te stappen. Ik ben dus ook benieuwd hoe het zal gaan op vakantie.

Ik denk dat het allemaal wel mee zal vallen en alles vanzelf gaat. Je bent op vakantie toch ook vaak op pad, zwemmen, boodschappen doen, omgeving verkennen... Het is niet zo dat je alleen maar bij je tent zit, toch?

Komt allemaal wel goed en gewoon lekker met je gezinnetje genieten van de vakantie!

Ljochtsje
afbeelding van Ljochtsje
28 mei 2012 - 14:47

@GraigVain: De dubbele posts gebeuren wel vaker hier. Geeft niks. :D Bedankt voor de tip van zo'n megabox, maar naast dat het veel te duur is is het ook veel te groot om mee te nemen. Helaas is dat geen optie.

 

Ik weet zo niet meer wie de tip gaf van een windscherm, maar dat gaan wij nu proberen. We waren laatst bij de Vrijbuiter en omdat er ook een windscherm was in exact de kleuren van onze tent hebben we deze aangeschaft. Thuis hebben we nog een klein stukje van de poten afgezaagd zodat er minder ruimte onder het windscherm is. Als het moet zal hij er nog steeds wel onderdoor kunnen, maar dan moet ie er wel veel meer moeite voor doen. In ieder geval is de verleiding om er onderdoor te kruipen al kleiner nu het gat minder groot is. Dan kan hij straks nog steeds wel weglopen, maar dan kan hij niet meer alle kanten op. Verder geeft het ook wat extra schaduw. En met zo'n bleekscheet is dat geen overbodige luxe. ;)

We moeten verder maar zien hoe het komt. Een tuigje schaf ik niet aan. Als hij echt vervelend is en steeds wegloopt, dan is de tafelstoel er nog. Hopelijk leert hij snel dat hij niet ver weg mag lopen. Tot nu toe is hij nog niet echt onder de indruk als we hem straffen. :S

Lilypie Third Birthday tickers

GraigVain
afbeelding van GraigVain
28 mei 2012 - 00:20

....Excuus voor de dubbele posts, mijn laptop was een beetje aan het laggen...

GraigVain
afbeelding van GraigVain
28 mei 2012 - 00:19

Bij babywalz.nl verkopen ze een soort van hek...ding...

Hoppa, hierzo :http://www.baby-walz.nl/Wonen-slapen/Veiligheid/Babyboxen/group/55307/product/64...

Tis misschien een beetje duur, maar zeker het geld waard en heel handig!

GraigVain
afbeelding van GraigVain
28 mei 2012 - 00:19

Bij babywalz.nl verkopen ze een soort van hek...ding...

Hoppa, hierzo :http://www.baby-walz.nl/Wonen-slapen/Veiligheid/Babyboxen/group/55307/product/64...

Tis misschien een beetje duur, maar zeker het geld waard en heel handig!

GraigVain
afbeelding van GraigVain
28 mei 2012 - 00:19

Bij babywalz.nl verkopen ze een soort van hek...ding...

Hoppa, hierzo :http://www.baby-walz.nl/Wonen-slapen/Veiligheid/Babyboxen/group/55307/product/64...

Tis misschien een beetje duur, maar zeker het geld waard en heel handig!

sammie
afbeelding van sammie
26 apr 2012 - 22:07
Ik hou van mijn tuigje! Ik gebruik het thuis ook en trek me leker niks aan van de opmerkingen/rare blikken. Mijn kind rent tenminste niet onder de auto omdat hij een poes aan de overkant ziet lopen of zo. Veel protest heb ik niet echt gehad. Soms wilde hij het 'zelluf doen'. En dan deed ik er een exra kort lijntje aan wat hij zelf vast mocht houden. Het lijntje niet strak vasthouden maar zoveel mogelijk slap laten hangen scheelt enorm. Ik gebruik het echt als noodstop zeg maar.
waters
afbeelding van waters
24 apr 2012 - 12:21

Wij zitten met hetzelfde probleem. Wij hebben een tweeling en die lopen ook alle kanten op behalve de juiste kant. Wij gaan wel gebruik maken van een een tuigje hoor dan maar gek kijken maar wij zijn de kids dan in ieder geval niet kwijt. Bij de tent maken wij gebruik van windschermen en die maken we aan de onderkant goed vast met haringen anders dan gaan ze er zo onderdoor. Tijdens het eten en koffie drinken zetten we de kids even in de kinderstoel en krijgen ze ook wat lekkers zodat ze niet gaan drammen dat werkte bij onze andere kinderen ook erg goed. Tja en inderdaar je zult er veel een vaak achteraan moeten rennen, maar dat hoort er toch ook wel een beetje bij denk ik. Wij zitten ook nog met het probleem dat ze allebeide slecht in slaap komen en dus even een tijdje huilen en soms in de nachtelijke uren is dat ook het geval.

Ook wij hebben gezegd niet te ver dit jaar is het dan een ramp dan pak ik de heleboel weer in en ga naar huis.

Succes en ik ben benieuwd wat je gaat doen.Wij hopen dat ze in drie maanden tijd beter slapen en beter luister ach ja hopen mag he. Wij gaan dit jaar ook weer met de tent, want een huisje huren is erg duur. Wij kunnen 14dagen met de tent staan voor ongeveer 550 euro en een bungalow is bijna 2000euro of meer.Dus dat is voor ons geen optie meer.

 

groetjes Anet.

anet

Ljochtsje
afbeelding van Ljochtsje
11 apr 2012 - 23:30

We moeten het denk ik maar zien hoe het dan loopt. Ik heb wel tegen mijn man gezegd dat als het echt niks waard is, dat we dan vervroegd naar huis gaan.

Als compromis niet in een tent, maar in een bungalow gaat dit keer niet meer werken. Dat heb ik vorig jaar al als compromis gehad. Vorig jaar zijn we in een bungalow geweest en mijn man vond het helemaal niks. Hij miste het vakantiegevoel. En ook was er niet/nauwelijks contact met de andere vakantiegangers. 

Ik schik me wel een keer die twee weken. 

Een tuigje leek me aan de ene kant wel wat, maar ik snap ook wel dat men er raar van opkijkt en dat het dan ook eerst met veel protesten gepaard gaat. Dus ik ben bang dat we maar om en om er achter aan moeten rennen. Aan de ene kant hoop ik dat zo'n vakantie mijn man ook gaat tegenvallen, zodat hij in het vervolg misschien wel weer eens in een huisje wil. ;)

Lilypie Third Birthday tickers

Nina23
afbeelding van Nina23
4 apr 2012 - 21:38

Voor de momenten dat je echt je handen niet vrij hebt kun je wel het bedje als box gebruiken. Het is handig om dan net voor je gaat wat nieuw speelgoed in huis te halen waarmee hij op vakantie alleen in de 'box' mag spelen. Als het iets is wat hij leuk vind en echt wat mee kan doen (babylaptop?, nieuwe boekjes?) dan kan hij zich daar waarschijnlijk wel twee keer per dag een kwartiertje mee vermaken. Er bestaan tuigjes voor kleine kinderen maar tenzij je van plan bent om dat vaker te gebruiken denk ik niet dat je eraan moet beginnen want het zal heel wat protesten kosten voor hij dat accepteert. En je krijgt echt rare blikken (en opmerkingen) van anderen.

ab bab
afbeelding van ab bab
4 apr 2012 - 20:41

En een compromis? Op de kamping maar dan niet in een tent maar in een bungalowhuisje? Dan heb je net even wat meer je handen vrij en iets meer veilige beweegruimte voor hem. Wij hebben dat vorig jaar gedaan met ons toen net 2 jaar oude zoontje in een stacaravan. Ik zag een tent idd ook niet zitten met een peuter. Dat doen we wel weer als beide jongens wat ouder zijn hoor! Nu mag ik van mezelf wel iets meer luxe ;-)

Nina23
afbeelding van Nina23
4 apr 2012 - 20:33

Dikke kans dat hij over een paar maanden wat angstiger begint te worden en dus al snel terugkeert naar moeders rok. Heeft de natuur prachtig gemaakt. Vlak nadat je kunt wegrennen worden de meeste kinderen voorzichtiger, zien ze overal gevaar en moeten ze volstrekt niets van vreemden hebben.

PS als je man zo nodig naar de camping moet dan gaat hij maar naar het toilet voor jij gaat koken en past hij op kleine man als je bezig bent. Het is toch de bedoeling dat jij ook vakantie hebt????? Nu nog even je man dit vertellen.....

 

Ljochtsje
afbeelding van Ljochtsje
4 apr 2012 - 13:31

Nou, ik ben dus ook bang dat het continu achter hem aan hollen is. En daar is een vakantie inderdaad niet voor bedoeld. Ik weet niet hoe hij over twee/drie maand is, maar op dit moment vind hij het nou juist lollig om zo snel mogelijk weg te 'rennen'. Ook al ga je er echt voor zitten om met hem te spelen dan nog vind hij het leuk om op een gegeven moment snel weg te rennen en zich te 'verstoppen'. Het is niet zo dat ik geen aandacht aan hem wil schenken. Maar als ik bijvoorbeeld aan het eten koken ben en mijn man moet even naar het toilet of die is nog een eind te fietsen, dan kan ik hem niet elke seconde in de gaten houden. Aan de ene kant zou ik hem dan wel aan een touwtje willen binden, maar dat is misschien ook wel weer wat vreemd. Doe ik hem in het campingbedje alszijnde box, dan schreeuwt hij waarschijnlijk ook alles bij elkaar. Hij heeft net ontdekt wat het is om te lopen en dat er een hele grote wereld is die hij wil ontdekken en hij wil dan niet meer 'opgesloten' worden. Thuis gebruik ik de box als laatste strafmaatregel. Na twee keer waarschuwen gaat hij in de box een paar minuutjes.

Tja, om mij bleven we gewoon deze vakantie thuis hoor, maar mijn man wil ontzettend graag. Die is daar mee opgegroeid en hij leeft er het hele jaar naar toe. Dus ik wil hem dit ook niet ontnemen. Misschien zie ik wel apen en beren die er niet zijn, maar ik ben wel een beetje bang dat het totaal niet een ontspannen vakantie word.

Lilypie Third Birthday tickers

Nina23
afbeelding van Nina23
3 apr 2012 - 20:19

Hoi Spintsje, wij kamperen nooit (meer). Maar we zijn wel pas geleden op vakantie geweest en een paar keer naar het strand geweest. Wij hebben gewoon heel veel achter haar aangehold, met haar mee gelopen en gevoetbald etc. Maar wij hadden dat niet de hele dag want zaten in een appartement.

Je zou kunnen proberen met krijt ofzo een lijn te maken en elke keer dat hij erover heen gaat hem eerst vragen terug te komen (je mag niet over de lijn, ik vind het prettiger als je bij me in de buurt blijft), daarna hem met een waarschuwing weer terug aan jouw kant van de lijn zetten en na twee keer terugzetten waarschuwen voor time out en die bij de volgende overschrijding geven (kan bv in kinderstoel of campingbedje, als je het bedje gebruikt moet je zorgen dat dat er tijdens een time outr anders uitziet dan om te slapen) en dit consequent blijven doen. Waarschijnlijk heeft hij het na een dag wel redelijk door en blijft hij min of meer in de buurt. Maar of dat nou je idee van vakantie is ??????? 

Ljochtsje
afbeelding van Ljochtsje
3 apr 2012 - 14:38

niemand?

Lilypie Third Birthday tickers